Αντίθετη η ΕΙΤΗΣΕΕ σε θέσπιση ηλεκτρονικής πλατφόρμας για διάθεση τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου

0
4

 

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), προκάλεσε η πρόθεση της κυβέρνησης για την θέσπιση ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη διάθεση του τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ στην ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για μία ωμή παρέμβαση στην ελευθερία των συναλλαγών, η οποία παύει κάθε έννοια του ανταγωνισμού.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη ″υπηρεσία″ θα χρεώνει τους συναλλασσόμενους 10% επί του τζίρου πέραν του 20% του ειδικού φόρου τηλεόρασης, την στιγμή που οι επιχειρήσεις ΜΜΕ όπως όλες, υπόκεινται σε φορολογία στο 29%.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ τον χαρακτηρίζει ″κεφαλικό φόρο″ καθώς θα κοστίζει περί τα 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο, την στιγμή που η αγορά μειώθηκε δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Τα υπερέσοδα, τονίζει η ΕΙΤΗΣΕΕ, θα διατίθενται για τη λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, δηλαδή «νέο κόστος για να καλυφθούν νέες προσλήψεις στο Δημόσιο τη στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας καταρρέει».

Η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, εκφράζει την κατηγορηματική διαφωνία της με τη σύσταση της συγκεκριμένης πλατφόρμας, χαρακτηρίζοντάς την παράδειγμα κρατισμού και ελέγχου των ΜΜΕ.

Τέλος, η ΕΙΤΗΣΕΕ επισημαίνει ότι τάσσεται υπέρ της διαφάνειας με τα μέλη της να είναι θετικά σε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here