Ανθρωποκυνηγητό για 8ο τρομοκράτη αφού βρέθηκε οχημα-οπλοστάσιο στο Παρίσι

0
10

 

Νέες διαστάσεις φαίνεται πως παίρνουν οι έρευνες στο Βέλγιο και τη Γαλλία για τους τρομοκράτες που το βράδυ της Παρασκευής αιματοκύλισαν το Παρίσι, προκαλώντας το θάνατο 129 ανθρώπων σε μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δύση μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Τουλάχιστον ένας δράστης των επιθέσεων πιστεύεται πως διαφεύγει της σύλληψης, όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα εκτιμήσεις της Αστυνομίας, η οποία φαίνεται ότι κυνηγά πλέον και όγδοο ισλαμιστή.

Νωρίτερα, αρκετά καλάσνικοφ βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στο μαύρο αυτοκίνητο που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε από τους τρομοκράτες στην Πόλη του Φωτός, όπως μεταδίδουν το BBC και το Associated Press, εύρημα που οδήγησε τις γαλλικές Αρχές στο συμπέρασμα πως ορισμένοι από τους δράστες ή συνεργοί του κατόρθωσαν να διαφύγουν, αφήνοντας πίσω τον οπλισμό τους.

Το όχημα, που βρέθηκε στο προάστιο Μοντρέιγ του Παρισιού, είναι έως τώρα το στοιχείο-κλειδί για τους ερευνητές, καθώς συνδέθηκε με μια κλήση που εκδόθηκε στο προάστιο Μολενμπέκ των Βρυξελλών. Πρόκειται για περιοχή όπου κατοικούν χιλιάδες μουσουλμάνοι και παλαιότερα έχει συνδεθεί με διάφορες ισλαμιστικές επιθέσεις, όπως τη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, τον Μάιο του 2014.

Συνολικά επτά άνθρωποι έχουν συλληφθεί έως τώρα στο Βέλγιο, σύμφωνα με πληροφορίες του AP και τοπικών μέσων ενημέρωσης, καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις πως η δυτικοευρωπαϊκή χώρα χρησιμοποιήθηκε ως χώρος προετοιμασίας από τους τρομοκράτες.

Μάλιστα, βέλγοι εισαγγελείς ανακοίνωσαν πως δυο εκ των τρομοκρατών που έδρασαν στο Παρίσι ήταν Γάλλοι πολίτες που κατοικούσαν στις Βρυξέλλες και επιβεβαίωσαν πως τα δυο αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι τζιχαντιστές στη γαλλική πρωτεύουσα είχαν μισθωθεί σε βελγικό έδαφος.

Οι Γάλλοι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση εκτιμούν πως οι επιθέσεις της Παρασκευής εκτελέστηκαν από τρεις ομάδες τρομοκρατών, που συντόνιζαν τη δράση τους.

Ένας από τους δράστες έχει ταυτοποιηθεί ως Γάλλος πολίτης, αλγερινής καταγωγής, που ήταν αρχικά γνωστός στις Αρχές για εγκλήματα κοινού ποινικού δικαίου αλλά στη συνέχεια και για τη ριζοσπαστικοποίησή του. Η Αστυνομία έχει ανακρίνει τον πατέρα και τον αδελφό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here