Αντζελίνα Τζολί: Οι βιασμοί εν καιρώ πολέμου δεν είναι ασήμαντο έγκλημα

«Οι ένοπλες οργανώσεις χρησιμοποιούν (το βιασμό) ως όπλο λόγω της σχεδόν πλήρους ατιμωρησίας» είπε μεταξύ άλλων η Αντζελίνα Τζολί, απευθυνόμενη στην 25η Σύνοδο της Αφρικανικής Ένωσης

Η γνωστή ηθοποιός απηύθυνε έκκληση στους ηγέτες των αφρικανικών χωρών να δράσουν κατά της «σχεδόν πλήρους ατιμωρησίας», την οποία απολαμβάνουν οι δράστες των σεξουαλικών επιθέσεων και βιασμών στις εμπόλεμες ζώνες, τις παραμονές της διεξαγωγής της 25ης Συνόδου της Αφρικανικής Ένωσης στο Γιοχάνεσμπουργκ.

«Η βία εναντίον των γυναικών εξακολουθεί και θεωρείται ένα ασήμαντο έγκλημα» τόνισε η Τζολί, μιλώντας υπό την ιδιότητα της ειδικής απεσταλμένης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (HCR).

«Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για ένα πρόβλημα που απασχολεί μονάχα την Αφρική αλλά πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Λίγες όμως περιοχές έχουν υποφέρει τόσο πολύ όσο η Αφρική» προσέθεσε κατά τη διάρκεια συζήτησης με υπουργούς, δύο ημέρες πριν από τη Σύνοδο της Αφρικανικής Ένωσης που θα διεξαχθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Πηγή φωτογραφίας: AP Photo/UNHCR, Jason Tanner

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*