Απαιτούν ακόμη πιο σκληρά μέτρα -Κορυφώνεται η αγωνία

0
10

Ακόμη πιο σκληρά ,από ό,τι πιστεύαμε, είναι τα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές από την ελληνική κυβέρνηση, πράγμα που καθιστά περισσότερο δύσκολη την αποδοχή τους.

Για να πιαστεί ο στόχος του πλεονάσματος 1% (όταν στην πραγματικότητα θα υπάρξει ύφεση 0,66%) θα χρειαστούν μέτρα συνολικού ύψους 5,8 δισ ευρώ

 

Ο ΦΠΑ ανέρχεται σε 2,2 δισ και όχι 1,8 δισ, όπως πιστεύαμε αρχικά, διότι πρέπει να βεβαιωθούν τόσα έσοδα, ώστε να καλυφθεί ο στόχος του 1,8 δισ.

Στην κυβέρνηση εξακολουθούν να πιστεύουν πως την τελευταία στιγμή θα υπάρξει κάποια υποχώρηση από την πλευρά των δανειστών, που με πρωτοβουλία του ΔΝΤ επιμένουν σε περικοπές των επικουρικών συντάξεων και σε απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων. Πιστεύουν πως θα δεχθούν λιγότερα μέτρα, ότι θα αποσύρουν (σε αυτή τη φάση τουλάχιστον) την αξίωση για τις συντάξεις και τις απολύσεις, και ότι θα συμφωνήσουν να υπάρχει στο κείμενο δέσμευση για το χρέος.

Ωστόσο, τίποτα δε συνηγορεί προς αυτή την κατεύθυνση. Αντίθετα, το μήνυμα είναι ιδιαίτερα αυστηρό: πείτε μας αν αποδέχεστε ή όχι την πρότασή μας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γίνονται διαρκείς συσκέψεις, στις οποίες αναζητείται η χρυσή τομή, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Είναι παρόντες όλοι οι οικονομικοί υπουργοί, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Επικτατείας Πππάς και Φλαμπουράρης, αλλά και ο επικεφαλής της «Αριστερής Πλατφόρμας» Παναγιώτης Λαφαζάνης -ως οιονεί θεματοφύλακας του προεκλογικού προγράμματος του Σύριζα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here