Απάντηση Παυλόπουλου στον Γιούνκερ

0
10

 

Απάντηση στις δηλώσεις Γιούνκερ για κοινές περιπολίες με την Τουρκία στο Αιγαίο έστειλε από τη Λέσβο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επέκρινε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για άγνοια των κανόνων του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα έχει γνώση και και έμπρακτη θέληση για την προάσπιση τόσο των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, όσο και των ευρωπαϊκών συνόρων.

«Φυλάσσει σύνορα η Ελλάδα και τα δικά της και τα ευρωπαϊκά και είναι εκείνη που είναι αρμόδια να τα φυλάξει. Εκείνη που κυριάρχως τα καθορίζει και κυριάρχως τα διαφυλάσσει και σε αυτό καλό και οι ιθύντοντες στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ρίχνουν μια ματιά στο Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και να μην κάνουν λάθη τα οποία τους εκθέτουν. Εμείς γνωρίζουμε και τα σύνορά μας να φυλάσσουμε και τα σύνορα της Ευρώπης, κυρίως όμως τον άνθρωπο» ανέφερε με νόημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με τον τρόπο αυτόν ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς στο θέμα των περιπολιών της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής στο Αιγαίο απαντώντας στην πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και στα όσα είπε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here