Απαγορεύεται η «είσοδος» στην Ουκρανία για τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ

0
69

Η Ουκρανία απαγόρευσε στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ την είσοδο στο έδαφός της για μια πενταετία, μετά τις δηλώσεις του Γάλλου ηθοποιού ότι η χώρα αυτή αποτελεί «τμήμα της Ρωσίας».

Ο Ντεπαρντιέ, που πήρε τη ρωσική υπηκοότητα πριν από περίπου δύο χρόνια δεν θα μπορεί να επισκεφθεί την Ουκρανία για πέντε χρόνια κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας,  εξήγησε η εκπρόσωπος της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας Ολένα Γκουιτλιάνσκα.

Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο του 2014, ενώ μαίνονταν οι συγκρούσεις μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών και των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία, ο Ντεπαρντιέ αμφισβήτησε την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας λέγοντας: «Αγαπώ τη Ρωσία και την Ουκρανία που αποτελεί μέρος της Ρωσίας».

Έναν μήνα αργότερα υπερασπίστηκε και πάλι τη Μόσχα δηλώνοντας «πολύ υπερήφανος» επειδή η Σερβία αρνήθηκε να εφαρμόσει τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία με αφορμή την ουκρανική κρίση.

Ωστόσο, τον περασμένο Μάιο, όταν ρωτήθηκε στις Κάννες για την κατάσταση στην Ουκρανία, ο ηθοποιός είπε: «Δεν μ’ αρέσει ο πόλεμος, δεν μου αρέσουν οι συρράξεις γιατί πεθαίνουν άνθρωποι» .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here