Απαγορεύτηκε το gay pride στην Τουρκία έπειτα από πιέσεις ακροδεξιών οργανώσεων

0
10

 

 Μετά απο 13 χρόνια οι αρχές της Κωνσταντινούπολης αποφάσισαν να απαγορεύσουν την διεξαγωγή του gay pride, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 26 Ιουνίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η απόφαση ελήφθη έπειτα από πιέσεις ακροδεξιών οργανώσεων που ζητούσαν πάση θυσία την απαγόρευση.

Το χαρούμενο και πολύχρωμο «φεστιβάλ» αγάπης και ισότητας, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί για «λόγους ασφαλείας» όπως  ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης.

 Παρά την απαγόρευση και τις απειλές, οι οργανώσεις LGBT δηλώσαν πως θα πραγματοποιήσουν την παρέλαση κανονικά στην προγραμματισμένη ημερομηνία.

Όπως αναφέρει το Al Jazeera σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της νεανικής ομάδας του ακροδεξιού Κόμματος Μεγάλης Ενότητας (BBP), δεσμεύθηκε ότι δε θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση.

«Αγαπητοί κρατικοί αξιωματούχοι, μην μας κάνετε να συμφωνήσουμε μαζί τους. Είτε θα κάνετε εσείς ό,τι είναι απαραίτητο, είτε θα το κάνουμε εμείς. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε κάθε ρίσκο. Θα αποτρέψουμε άμεσα την παρέλαση ώστε να μην διεξαχθεί», είχε πει ο Κουρσάτ Μιτζάν, επικεφαλής της ομάδας νέων του κόμματος της Κωνσταντινούπολης.

«Δε θα επιτρέψουμε σε ανώμαλους να πραγματοποιήσουν τις φαντασιώσεις τους στη χώρα μας, την οποία μας άφησαν οι πρόγονοί μας πληρώνοντας βαρύ τίμημα. Τους προειδοποιούμε. Τους είπαμε τι πρόκειται να συμβεί και δεν είμαστε υπεύθυνοι για αυτά που θα συμβούν έπειτα από αυτό», τόνισε ο Μιτζάν.

Σε ανάλογες τοποθετήσεις προχώρησε και μία ακόμα ομάδα νέων, η Anatolia Muslim Youth Association λέγοντας πως θα αναλάβει δράση ώστε να αποτραπεί η παρέλαση των «πουστ…».
Όπως είπαν οι εκπρόσωποι της οργάνωσης: «Είμαστε υπεύθυνοι να παρέμβουμε σε αυτή την ανωμαλία που επιτρέπεται από την κοσμική δημοκρατία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here