Απαγορεύεται πλέον η πλαστική σακούλα στην Αλόνησσο

0
6

 

Σε απαγόρευση της πλαστικής σακούλας προχωρά από σήμερα η Αλόνησσος, στο πλαίσιο προγράμματος για την προστασία του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος.

O δήμος Αλοννήσου σε συνεργασία με  το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και την Mom ( Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας) κάνουν την Αλόννησο το πρώτο ελληνικό νησί που ξεκινά αυτό το πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει το δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και άλλοι δήμοι της Ελλάδας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία και να καταργήσουν τη χρήση πλαστικής σακούλας

Το πρόγραμμα με τίτλο «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες»,  φιλοδοξεί να συμβάλει στην προστασία του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος της Αλοννήσου, όπου υπάρχει ένας σημαντικός πληθυσμός της μεσογειακής φώκιας Monachus monachus.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, μέρος του  προγράμματος είναι να διανεμηθούν στα νοικοκυριά του νησιού 2.000 πάνινες, επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες από βαμβάκι και να υλοποιηθούν δράσεις εκπαίδευσης μαθητών, βιωματικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, καθώς και εργαστήρια συμμετοχικών διαδικασιών με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων.

Στα πλάνα του προγράμματος είναι επίσης να αναδειχτεί η Αλόννησος ως προορισμός εναλλακτικού τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here