Απάντηση σε όσους με κατηγόρησαν για τον Πακιστανό και τη 15χρονη

GRAFWWW
Γράφει: Ανθή Μπελλέ

Ξεκίνησα το προηγούμενο άρθρο μου «Ο δράκος του ρατσισμού και το τέρας των ΜΜΕ», υπογραμμίζοντας ότι «καταδικάζω σαφώς την εγκληματική αυτή πράξη».

Οπότε, δεν καταλαβαίνω τις αντιδράσεις που σχετίζονται με αυτά που έπαθε η κοπέλα.

Δεν επεκτάθηκα παραπάνω σε αυτό, γιατί εκτός του ότι αισθάνομαι ότι μία εγκληματική πράξη δε χρειάζεται περαιτέρω χαρακτηρισμούς, δεν είναι αυτό το θέμα του άρθρου μου.

Ένα γεγονός, για εμένα τουλάχιστον, είναι πολλές φορές αφορμή για να εκφράσω ένα ή περισσότερα κοινωνικά φαινόμενα, τα οποία δεν αποτελούν απλά μία δική μου παρατήρηση, αλλά έχουν καταγραφεί από τη διεθνή κοινότητα στα πλαίσια ερευνών της Ψυχολογίας του ατόμου, της Κοινωνικής και Δικαστικής Ψυχολογίας.

Τα θέματα που θέλω να θίξω εδώ είναι τρία:

Tο ένα αφορά το πόση έμφαση δίνεται στις εγκληματικές πράξεις που διαπράττονται από αλλοδαπούς, ενώ δε γίνεται το ίδιο όταν αντίστοιχες πράξεις διαπράττονται από Ελληνες.

Το δεύτερο αφορά την απουσία σεβασμού και προστασίας των θυμάτων -και στη συγκεκριμένη περίπτωση της Μυρτώς από τα ΜΜΕ- τα οποία δημοσίευσαν το όνοματεπώνυμό της.

Και επειδή κάποιος αναγνώστης ανέφερε ότι δε θα είναι αυτό το πρόβλημα της Μυρτώς, λυπάμαι, αλλά κάνετε μεγάλο λάθος. Και αυτό δεν είναι η προσωπική μου εκτίμηση, αλλά τα συμπεράσματα πολλαπλών ερευνών σχετικά με τον επανατραυματισμό ενός θύματος από τις αντιδράσεις του περιβάλλοντός του κατά τη διάρκεια του συμβάντος και μετά από αυτό.

Το τρίτο -και αυτό που για εμένα έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα λόγω της άγνοιας που υπάρχει ειδικά στην ελληνική κοινωνία- αφορά στην κακοποίηση των ανηλίκων από τους γονείς τους. Παρατήρησα ότι κάποιοι αναφέρθηκαν στο «χαστούκι» (το οποίο, επίσης, αποτελεί κακοποίηση αλλά σε ψυχολογικό επίπεδο επειδή μειώνει την αξιοπρέπεια του παιδιού και την αυτοεκτίμησή του).

Εγώ δεν αναφέρθηκα στο χαστούκι. Μιλώντας για «ξύλο», εννοούσα (και καλό θα ήταν να το είχα εξηγήσει) τις περιπτώσεις μπουνιών, κλωτσιών, χρήση ζώνης κλπ, οι οποίες δεν είναι τόσο λίγες όσες νομίζει η κοινή γνώμη.

Αναφέρθηκα, επίσης, πολύ συγκεκριμένα στις περιπτώσεις γονέων και παππούδων που βιάζουν τα παιδιά τους. Το ότι αυτοί αποτελούν πάνω από το 50% των θυτών δεν είναι δική μου εκτίμηση, αλλά το συμπέρασμα πολλαπλών ερευνών που έχουν διεξαχθεί σε πολλές χώρες περιλαμβανόμενης και της Ελλάδας.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι λιγότερο από 10% των θυτών είναι τυχαίοι, άγνωστοι του θύματος.

Το κοινό σημείο που έχουν τα τρία παραπάνω θέματα είναι ότι η βία φέρνει βία και αυτό είναι φαύλος κύκλος. Αν θέλουμε να σταματήσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο, θα πρέπει σε πρώτο επίπεδο να αναγνωρίσουμε την οικογενειακή βία και να εστιάσουμε στην πρόληψη.

Και αναρωτιέμαι, αν είχατε τη δυνατότητα να δείτε μία ταινία για την παιδική ηλικία του Πακιστανού και βλέπατε ένα παιδάκι που το βιάζει ο πατέρας του από πολύ μικρή ηλικία και το σπάει στο ξύλο, θα τον θεωρούσατε και πάλι τέρας;

Η πράξη είναι τερατώδης, αποτρόπαια, σοκαριστική. Όμως, ο κάθε άνθρωπος αναπαράγει συμπεριφορές που έχει βιώσει ο ίδιος. Αυτό δε σημαίνει ότι όλοι όσοι έχουν κακοποιηθεί θα κακοποιήσουν. Κάποιοι καταφέρνουν να κάνουν την υπέρβαση. Σημαίνει, όμως, ότι αυτός που κακοποιεί έχει κακοποιηθεί και ο ίδιος με κάποιο τρόπο και, στις περισσότερες περιπτώσεις, με τρόπο αντίστοιχο με αυτόν που ως ενήλικας επιλέγει για να κακοποιήσει άλλους.

Οι έρευνες δείχνουν πολύ υψηλά ποσοστά συσχέτισης μεταξύ της βίας που ασκεί ένας ενήλικας και της βίας που έχει εισπράξει ως παιδί. Σε μία μειοψηφία περιπτώσεων δεν έχουν καταγραφεί βιώματα κακοποίησης του κακοποιητή στην παιδική του ηλικία. Όμως οι τραυματικές εμπειρίες, πολλές φορές, απωθούνται στο υποσυνείδητο -με αποτέλεσμα τα θύματα να μην τις θυμούνται.

Έχω δουλέψει με άτομα που έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά ως παιδιά. Και ΟΛΑ εχουν κακοποιηθεί από συγγενείς: πατεράδες, θείους, ξαδέλφια. Εχω γνωρίσει γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από οικογενειακούς φίλους ως παιδιά και όταν το είπαν στους γονείς τους, οι γονείς τους είπαν «δεν κατάλαβες καλά».

Εσείς που βάλατε εναντίον μου, έχετε ποτέ δει παιδιά που έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά (και όχι μόνο);

Τα σεξουαλικά κακοποιημένα αγόρια που δούλεψα μαζί τους, είχαν όλα βιασθεί συστηματικά από τον πατέρα τους, από πολύ μικρή ηλικία, συγκεκριμένα ένα από αυτά πριν κλείσει το πρώτο έτος της ζωής του. Ξέρετε τί οδήγησε στο να αποκαλυφθεί αυτό; Το γεγονός ότι τα περισσότερα επιχείρησαν να κακοποιήσουν άλλα παιδιά.
Ακόμα θυμάμαι τα κενά, παγωμένα τους μάτια…

Πράγματι, κάποια από αυτά τα αγόρια δεν έμοιαζαν με ανθρώπους. Εμοιαζαν ανθρωπόμορφα όντα. Όμως, από τότε, που ακόμα δεν είχα τη γνώση, είδα με τα μάτια μου, ένιωθα ότι δε θα μπορούσα ποτέ να τα κατηγορήσω αν κάποια στιγμή ως ενήλικες φέρονταν κακοποιητικά.

Είναι πολύ εύκολο να κατηγορούμε και να βλέπουμε ανθρωπόμορφα τέρατα. Αυτό, όμως, δε λύνει το πρόβλημα. Για να λυθεί η βία θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την πηγή της. Όσο κλείνουμε τα μάτια, τόσο θα διαιωνίζεται.

Παρακάτω παραθέτω κάποιες πηγές, για όσους είτε αμφισβητούν τα όσα γράφω, είτε θεωρούν ότι είναι προσωπική μου γνώμη, είτε θέλουν απλά να ενημερωθούν περισσότερο από έγκυρες πηγές.

Επίσης, θα ήθελα να καταδείξω άλλο ένα φαινόμενο που παρατηρώ στην Ελληνική πραγματικότητα. Βιαζόμαστε όχι μόνο να αντιπαρατεθούμε, αλλά να προσβάλουμε, να επιτεθούμε, ενώ δεν είμαστε γνώστες ενός θέματος και δεν έχουμε ψάξει για πληροφορίες από έγκυρες πηγές. Προσκαλώ οποιονδήποτε έχει στοιχεία που αναιρούν τα όσα γράφω, να τα καταθέσει, ώστε να ενημερωθώ και εγώ αλλά και οι υπόλοιποι αναγνώστες.

Ενδεικτικές πηγές:
http://ec.europa.eu/justice_home/daphnetoolkit/files/others/booklets/01_daphne_booklet_1_el.pdf (Διαβάστε τη σελίδα 9: Στοιχεία και αριθμοί)
http://library.panteion.gr:8080/dspace/bitstream/123456789/720/1/tzevas.pdf (σελίδες 8, 13, 15 και Σωματική κακοποίση σελ. 35 – 38)
http://hamomilaki.blogspot.gr/2007/01/blog-post_05.html
http://www.synigoros.gr/?i=childrens-rights.el.dpnews.50051 «ένα στα πέντε»
http://epapanis.blogspot.gr/2008/12/blog-post.html
http://www.internationaljusticeproject.org/pdfs/trauma.pdf

*Η Ανθή Μπελλέ είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Σχετικά Άρθρα

158 σχόλια
 1. Ο/Η Ανθή Μπελλέ λέει:

  Με λύπη μου αντιλαμβάνομαι ότι έχει δημιουργηθεί μια αίσθηση ότι χαϊδεύω τα αυτιά των λαθρομεταναστών. Παρόλο που το θέμα και ο σκοπός του άρθρου μου ήταν διαφορετικά, καταλαβαίνω, πώς μπορεί να ακούστηκαν αυτά που έγραψα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα (οικονομική κρίση, λαθρομετανάστες και αύξηση της εγκληματικότητας) και αφού έχει συμβεί ένα τερατώδες , σοκαριστικό και αποτρόπαιο έγκλημα.

  Γι’ αυτό θα ήθελα και σε αυτό το θέμα να ξεκαθαρίσω τις απόψεις μου:

  • ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ και θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για τη χώρα, που πρέπει να λυθεί άμεσα!!
  • ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ, όσοι έχουν εμπλακεί στην έλευση των λαθρομεταναστών και στην πλαστή νομιμοποίησή τους .
  • ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ο συγκεκριμένος Πακιστανός αλλά και κάθε αλλοδαπός και ημεδαπός (συγγενής ή άγνωστος) που έχει διαπράξει τέτοιου είδους πράξεις.
  • Δεν ανήκω ούτε στο Σύριζα ούτε στο ΚΚΕ (ούτε σε κανένα άλλο κόμμα) , εκφράζω καθαρά τους προσωπικούς μου προβληματισμούς.

  • Ο/Η Χ.Γ. λέει:

   Οι ενστάσεις, μιας και δεν φαίνεται να καταλαβαίνετε τα σχόλια, δεν αφορούν ούτε τους ξένους ούτε τη λαθρομετανάστευση ούτε την πολιτική σας τοποθέτηση. Έχουν να κάνουν με τη θολούρα των επιχειρημάτων σας και τις «επιστημονικές» αναφορές με τις οποίες διανθίζετε αυτά που λέτε (για να μην αναφερθώ και στο θέμα της γενικής του ονόματος).

   • Ο/Η Adis λέει:

    ΑΨΟΓΟΣ!!! Και το χειρότερο είναι ότι η Κα Μπελλέ, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Για αυτό εξάλλου αισθάνθηκε την ανάγκη να γράψει και επεξηγηματικό άρθρο. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθεί να το «σώσει». Ίσως στο μέλλον ενθυμούμενη τις αντιδράσεις του κόσμου, θα είναι πολύ πιο προσεκτική στις διατυπώσεις και στις εκφράσεις της.

   • Ο/Η L1 λέει:

    Δεν θα διαφωνήσω με αυτά που λες αλλά έχω την απορία γιατί εσύ δεν βρήκες αντίστοιχες “επιστημονικές αναφορές” να διανθήσεις την δική σου γνώμη; Τέλοσπάντων να πω κι εγώ τη δική μου γνώμη γιατί κι εγώ γέννημα-θρέμα της ίδιας κουλτούρας είμαι (του εχω γνωμη επι παντώς επιστητού) οπότε δεν θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Κυρία Μπελλέ αν και συμφωνώ με τη βάση του άρθρου σας και για μένα επίσης δεν έχει σημασία η εθνικότητα του αλλά το έγκλημα που διέπραξε και πρέπει να τιμωρηθεί για το έγκλημά του, αλλά θα ήθελα να σας πω ότι κατ’εμέ υποπέσατε σε παράπτωμα από την άποψη ότι μπορεί όσα παραθέσατε να είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα και όντως να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να βιαιοπραγήσουν άτομα που έχουν υποστεί κάποιου είδους βιας αλλά αυτό δεν αποδεικνυει ότι και ο συγκεκριμένος υπάνθρωπος είχε υποστεί βία. Καταλαβαίνω ότι οι σπουδές σας σας οδηγούν σε ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης αλλά καλό είναι κάποιες φορές να είμαστε λίγο πιο επιφυλακτικοί στα συμπεράσματά μας ειδικά όταν είναι εικασίες και όχι τεκμιριωμένα (εκτός φυσικά αν εσείς γνωρίζετε κάτι παραπάνω για το εν λόγω άτομο). Ενδεικτικά θα ήθελα να σας αναφέρω το εξής άρθρο που βρήκα σε μια πρόχειρη αναζήτηση για κατασυρροήν δολοφόνους
    (The Sexually Sadistic Criminal and His Offenses
    Park Elliott Dietz, MD, MPH, PhD; Robert R. Hazelwood, MS; and Janet Warren,
    DSW) όπου (εν συντομία) απο τα 30 άτομα 7 είχα κακοποιηθεί σωματικά και 6 σεξουαλικά, 10 είχαν υπηρετήσει στο στρατό (και υπάρχει και άλλη έρευνα που λέει ότι ο στρατός μπορεί να προσελκύσει κατασυροήν δολοφόνους γιατί τους μαθαίνει τη βία και το πως να σκοτώνουν (Serial killers with military experience: Applying learning theory to serial murder είναι το άρθρο), 14 ήταν παιδιά χωρισμένων γονιών (ή γονιών που ο πατέρας απατούσε τη μητέρα), 13 είχαν ομοφυλοφυλικές εμπειρίες κτλ Το άρθρο δεν διαχωρίζει αλλά είναι προφανές ότι κάποιοι συνδίαζαν κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά. Σύμφωνα λοιπόν με τη λογική που έχετε γράψει το άρθρο ισχύει και το εξής: Κάποιος που είναι στο στρατό, “η κάποιος που έχει ομοφυλοφυλικές εμπειρίες, ή κάποιος που ζει με τον ένα γονιό του ή που ο ένας γονιός απατάει τον άλλο, ή κάποιος που τον κακοποιεί κάποιο μέλος της οικογένειας του θα γίνει κατα συρροή δολοφόνος. Φυσικά και το άρθρο δεν λέει αυτό, λέει ότι τα άτομα αυτά που μελετήθηκαν είχαν αυτά τα χαρακτηριστηκά δεν λέει ότι ντε και καλά όποιος έχει κάποιο/α από αυτά τα χαρακτηριστηκά θα γίνει κατα συρροή δολοφόνος. Το αναφέρατε στο άρθρο σας ότι είναι μικρό το ποσοστό που καταφεύγει στη βια χωρίς να έχει κακοποιηθεί και επίσης ότι κάποια άτομα που έχουν κακοποιηθεί δεν καταφεύγουν στη βία αλλά το γενικότερο άρθρο σας υποστηρίζει ότι αυτοί που κακοποιήθηκαν θα κακοποιήσουν (τουλάχιστον εγώ αυτό αντιλαμβάνομαι ίσως γιατί εκεί έχετε τις περισσότερες αναφορές και όχι στο ότι κάποιος μπορεί να μην κακοποιήσει ή να κακοποιήσει χωρίς να έχει υποστεί βία) οπότε αντιλαμβάνομαι για ποιό λόγο δέχεστε αυτή την κριτική. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι εσείς γιατί δεν καταλαβαίνετε γιατί δέχεστε κριτική από τη στιγμή που το άρθρο σας δεν είναι balanced όσον αφορά τα ευρήματα αλλά δείχνετε ότι η βία φέρνει βία και οτι ο εν λόγω εγκληματίας είχε ψυχολογικά. Ούτε το ένα ούτε το άλλο ισχύουν απόλυτα (και ειδικά το δεύτερο-που είναι κάτι από σίγουρο ότι θα το ισχυριστεί στην υπεράσπισή του- δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα ισχύει κιολας). Με όλο το σεβασμό λοιπόν, θα σας πρότεινα ούτε εσείς να μην κρίνετε πριν μάθετε, από αυτούς που θα τον εξετάσουν, τι ισχύει τελικά.

  • Ο/Η Martha T. Shannon λέει:

   Φοβάμαι κυρία Μπελλέ ότι αυθαίρετα υποθέτετε πως ο Πακιστανός υπήρξε θύμα ενδοοικογενειακής βίας – και αυτό μάλλον ακυρώνει την όποια επιστημονικότητα των απόψεών σας. Θα έπρεπε δηλαδή να έχετε συγκεκριμένα στοιχεία πριν αποφανθείτε περί ψυχικού τραύματος. Επίσης, έχοντας ζήσει η ίδια στην Βρετανία και έχοντας όπως γράψατε , συναναστραφεί με μουσουλμανους, θα έπρεπε να γνωριζετε ότι η συμπεριφορά τους αυτή δεν είναι απαραίτητα προιόν βίας στην οικογένεια αλλά μέρος της κουλτούρας τους και εν πολλοίς μέρος της ίδιας της θρησκείας τους. Ο τρόπος που οι ίδιοι ορίζουν τις λέξεις “άνδρας και γυναίκα» πολύ διαφέρουν απο τον τρόπο ορισμού και καθορισμού των εννοιών αυτών από τις δυτικές κοινωνίες. Έχοντας η ίδια ζήσει επι μακρόν στο Ντουμπάι αλλά και στο Ριάντ πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγα πως πχ απαγορεύεται να περπατήσεις κρατώντας το χέρι του συντρόφου σου ή αγκαζέ , πως απαγορεύονται οι δημόσιοι εναγκαλισμοί και πως στο Ριάντ η κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας μυρίζει αιμα καθώς κάθε Σάββατο εκτελούνται εκεί σε δημοσια θέα κατάδικοι; ΑΥΤΕΣ ειναι οι παραστάσεις που εχουν άνθρωποι τέτοιων πολιτισμών και ΑΥΤΕΣ τις παραστάσεις μεταφέρουν κι εδώ.

   κα Πέπη,
   επιτρέψτε μου – καθώς και η ίδια είμαι εκπαιδευτικός της β/θμιας όμως – να διαφωνήσω συνολικά με τις απόψεις σας. Όπως έγραψα και πιο πάνω έχω την εμπειρία της ζωής στο εξωτερικό ( και όχι μόνο σε αυτές τις δύο χώρες που ανεφερα) επομένως σας μιλάω εκ πείρας και σας βεβαιώ πως η επιτυχία του μοντέλου της «πολυπολιτισμικής κοινωνίας » έγκειται στον ΣΕΒΑΣΜΟ των ηθών και της κουλτούρας της χώρας υποδοχής απο τον μετανάστη και ΠΟΤΕ το αντίθετο. Δεν μπορούμε να αξιώνουμε μια ολόκληρη κοινωνία να υποκληθεί σε διαφορετικά ήθη και εθιμα, ξένα προς τον πολιτισμό της , ουτε να αποκαλούμε εθνικιστές αυτούς που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των πολιτών της. Αυτός που οφείλει να αποδεχτεί πράγματα, που οφείλει να σεβαστεί κανόνες και κώδικες αξιών είναι ο μετανάστης και μόνο αυτός. Δεν λέω να ξεχάσει ό,τι αφορά την πατρίδα του, λέω όμως να μην προσπαθει να το επιβάλλει στη νέα του πατρίδα. Σε μία πολυπολιτισμική τάξη όπως αυτή που δουλευετε, οφείλετε να γνωρίζετε ότι το πρώτο μάθημα διεθνώς εχει τίτλο welcoming each other και όχι forgetting the motherland culture. Και το πρώτο που μαθαίνει ένας σωστός παιδαγωγός είναι να μην κάνει γενικεύσεις. Εσείς , φοβαμαι, υπερ-γενικεύετε αποκαλώντας τον όποιον έχει διαφορετική άποψη απο την γραμμή του κόμματος που υποστηρίζετε ως εθνικιστή, φασίστα και ανόητο. Θα έπρεπε επίσης, ως δημόσιος υπάλληλος να γνωρίζετε ότι έχετε υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα ( δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας και συνδυαστικά διάφορες διατάξεις των Ν. 1566/85 ΚΑΙ 3848/10 ) καθώς οφείλετε να φέρεστε κόσμια και εκτός εργασίας, κάτι το οποίο εν πολλοίς αγνοήσατε έχοντας προσβάλλει τους συνομιλητές σας και έχοντάς τους χαρακτηρίσει απρεπώς. Θα σας συνιστούσα ως, μάλλον αρκετά μεγαλύτερή σας να είστε προσεκτικότερη στο μέλλον και να μην επιτρέπετε στην όποια κομματική σας τοποθέτηση να δρα διαθλαστικά στην παιδαγωγική σας όραση.

   • Ο/Η ΠΕΠΗ λέει:

    Αγαπητή συναδέλφισσα παρεκτρέπεσαι του παιδαγωγικού ύφους που προσπαθείς να παρουσιάσεις στην αρχή του κειμένου σου. Τις απειλές σας μπορείτε να απευθύνετε στους μαθητές σας, κάτι που δεν νομίζω να αποδέχονται, αν μάλιστα είναι παιδιά της Β/ας εκπαίδευσης και έχουν ανεπτυγμένη κρίση. .
    Δικαίωμά σας να συμφωνείτε με τις απόψεις των κυρίων που έχουν αντίθετη άποψη με την κυρία Μπελλέ, καθώς και με το υβριστικό ύφος τους προς εκείνη και τις γενικεύσεις τους για τους μετανάστες. Ούτε γενικεύσεις κάνω. Απλά χαρακτηρίζω τη συμπεριφορά των ανθρώπων αυτών , οι οποίοι δεν μπορούν να δεχθούν πως ο κάθε άνθρωπος στον κόσμο αυτό φέρνει στους ώμους του τις καταβολές του,την ιστορία του , την οποία κανείς μας δεν ξέρει και η κάθε συμπεριφορά του πολλές φορές στηρίζεται σε αυτή. Αναγνωρίζω πως οι εκπαιδευτικοί της Β/ας και ειδικά οι παλαιοί δεν έχουν παιδαγωγική κατάρτιση, πέρα από την εξιδείκευσή τους σε ένα συγκεκριμμένο αντικείμενο, όπως οι φιλόλογοι, οι φυσικοί, οι γυμναστές κλπ. Αν δεν το ξέρετε κι εσείς, φαίνεται εξάλλου αφού με όσα αρχικά λέτε, αυτοαναιρείσθε μόνη σας,μάθετε λοιπόν πως η κάθε παραβατική συμπεριφορά των μαθητών σας, έχει εξήγηση. Θέλετε να λέγεται συμπεριφορά που επιβάλλει η θρησκεία, θέλετε να λέγεται προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον , θέλετε να λέγεται βιασμός κατά την παιδική ηλικία. Αυτό όμως μπορεί να συμβεί , αγαπητή κυρία, σε μαύρους και άσπρους, μουσουλμάνους και χριστιανούς, στο Ριάντ, στο Ντουμπάι, στο Λονδίνο ακόμα και στην Αθήνα. Καταλάβατε; Ελπίζω πως ναι, διαφορετικά κατατάσεστε στην ίδια κατηγορία με τον κύριο Adis, τον κύριο Παπανούτσο τον κύριο Σιδέρη κλπ. και κρίμα γιατί είστε εκπαιδευτικός.
    Α! και κάτι άλλο. Να μην κουνάτε το δάχτυλο στους μαθητές σας. Είναι αντιπαιδαγωγικό,σύμφωνα με το νόμο 1566/85, αλλά το άρθρο δεν το θυμάμαι. Προσέξτε λοιπόν γιατί σαν καθηγήτρια εκτίθεστε δημοσίως.
    , αν και δεν νομίζω πως έχετε διδάξει ποτέ στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

    • Ο/Η Adis λέει:

     Κα Πέπη,

     Επειδή απο ότι φαίνεται ο ιδεολογικός σας χώρος δεν ανέχεται διαφορετικές ιδέες, και όποιος διαφωνεί μαζί σας αμέσως στιγματίζεται σαν φασίστας, ρατσιστής, ακροδεξιός κλπ, καλό είναι επιτέλους να βγάλετε τα κοκκινόμαυρα γυαλιά που φοράτε, γιατί πλέον έχετε αναγάγει την τέχνη του γκαιμπελισμού σε ύψιστη αρχή. Είναι προφανές ότι τα αυτονόητα που σας είπε η παραπάνω κυρία σας πείραξαν, και επειδή τονίσατε έμεσα ότι σας ενόχλησε το ύφος της, ας σας θυμίσω το ύφος με το οποίο γράφατε εσείς για τον αρθρογράφο εδώ

     http://www.aixmi.gr/index.php/sixainomai-ypokrites/

     Παράθεση:
     «Χαλάρωσε , κύριε Κωστάκη, γιατί θα ανεβάσεις πίεση.Ξέρετε ανήκετε κι εσείς στην ίδια κατηγορία με την κυρία Παπαχρήστου. Δημοσιοποιείτε τις σκέψεις και εκθέτετε τους εαυτούς σας νομίζοντας πως λέτε σπουδαία πράγματα, ενώ λέτε αρλούμπες. Η διαφορά είναι πως εσείς ό,τι και να λέτε είναι ανέξοδο και δεν κοστίζει σε κανέναν τίποτε, γιατί είστε μία ανεξάρτητη μονάδα που τη γνωρίζει μόνο η μάνα του και η γυναίκα του»

     Στον δικό σας ιδεολογικό χώρο ο φαρισαϊσμός, η υποκρισία, η προπαγάνδα, η αλαζονεία, η αμετροέπεια και η τάση να προσάπτετε στους άλλους αυτά που ακριβώς εσείς πρεσβεύετε έχουν γίνει όχι απλώς μόδα, αλλά το Α και το Ω των δήθεν – και επιμελώς αστήριχτων και αβάσιμων – επιχειρημάτων σας.

     Σας είχα ξαναπεί κυρία Πέπη, ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σκοινί». Το αυτάκι σας δεν ίδρωσε. Θα σας το πω διαφορετικά λοιπόν για να δούμε αν θα το κατανοήσετε, αν και είμαι σίγουρος ότι δεν θα γίνει: «Η καμήλα δεν κοιτάει την καμπούρα της, αλλά κοιτάει την καμπούρα των άλλων». Και όπως γράφετε και εσείς, «είναι κρίμα γιατί είστε “εκπαιδευτικός (;;;)’».

     • Ο/Η ΠΕΠΗ λέει:

      Φασίστα, ρατσιστή, ακροδεξιό δεν αποκάλεσα ποτέ τον κύριο Κωστάκη. Για κοιτάξτε στον καθρέφτη! Τι βλέπετε;

     • Ο/Η Adis λέει:

      Εσάς με στολή………..

     • Ο/Η ΠΕΠΗ λέει:

      Δύο μέρες ψάχνατε σε γραμματικές , λεξικά και ρωτούσατε φίλους σας φιλολόγους για να μου βρείτε λάθη. Δεν πειράζει όμως, γιατί μάθατε πολλούς κανόνες ορθογραφίας, γραμματικής και συντακτικού. Εκεί που ψάχνατε δεν είδατε κι ένα κανόνα που τον ξέρουν ακόμα και τα παιδιά της πρώτης δημοτικού, πως στην αρχή κάθε πρότασης αρχίζουμε με κεφαλαίο. 1. η λέξη στραβωμάρα κλπ, 2. η λέξη χαζομάρα κλπ. Κυρία μου μέσα στον παροξυσμό και τη μανία σας να δείξετε την ανωτερότητα των γνώσεών σας , δεν έχετε καταλάβει πως γίνεστε το λιγότερο γραφική; Δεν έχετε καταλάβει πως επιβεβαιώνετε τις απόψεις μου ότι όλοι εσείς που βάλετε εναντίον της κυρίας Μπελέ και την κατηγορείτε πως υποστηρίζει γενικευμένα όλους τους λαθραίους ή μη, μετανάστες ,ενώ αυτή αναφέρεται σε ένα νέο που εγκλιμάτισε και σας παρουσιάζει κάποιους λόγους που μπορεί να τον ώθησαν να φθάσει στην πράξη αυτή, είστε άτομα ακραίων συντηρητικών απόψεων (κοινώς φ……….. ,ας μην το πω γιατί μπορεί να κινηθείτε ποινικά); Όσο για την ηλιθιομάρα, υπάρχει στην καθομιλουμένη ελληνική γλώσσα και είναι αποδεκτή, γιατί κυρία μου, η ελληνική γλώσσα είναι εύπλαστη και μπορείς με τις λέξεις της και τις ρίζες τους να φτιάξεις άλλες δεκάδες χιλιάδες (λαϊκές και δόκιμες) που είναι κατανοητές από όλους μας εδώ στην Ελλάδα και μας την κάνουν πανέμορφη, όταν την μιλάμε. Έτσι όπως το πάτε εσείς, για να αποδείξετε την ανωτερότητα των γνώσεών σας, θα μας βγάλετε άχρηστο και τον Ελύτη. (Αλήθεια τον ξέρετε τον τύπο;) Και τέλος, γιατί πολλά είπαμε και δεν μπορώ εγώ να αλλάξω την ιδεολογική κατεύθυνση του μυαλού σας, η ελληνική γλώσσα, δεν έχει καμία σχέση με το πτωχό περιεχόμενο του λεξιλογίου της αγγλικής, που είναι η μητρική σας γλώσσα και είσθε συνηθισμένη. Ξέρω αυτό σας πονάει , μα στο σημείο αυτό , ό,τι και να λέτε, ό,τι και να πιστεύετε, η ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ της ελληνικής είναι αδιαμφισβήτητη. Με λίγα λόγια είσαστε φτωχοί συγγενείς μας.
      Υ.Γ Αυτός που σας είπε για τα καλιαρντά, μήπως κουνάει και την αχλαδιά; (Αυτό σίγουρα δεν θα το βρείτε στο λεξικά του Μπαμπινιώτη που κοντεύετε να το μάθετε απέξω.)
      Η λέξη στραβομάρα, παράγεται από το επίθετο στραβός, από το οποίο φεύγει το ς και μπαίνει η παραγωγική κατάληξη –μαρα. Το ίδιο η παλαβομάρα. Γι’ αυτό γράφεται με ο. Δε σας τα είπαν καλά οι σύμβουλοί σας και προσέξτε γιατί θα τα μάθετε λάθος. Μου κάνει εντύπωση πώς δεν το λέει ο φίλος σας ο Μπαμπινιώτης.
      Επιτέλους σηκωθείτε πάνω από το λεξικό του , το οποίο κοντεύετε να το καταπιείτε και βγείτε να ρωτήστε κανένα Έλληνα της γειτονιάς , να σας μάθει λέξεις ελληνικές, λαϊκές μήπως και σας ξυπνήσουν το μυαλό. Τι άλλο να σας πω. Καλημέρα σας.

     • Ο/Η Νίκος Σέργης λέει:

      Πέπη πέρα από τα αστεία, χρειάζεσαι βοήθεια. Εννοώ επαγγελματική, όχι «σύμβουλο ψυχικής υγιεινής» σαν την κ. Μπελλέ.
      Ο Ελύτης δεν ήταν «τύπος» με την έννοια της φράσης που έγραψες. Κανένας αλοδαπός δεν είναι «φτωχός συγγενής» μας και σίγουρα όχι οι Βρετανοί. Αυτά ακριβώς λένε οι ρατσιστές. Ξέρεις, ρατσιστής δεν είσαι μόνο όταν θεωρείς υποδιέστερους τους Πακιστανούς και τους Αφγανούς.
      Λίγη ιστορία να είχες διαβάσει θα γνώριζες γιατί μια ολόκληρη συνοικία ονομάζεται «Βύρωνας», γιατί έχουμε οδούς «Κάνιγγος» και «Κοδριγκτώνος», ή τι ήταν η ναυμαχία του Ναυαρίνου…
      Η ελληνική γλώσσα όντως είναι πληρέστερη της αγγλικής (δεν ξέρω αν αυτό εννοούσες γράφοντας «ανώτερη»), ωστόσο, κάθε χρόνο για τα 50 τελευταία χρόνια περίπου, σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια πληρώνει μεγάλα ποσά για να διδαχτούν τα παιδιά της την αγγλική γλώσσα. Είμαι σίγουρος ότι κι εσύ πληρωσες για να μάθεις τα αγγλικά που τώρα ειρωνεύεσαι, τα οποία εύχομαι να τα έμαθες όσο καλά γνωρίζει τα ελληνικά η κ. Shannon (δεν το νομίζω όμως).
      Τέλος, κανείς δεν θα κινηθεί νομικά ενάντια σε κάποιον που ντρέπεται να γράψει με το όνομά του.
      Σε χαιρετώ και σου εύχομαι μεγαλώνοντας (είναι πλέον εμφανής η ηλικία σου), να διαβάσεις και να ταξιδέψεις. Μόνο αυτά τα δύο μπορούν να σε σώσουν, αν θέλεις φυσικά να μη γελάνε μαζί σου…

     • Ο/Η Νίκος Σέργης λέει:

      Και για να μην αναλωθείς σε σχόλια για ορθογραφικά λάθη, να διορθώσω το «αλοδαπός» σε «αλλοδαπός».

     • Ο/Η ΠΕΠΗ λέει:

      Προς Adis.
      Με τέτοιο μυαλό που διαθέτεις , είσαι για λυπηση. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν διαθέτεις και μουστάκι. Χάϊλ Χίτλερ!!!

    • Ο/Η Martha T. Shannon λέει:

     αγαπητή Πέπη,
     είναι η δεύτερη φορά που προσπαθώ να σας απαντήσω ( για κάποιον λόγο δε δημοσιεύθηκε ακόμα η προηγούμενη απάντησή μου, επομένως ετούτη θα την «σώσω» για το ενδεχόμενο που θα χρειαστεί να (ξανα)απαντήσω…)

     Έχουμε και λέμε λοιπόν : κατά πρώτον καταφέρεστε εναντίον μου και με κατηγορείτε ενώ δε με γνωρίζετε για πράγματα που εικάζετε ( πχ άγνοια επί των παιδαγωγικών). Αυτό στη νομική επιστήμη ονομάζεται συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή επαγγελματικής ιδιότητας και διώκεται ποινικά. Επιφυλάσσομαι λοιπόν επ΄αυτού. Κατά δεύτερον οκτώ εξάμηνα με υποχρεωτικά παιδαγωγικά και δύο μεταπτυχιακά -το ένα στα παιδαγωγικά καθώς στην χώρα καταγωγής μου είναι υποχρεωτική η κατοχή του προκειμένου να μπορεί κανείς να διδάσκει – κάθε άλλο παρά άσχετη επί του αντικειμένου με καθιστά…. Πολλώ δε μάλλον και εν συγκρίσει με τα τέσσερα εξάμηνα παιδαγωγικών της τ. παιδαγωγικής ακαδημίας των παλαιότερων εκ των συναδέλφων σας και των οκτώ εξαμήνων παιδαγωγικών της δικής σας σχολής που κάποτε είχε βάση εισαγωγής το γελοίο 12.000.

     Κατά δεύτερον είστε προφανώς άσχετη με την Εκπαιδευτική Νομοθεσία. Ο 1566 αναφέρεται στη Δομή και Λειτουργία της α/θμιας και β/θμιας εκπ/σης και όχι στην παιδαγωγική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών. ( στο κούνημα του δαχτύλου πχ).

     Κατά τρίτον, μάθετε παρακαλώ Ελληνικά ! Είστε Ελληνίδα, θα έπρεπε να γνωρίζετε – και δη ως δασκάλα – ότι δεν υπάρχει η λέξη ….»ηλιθιομάρα» που γράψατε σε προηγούμενη ανάρτησή σας. Φοβάμαι ότι θέτετε εν αμφιβόλω τις ίδιες σας τις αιτιάσεις και εκτίθεστε – ιδιαίτερα ενώ προηγουμένως «λούσατε» συνομιλητή σας για τη γενική της «Πέπυς» και της «Μυρτούς» …

     Κατά τέταρτον, εφόσον θεωρείτε ότι κατέχετε την απόλυτη αλήθεια κυρία Πέπη θα έπρεπε να είχατε το θάρρος της γνώμης σας και να βγείτε επωνύμως να την εκθέσετε. Το να κρύβεστε πίσω από ονόματα όπως το Πέπη, Λίτσα, Λάουρα, Λούλα και άλλα τέτοια ωραία που θυμίζουν συνοικιακό κομμωτήριο δε σας τιμά!

     Κατά πέμπτον, μπαίνω στον κόπο – γιατί ειλικρινά κόπος είναι για μένα καθώς δεν είναι το ύφος μου – να σας απαντώ σε αυτόν τον τρόπο ώστε να κατανοήσετε ότι δεν έχετε εσείς μόνη το ταλέντο να απαντάτε άσχετα και με προσωπικές επιθέσεις ενώ το θέμα είναι άλλο. Αποφασίστε λοιπόν να απαντήσετε σε αυτά που σας ρώτησαν πολύ εύστοχα οι υπόλοιποι εδώ, και αφήστε τις προσωπικές επιθέσεις και τους χαρακτηρισμούς ( εκτός και αν τους χρησιμοποιείτε ελλείψει επιχειρημάτων οπότε κακώς ασχολούμαστε μαζί σας).

     Επί του θέματος τώρα: το να σέβεται κανείς την κουλτούρα κάποιου είναι βεβαιότατα δείγμα υψηλής ευφυίας και πολιτισμού. Το να φτάνει όμως να απορρίπτει την δική του κουλτούρα , υιοθετώντας τη θολοκουλτούρα του δήθεν προοδευτικού , που αμάσητο τρώει το κουτόχορτο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας είναι τουλάχιστον αφελές. Μήπως να αρχίσουμε να κυκλοφορούμε με μπουργκα;, μήπως να περπατάμε ενάμιση βήμα πιο πίσω από τους συζύγους μας, μήπως αν μας βιάζουν να μας κλείνουν και φυλακή επειδή τους …προκαλέσαμε; Μήπως να τους πούμε κι ευχαριστώ που μπαίνουν στα σπίτια μας και τα ρημάζουν; Ναι, μπαίνουν και Έλληνες αλλά δεν αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού….. ούτε ξαφνικά οι Έλληνες ξύπνησαν ένα πρωί και άρχισαν να φοβούνται τους Πακιστανούς. Κάτι προηγήθηκε και ξεκίνησε ο φόβος. Αυτό το κάτι γιατί προκλητικά το αγνοείτε; Τι έχετε να πείτε επ αυτών κυρία Πέπη;

     Έπειτα προσέξτε – στην Ελλάδα υπάρχουν Πακιστανοί, Ρουμάνοι, Ρώσοι, Κινέζοι, Αλβανοί, Αφρικανοί…. Το πρόβλημα το έχουν συγκεκριμένης εθνικότητας λαθρομετανάστες και μετανάστες . . Πράγμα καθόλου τυχαίο. Τι έχετε να πείτε επ΄αυτού κυρία Πέπη;

     Στη Βρετανία – ειδικά στην πρωτεύουσα – μιλάμε για ένα τεράστιο μωσαϊκο εθνοτήτων… Όμως στο Λονδίνο οι Άραβες μιλούν αγγλικά μεταξύ τους, οι άραβες σέβονται την βρετανική κουλτούρα και τους νόμους του κράτους. Εδώ; Τι έχετε να πείτε επ΄αυτού κυρία Πέπη; ΄Οτι δεν υπάρχει κράτος; Με συγχωρείτε κιόλας, αλλά αν ενθαρρύνετε εσείς και οι ομοϊδεάτες σας, τον οποιονδήποτε να καταλαμβάνει κτίρια όπως αυτό της Υπατίας και να τρέχετε προς συμπαράσταση των απανταχού λαθρομεταναστών ( ενώ ΔΕΝ κάνετε το ίδιο για τους ντόπιους άστεγους και άνεργους συμπολίτες σας ) νομίζω ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ να υπάρξει Κράτος. Και αυτό είναι το λιγότερο ύποπτο.

     Εντύπωση μου κάνει επίσης πώς εσείς, ως εκπαιδευτικός όπως λέτε και μάλιστα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, αγνοείτε επιδεικτικά το αναλυτικό πρόγραμμα και τους στόχους της διιαπολιτισμικής εκπαίδευσης ( σεβασμός στην χώρα υποδοχής ) και κηρύσσετε ελαφρά τη καρδία την ανοχή στο ξενόφερτο!!!

     Αλλά κυρίως εντυπωσιάζομαι όταν διατείνεστε ότι είστε επιστήμων, και συμφωνείτε με τις υποθέσεις της κυρίας Μπελλέ οι οποίες όμως είναι αίολες, άστοχες και κυρίως δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα ( δεν εξέτασε ποτέ η κυρία Μπελλέ τον Πακιστανό για να αποφανθεί επιστημονικά για την περίπτωσή του ) επειδή «φαντάζεστε» και οι δύο ότι ο εν λόγω έζησε σκληρά παιδικά χρόνια και κακοποιήθηκε από την οικογένειά του…..Αλήθεια , εμείς να υποθέσουμε τότε ότι κι εσείς μεγαλώσατε με το σφυροδρέπανο στο στόμα αντί για πιπίλα και υποστήκατε πλύση εγκεφάλου ενάντια σε ο,τιδήποτε εθνικό ενώ ως Ελληνίδα θα είχατε κάθε λόγο να αισθάνεστε υπερήφανη;

     Απαντήστε λοιπόν σαφώς – αν μπορείτε – στα παραπάνω ΧΩΡΙΣ προσωπκές επιθέσεις.Απαντήστε με στοιχεία που να αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τω όντι ο εν λόγω Πακιστανός κακοποιήθηκε κατά την παιδική του ηλικία και φέρει πολλαπλά ψυχικά τραύματα που τον οδήγησαν στο αποτρόπαιο έγκλημά του και αφήστε τις αμπελοφιλοσοφίες. Αλήθεια, μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο πέραν του να υποθέτετε;

     • Ο/Η ΠΕΠΗ λέει:

      Mας γεμίσατε με αμπελοσοφίες, απειλές, γενικεύσεις και παιδαγωγική μικροψυχία. Μας είπατε του κόσμου τα γενικευμένα συντηρητικά παραδείγματα, μα δε μας μιλήσατε για τον άνθρωπο για το παιδί.Να χαίρεστε τα δεκάδες διπλώματα που έχετε , μα να ξέρετε πως δάσκαλος δε γίνεσαι με αυτά. Κορνιζώστε τα ή μπορείτε να συνεχίσετε να φοιτάτε σε όσα παιδαγωγικά τμήματα θέλετε. Ma πάνω από όλα πρέπει να αγαπάς όλους τους ανθρώπους και να ψάχνεις να βρεις τις αιτίες που τους οδήγησαν στις πράξεις τους, πριν τους καταδικάσεις. Να το δείχνεις στην επαφή που θα έχεις μαζί τους. Αν δεν κάνω λάθος κι εσάς σας έμαθε γράμματα κάποιος δάσκαλος των 12.οοο μορίων. Θα θέλαμε να μας πείτε τη γνώμη σας για εκείνον. Οι απαντήσεις μου στα ερωτήματά σας για τη συγκεκριμένη περίπτωση του νεαρού Πακιστανού υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα σχόλιά μου, αλλά εσείς και οι άλλοι ομοϊδεάτες σας σχολιαστές δεν μπορείτε να τα διακρίνετε, γιατί είστε τυφλωμένοι από το πάθος που σας διακατέχει εναντίον όλων των μεταναστών (τσουβάλιασμα), που έχουν έρθει στη χώρα μας. Και για να καταλάβετε το πάθος σας, ποιος σας είπε για Κινέζους , Πακιστανούς, κουλτούρες, Υπατίες και πράσινα άλογα που μας λέτε μέσα στον παροξυσμό σας. Αν θέλετε να φοράτε κι εσείς μπούργκα, δικαίωμά σας. Στην Ελλάδα ξέρετε είναι ελεύθερη. Για ένα παιδί μιλάμε κυρία μου , που εγκλημάτισε. Τα περί κουμμουνισμού σας τα χαρίζω γιατί ποτέ δεν πρόκειται να γίνω το αντίπαλο δέος της σκέψης σας. Βλέπω ξέρετε καλά τους νόμους, μα στην εφαρμογή υστερείτε. Α! και περί ονόματος! Από σήμερα θα με λένε Μartha Shannon χωρίς το Τ, για να ξεχωρίζουμε, Νομίζετε πως για εσάς που γράφετε και το Τ στη μέση έχει σημασία; Και ποιος μου λέει πως είναι αλήθεια; Ο τρόπος που βλέπετε τον κόσμο μας ενδιαφέρει κυρία μου και αυτόν τον είδαμε. Δεν απαντήσατε και στο ερώτημά μου: Έχετε διδάξει ποτέ ανά τον κόσμο που περιηγηθήκατε; Έχετε έρθει σε επαφή με παιδιά του κόσμου, εκτός από τα δικά σας, αν έχετε. Είσαστε πραγματική δασκάλα.Αυτό το σημείο μας το έχετε αφήσει θολό.

     • Ο/Η Martha T. Shannon λέει:

      ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΑ ΠΕΠΗ ΟΠΟΤΕ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ ΑΠΟ ΕΔΩ :

      Δεν περίμενα κάτι περισσότερο από εσάς κυρία Πέπη!!
      πάλι δεν απαντάτε συγκεκριμένα και για τίποτα. Πάλι γενικεύετε και υποθέτετε!! Υποθέτετε ας πούμε ότι δεν αγαπάω τους ανθρώπους, ότι δεν ψάχνω να βρω τις αιτίες που τους οδήγησαν σε ο,τιδήποτε κάνουν, ακόμα και ότι με δίδαξε Έλληνας δάσκαλος ( όχι κυρία Πέπη, είχα την τύχη να φοιτήσω σε Βρετανικό Σχολείο -επίσης το Μηδέν έχει δικό του πλήκτρο δεν γράφεται με το γράμμα όμικρον!! )

      Πού ακριβώς ειναι η γνώμη σας για τον Πακιστανό θα ήθελα να ξερα….Σε όλα σας τα σχόλια κατηγορείτε τους συναρθρογράφους σας ( δεν είναι συνομιλητές,έχει άλλη έννοια αυτός ο όρος μάθετε επιτέλους ελληνικά, περιμένετε απο μία ομογενή να σας τα μάθει; ) αλλά για τον Πακιστανό δε λέτε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ κυρία Πέπη. Είστε πεπεισμένη ότι έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια αλλά αυτό δεν μπορείτε να το στηρίξετε σε κανένα πραγματικό γεγονός. Αντίθετα όλοι οι υπόλοιποι σας λέμε πως οι άνθρωποι αυτοί μεγαλώνουν μέσα σε μία κουλτούρα και με ένα θρησκευτικό υπόβαθρο τέτοιο που a priori και de facto θεωρούν ανάξια λόγου τη Γυναίκα και αναφαίρετο δικαίωμά τους να την μεταχειρίζονται κατά το δοκούν. Και αυτά δεν είναι πράγματα που εμείς πιστεύουμε, είναι γεγονότα αδιαπραγμάτευτα. Μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ πραγματικού γεγονότος και υποθέσεως; Μάλλον όχι.

      Ανέφερα Κινέζους, Πακιστανούς, Ρώσους, Ρουμάνους και τόσους άλλους, καθώς και την περίπτωση του κτιρίου Υπατίας για να κατανοήσετε ακριβώς αυτό – ότι ΔΕΝ τους τσουβαλιάζουμε όλους όπως εσείς εμάς! Δεν θεωρούμε όλους τους μετανάστες προβληματικούς. Υπάρχουν όμως και αυτοί που είναι και δημιουργούν γενικότερο πρόβλημα στην κοινωνία – μην εθελοτυφλείτε μέσα στον δικό σας λαθρολάγνο παροξυσμό.

      Μιλάτε για παιδί….παιδί; Η Μυρτώ τι ήταν; Γριά του ΚΑΠΗ; Η Μυρτώ και η κάθε Μυρτώ δεν έχει κανένα δικαίωμα; Βιάζεστε να δώσετε άφεση αμαρτιών στον Πακιστανό ( που δεν ειναι παιδί, είναι ενήλικας – δε θα μας υποβάλετε σε λοβοτομή τώρα ) και για την ταμπακέρα ουδέν!

      Περί κομμουνισμού εσείς η ίδια μιλήσατε και τοποθετηθήκατε επομένως ό,τι και να μου επιστρέψετε στον βρόντο θα πάει! Αυτοαναιρείσθε ξέρετε!!

      Τους νόμους και τους ξέρω και τους εφαρμόζω. Εσείς και τους αγνοείτε και δεν τους εφαρμόζετε. Αυτό σας καθιστά πρωτίστως επικίνδυνη.

      Τέλος, βεβαιότατα και έχω διδάξει και συνεχίζω να διδάσκω στο ελληνικό δημόσιο σχολείο. Το βιογραφικό μου στη διάθεσή σας. Διδάσκω ανελλιπώς απο το 1994, Σε Βρετανικά σχολεία τα πρώτα οκτώ χρόνια. Ναι, ειμαι πράγματι καθηγήτρια αγαπητή Πέπη. Εσείς;

    • Ο/Η ΠΕΠΗ λέει:

     Όσο για τη λέξη ηλιθιομάρα, που λέτε πως δε υπάρχει στην ελληνικήν και συνάγεται το συμπέρασμα πως δεν ξέρω ελληνικά, σαν ξενόφερτη στα μέρη μας θα πρέπει να μάθετε πως στην ελληνικήν υπάρχει η φράση [ η σάρα η μάρα και το κακό συναπάντημα]. Την καταλαβαίνετε; Φυσικά και όχι, γιατί δεν ξέρετε καλά την ελληνικήν. Τη βρήκατε στο λεξικό του Μπαμπινιώτη; Μα φυσικά όχι. Κι όμως είναι ελληνικότατη. Κατά το μέγα γλωσσολόγο και αείμνηστο Τσολάκη, πρόεδρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ( μπορεί κι αυτό να μην το ξέρετε, δεν πειράζει όμως), κάθε λέξη ή φράση που αποδίδει πλήρες νόημα είναι αποδεκτή στην ελληνικήν. Γι” αυτό και στο λεξικό που ψάξατε δεν θα βρείτε ούτε την ηλιθιομάρα, ούτε την παλαβομάρα, ούτε την στραβομάρα, ούτε την χαζομάρα, ούτε την κουλαμάρα κλπ. Τα μαθήματά σας λοιπόν περί την ελληνικήν να τα παραδίδεται στο Ντουμπάι, στο Ριάντ ή στο Λονδίνο και να μην αμφισβητειτε την ελληνικότητα ελληνικότατων λέξεων.

     • Ο/Η ΠΕΠΗ λέει:

      Ανοίξτε σας παρακαλώ ένα οποιοδήποτε ελληνικό λεξικό και ίσως μάθετε τι θα πει η λέξη γενίκευση. Την τόσο απλή και ελληνικότατη λεξούλα ή δε την ξέρετε ή έχετε πέσει σε σύγχυση από τον μεγάλο σας παροξυσμό ή την ερμηνεύετε κατά το δοκούν. Αν σας είχε διδάξει ο οποιοσδήποτε έλληνας δάσκαλος σίγουρα θα γνωρίζατε την ερμηνεία της. Καιρός λοιπόν για διάβασμα. Να είστε καλά, κυρία Martha T. Shannon.
      Y.Γ. Θα ήταν καλύτερο για εσάς να υπογράφετε στα ελληνικά, όσα μας λέτε. εκτός εάν δε θέλετε να ξεχάσετε την καταγωγή σας. Χαρακτηριστικό των ανθρώπων που έχουν ίδιο τρόπο σκέψης με εσάς.

     • Ο/Η Martha T. Shannon λέει:

      Kυρία Πέπη,
      πραγματικά καταλήγετε να γίνεστε γραφική!! Σπαταλάτε μια ολόκληρη ανάρτηση στο να τοποθετήστε επί γλωσσολογικών ζητημάτων – που σαφέστατα ΔΕΝ κατέχετε – όταν το θέμα του παρόντος νήματος είναι άλλο.
      Μάθετε λοιπόν αγαπητή τα εξής:
      1. η λέξη στραβωμάρα γράφεται με Ωμέγα και όχι με Όμικρον καθώς προέρχεται από το ρήμα στραβώνω με την προσθήκη του επιθέματος -αρα. Το ίδιο και η λέξη παλαβωμάρα (εκ του παλαβώνω) .

      2. η λέξη χαζομάρα είναι επίσης υπαρκτή ελληνική λέξη εξ ου και αναγράφεται επίσης στο λεξικό Μπαμπινιώτη (σ. 1130 )

      3. η λέξη ηλιθιομάρα , λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω, δεν συναντάται καθώς υπάρχει η λέξη Ηλιθιότητα.
      4. το επίθεμα – αρα το απαντούμε ως κατάληξη ουσιαστικών που παράγονται από επίθετα που αναφέρονται σε φυσικές ιδιότητες προσώπων ( κουλός, στραβός, χαζός, παλαβός ) όταν δεν υπάρχουν ήδη άλλα ουσιαστικά για να εκφράσουν αυτή την ιδιότητα ( όπως στην περίπτωση της Ηλιθιότητας).

      5. η προστακτική » να τα παραδίδετΕ » γράφεται με Ε και όχι με ΑΙ!! Το ίδιο και η λέξη ¨συνάγετΕ» και όχι «συνάγετΑΙ» που λανθασμένα πάλι γράψατε. ( σίγουρα είστε δασκάλα; δεν γνωρίζετε τα βασικά κυρία μου – πραγματικά λυπάμαι τους μαθητές σας – προφανώς πρέπει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών να αξιολογεί ακόμα και τις βασικές ικανότητες της γραφής ).

      6.Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε από το Ινστιτούτο Παιδαγωγικής Πολιτικής.Αγνοείτε βασικά θέματα του Υπουργείου στο οποίο ανήκετε.Επαναλαμβάνω, αυτό σας καθιστά πρωτίστως επικίνδυνη.

      7. Στα λεξικά όπως αυτό του Μπαμπινιώτη δεν αναγράφονται φράσεις όπως » η σάρα η μάρα και το κακό συναπάντημα» Στα λεξικά απανταχού του πλανήτη αναγράφονται λήμματα, δλδ λέξεις και όχι φράσεις. Φράσεις χρησιμοποιούνται ως παραδείγματα προκειμένου να εξηγήσουν περαιτέρω ένα λήμμα. Είναι προφανές ότι ούτε λεξικό έχετε ανοίξει ποτέ στη ζωή σας. Εύγε στο Υπουργείο που σας διόρισε!

      8. Τέλος, τα κόκαλα του , τω όντι , αειμνήστου Τσολάκη θα τρίζουν μ αυτά που γράφετε καθώς «κάθε λέξη που αποδίδει πλήρες νόημα είναι αποδεκτή στην ελληνική» δε σημαίνει πως γίνεται δεκτή ως μέρος της επίσημης γλώσσας. Εξ ου και δε θα δείτε σε κανένα λεξικό τη λέξη greeklish ή τις λέξεις » κνουπ» «γρουν» «πατάρ» και ένα σωρό άλλες που αφορούν στην τοπική προφορά ή την ιδιόλεκτο ή την αργκό , είναι κατανοητές και εξ ου αποδεκτές αλλά δεν ανήκουν στην επίσημη γλώσσα. Εσείς όμως ως -υποτίθεται – φορέας διδασκαλίας ( και άρα παραγωγής) της ΕΠΙΣΗΜΗΣ ελληνικής γλώσσας οφείλετε να την ομιλείτε και να την γράφετε σωστά και έτσι να την διδάσκετε στους μαθητές σας. Αλλιώς, εμπρός, διδάξτε τους και… καλιαρντά!

      9. Για τον Πακιστανό θα μας πείτε κάτι ή θα αναλώνεστε μονίμως σε ο,τιδήποτε άσχετο;

     • Ο/Η Martha T. Shannon λέει:

      Γενίκευση: η ιδιότητα του να θεωρεί κανείς αληθές το όλον κρίνοντας από το μέρος.

      Γράφετε: Θα ήταν καλύτερο για εσάς να υπογράφετε στα ελληνικά όσα μας λέτε εκτός εάν δε θέλετε να ξεχάσετε την καταγωγή σας. Χαρακτηριστικό των ανθρώπων που έχουν ίδιο τρόπο σκέψης με εσάς….

      Ποιός γενικεύει; ποιός θεωρεί ότι επειδή εγώ υπογράφω στην αγγλική αυτό είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων που έχουν ίδια σκέψη με μένα;

      Πέπη….ελλείψει επιχειρημάτων μας προσφέρετε άφθονο γέλιο! Να είστε καλά! Είναι πράγματι ευχάριστο να αποκαλύπτεται η άγνοιά σας επί του θέματος. Θέλετε να μας πείσετε ότι κατακλύζεστε από αισθήματα ανθρωπισμού ( για τον «καημένο» Πακιστανό) αλλά αγνοείτε επιδεικτικά τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΚΤΕΣ κοινωνικο-θρησκευτικές συνθήκες στις οποίες ο εν λόγω μεγάλωσε και οι οποίες εν πολλοίς έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα του θέλοντας οπωσδήποτε να μας πείσετε για κάποιες «φανταστικές» , «πιθανές», » υποθετικές» εμπειρίες τις οποίες μπορεί να βιωσε αλλά ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ!! Σας μιλάμε για πραγματικά γεγονότα και μας μιλάτε για εικασίες!

      Καλή προσγείωση στην πραγματικότητα!! ( και όταν με το καλό προσγειωθείτε ανοίξτε ΕΣΕΙΣ το λεξικό και μαζί με τη λέξη «γενίκευση» διαβάστε επιπλέον τις λέξεις » σύγχυση» και » παροξυσμό».)
      Θέλω να πιστεύω ότι ο Έλληνας δάσκαλος που σας τις δίδαξε ήταν αρκούντως επαρκής αλλά εσείς δεν ήσασταν ποτέ αρκετά επιμελής μαθήτρια.

      Martha T. Shannon ( γιατί παντού στον κόσμο είθισται να υπογράφεις με τον τρόπο που το όνομά σου αναγράφεται στα επίσημα έγγραφα ταυτότητάς σου).

     • Ο/Η Νίκος Σέργης λέει:

      Νομίζω πως έχει γίνει πλέον κατανοητό γιατί η Πέπη υπογράφει με ψευδώνυμο. Αν ήταν γνωστά
      τα στοιχεία της όχι μόνο θα γινόταν ρεζίλι ευρέως, ενδεχομένως θα είχε και πρόβλημα με συναδέλφους της (αν φυσικά είναι εκπαιδευτικός). Πάντως Πέπυ με διασκεδάζεις. Πάνω που πάω να θυμώσω με την αναίδειά σου (την οποία ίσως ανεχόμουν αν συνοδευόταν από κάποια επιχειρήματα), βάζω τα γέλια με τα «μαργαριτάρια» σου, τις ανακρίβειες που γράφεις και την σύγχυση (προφανές αποτέλεσμα θυμού και ημιμάθειας) που υπάρχει στη σκέψη σου.
      Κυρία Shannon λυπηθείτε τη, μάλλον πρόκειται για φοιτήτρια (στην καλυτερη περίπτωση)…

     • Ο/Η Adis λέει:

      Τι έγινε βρε Πέπη;; Σε πείραξε ότι υπογράφει η κυρία με ξενόφερτο όνομα;;; Μα εγώ νόμιζα ότι υποστηρίζεις την πολυ-πολιτισμικότητα….. Στο είχα ξαναπεί Πέπη: Εσύ και οι ομοϊδεάτες σου δύο μέτρα και δύο σταθμά………ότι σας συμφέρει.

     • Ο/Η Martha T. Shannon λέει:

      Dear Peppy
      Ακόμα κλαίω ( από τα γέλια ) με αυτά που γράψατε… Μάθετε λοιπόν τα εξής :

      Α. δεν απάντησα μετά από δύο ημέρες αλλά αμέσως μετά την δική σας απάντηση. Το σχόλιό μου όμως δημοσιεύθηκε δύο μέρες μετά – προφανώς γιατί τότε ενεκρίθη από τον moderator. Αυτό είναι τεχνικό θέμα και άρα , λυπάμαι, αλλά διαψεύδει το «κληρονομικό σας χάρισμα» να βλέπετε τι ακριβώς κάνω, ποιους ρωτάω, πότε αναρτώ ένα σχόλιο στο παρόν ή και σε άλλα νήματα.

      Β. το βασικό μου πτυχίο φέρει τίτλο « Ελληνικής τε και Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας» και το δεύτερο μεταπτυχιακό μου αφορά τη «Γλωσσολογία» επομένως , δυστυχώς για εσάς , δεν χρειάστηκε να ρωτήσω κανέναν φίλο μου φιλόλογο ή να ψάξω στο λεξικό του σπουδαίου καθηγητή μου κ. Μπαμπινιώτη.

      Θέλετε να μιλήσουμε για τη γλώσσα λοιπόν ; Ευχαρίστως αν και το θέμα είναι για τον Πακιστανό. Ας μιλήσουμε όμως για την γλώσσα, εφόσον αυτό επιθυμείτε, αν και νομίζω δεν είναι προς το συμφέρον σας.
      Μετράω τα ορθογραφικά, συντακτικά, γραμματικά και γλωσσικά σας λάθη και σας τα παραθέτω προκειμένου να βελτιωθείτε:

      1. η αρχή κάθε πρότασης ξεκινάει με κεφαλαίο εφόσον πρόκειται για κύρια πρόταση. Εδώ πρόκειται για απαρίθμηση – και ως εκ τούτου εκλαμβάνεται ως συνέχεια της προηγούμενης πρότασης ( για να το καταλάβετε, ως μία δευτερεύουσα πρόταση ενδιάμεσα σε μία κύρια ).

      2. το επώνυμο της κυρίας Μπελλέ γράφεται με ΔΥΟ «λάμδα» – έτσι τουλάχιστον το υπογράφει η ίδια, θα έπρεπε να ακολουθείτε την ορθογραφία της και όχι να εφευρίσκετε δική σας ορθογραφία.

      3. το ρήμα «βάλλω» γράφεται με δύο «λάμδα» ομοίως και άρα όταν γράφετε «όλοι εσείς που βάλετε εναντίον….» έχετε κάνει ήδη ένα ακόμα ορθογραφικό λάθος.

      4. το ρήμα «εγκλημάτησε» γράφετε με ΗΤΑ και όχι με ΓΙΩΤΑ!! Δεν υπάρχει κατάληξη –ισε σε ρήμα της Ελληνικής.

      5. όταν χρησιμοποιείτε εμπρόθετο άρθρο «στο» θα πρέπει να το συνοδεύετε από ουσιαστικό στον ίδιο αριθμό και πτώση. Το «στο λεξικΑ» που γράψατε αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζετε τα βασικά!! ( Και ξέρετε το Α και το Ο στο πληκτρολόγιο βρίσκονται εκ διαμέτρου αντίθετα επομένως δεν μπορείτε να ισχυρισθείτε ότι μπερδευτήκατε).

      6. Για τη λέξη στραβωμάρα σας παραπέμπω στη σελίδα 965 του λεξικού Μπαμπινιώτη που αναφέρει σε ξεχωριστή γκρίζου χρώματος παράθεση ( την οποία ευθέως αντιγράφω) : «ΣΩΣΤΟ- ΛΑΘΟΣ: η λ.ορθογραφείται στραβωμάρα ( με –ω) όχι στραβομάρα, επειδή προέρχεται από το ουσ. στράβωμα ( <στραβώνω) και παραγωγικό επίθημα –άρα)». Ομοίως για το «παλαβωμάρα» εκ του «παλάβωμα». Όπως λέμε και στη Βρετανία I rest my case.

      7. όταν η επόμενη λέξη αρχίζει από φωνήεν το Ν του προηγούμενου επιθέτου ΔΕΝ παραλείπεται… Επομένως δεν γράφουμε «κανένα
      Έλληνα» αλλά «κανέναΝ Έλληνα»…

      8. το να γράφετε «σηκωθείτε επάνω» ονομάζεται γλωσσολογικά «πλεονασμός» γιατί φυσικά δε γίνεται να σηκωθείς κάτω, ή πλαγίως ή διαγώνια. …

      Συνεχίζω με τις ιδεολογικές αντιθέσεις μου:
      9.. Δεν δικαιούστε να ομιλείτε ΕΣΕΙΣ για την ανωτερότητα της Ελληνικής γλώσσας καθ΄ην στιγμήν μία ομογενής την ομιλεί και την γράφει καλύτερα από μία γηγενή που – υποτίθεται – ότι τη διδάσκει κιόλας. Πραγματικά με προκαλείτε να χρησιμοποιήσω όλες τις γνωριμίες μου προκειμένου να σας εντοπίσω και να σας αναφέρω για ανεπάρκεια με όλα αυτά τα λανθασμένα που γράφετε ( και να φανταστεί κανείς ότι όλα αυτά εμπεριέχονται σε δύο μόλις αναρτήσεις σας – πού να ψάξουμε και τις υπόλοιπες).

      10. Χαίρομαι ωστόσο που διαπιστώνετε την ανωτερότητα της Ελληνικής. Δεν επιχειρηματολόγησα ουδέποτε για το αντίθετο επομένως αδυνατώ να καταλάβω γιατί νομίζετε ότι «με ταπώνετε» κιόλας στο ζήτημα αυτό.

      11. Πέπη, μην ντρέπεστε να γράψετε τη λέξη που αρχίζει από Φ. Δεν πρόκειται κανείς να σας μηνύσει επειδή γράψατε τη λέξη Φιλόπατρις !!! Αντίθετα, θα ήμουν περήφανη για εσάς αν και εσείς επιδεικνύατε τη μισή από την Περηφάνια που όλοι εμείς νιώθουμε επειδή είμαστε Έλληνες !! ( ομογενής είμαι ειρήσθω εν παρόδω, όχι αλλοδαπή, κατέχω την Ελληνική και την Αγγλική ως μητρικές γλώσσες – στη γλωσσολογία αυτό ονομάζεται Bilingualism – και είμαι πολύ περήφανη και για τις δύο καταγωγές μου. Εσείς είσθε; )

      12. Τι συμβαίνει κυρία Πέπη; Γιατί δεν δείχνετε την ίδια μεγαλοθυμία και κατανόηση για κάποιον που «την κουνάει την αχλαδιά;» Μα γιατί; Ξέρετε τι μπορεί να έχει περάσει ο άμοιρος αυτός; Ξέρετε αν ας πούμε η μητέρα του τον έντυνε σαν κορίτσι επειδή είχε απωθημένο να αποκτήσει κόρη; Ξέρετε αν κακοποιήθηκε κατά την παιδική του ηλικία; Η κατανόησή σας εξαντλείται σε επίπεδο Πακιστανού; Κρίμα!! Και νόμιζα ότι εννοούσατε όσα γράφατε! Μάλλον όχι όμως!

      13. Θα πρέπει, νομίζω, εσείς η ίδια να εντρυφήσετε στη γλώσσα της πιάτσας και του Έλληνα της γειτονιάς. Αν το κάνετε θα ωφεληθείτε πολλαπλώς καθώς θα κατανοήσετε επιτέλους όλα αυτά που σας γράφουμε τόσες μέρες τώρα και στα οποία πεισματικά κωφεύετε επιλέγοντας να ακούτε μόνο τη γλώσσα του Περισσού και της Κουμουνδούρου. Καλές οι ξένες γλώσσες αλλά τιμείστε και την δική σας μητρική!!

     • Ο/Η ΠΕΠΗ λέει:

      Ξανάτρεξαν οι ομοϊδεάτες σας σε συμπαράσταση. Όμοιος ομοίω αεί πελάζειν.( Βρέστε μου πάλι λαθάκια, πολύ μου αρέσει, να σας βλέπω χωμένη μέσα στο λεξικό του Μπαμπινιώτη, να ψάχνετε.) Σας έχω γράψει και κάτι παραπάνω, διαβάστε τα , θα έχω κι εκεί λάθη ορθογραφικά.

     • Ο/Η Martha T. Shannon λέει:

      Αχ βρε Πέπη,
      το λεξικό χρειάζεται σε σένα περισσότερο βρε κορίτσι!! Να το κουβαλάς μαζί σου και στην τάξη γιατί προφανώς θα σου χρειαστεί. Πες μου βρε διεύθυνση να στο στείλω δωράκι με πολλή αγάπη!! Εγώ το “χω διαβάσει πλέον και όπως βλέπεις το έχω εμπεδώσει κιόλας!

      Έλα, γράψε κι άλλα!! Διασκέδασέ μας κι άλλο!! Μη σταματάς! Πέπη, ζούμε, για να σε ακούμε!! Μη μας στερείς τις πολύτιμες γνώσεις σου, την άφθαστη χρήση σου της Ελληνικής, το μεγαλοφυές πνεύμα σου και τα ανυπέρβλητα επιχειρήματά σου!!!

      Έλα, πάταξε τους ομοϊδεάτες μου και εμένα βρε! Πες μας κι άλλα για τον Πακιστανό, δεν χορταίνω να μαθαίνω!!

      Κύριε Σέργη, εγώ να δείξω έλεος ευχαρίστως, φοβάμαι όμως πως οι συνάδελφοι αξιολογητές δε θα δείξουν!

     • Ο/Η Adis λέει:

      Αγαπητή Πέπη,

      Δεν γνωρίζεις ότι δεν είναι σωστό να κρίνεις εξ΄ ιδίων τα αλλότρια; Ούτε γνωρίζεις σαν «δασκάλα» (γκούχου, γκούχου…) ότι εξ όνυχος του λέοντος; Για αυτό μπορούμε να κατανοήσουμε τον πανικό που σε έχει κυριεύσει. Δεν είναι τίποτα. Εξάλλου ήθος ανθρώπω δαίμων και μετά από τόσα μηνύματα νομίζω ότι μπορούμε να θεωρήσουμε ότι όπερ έδει δείξαι. Κατά τα άλλα όντως όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Για αυτό και εσύ εκτός απο λαθρολάτρης είσαι προφανώς και απαίδευτη – τουλάχιστον για την θέση την οποία υποτίθεται ότι κατέχεις – όσο και αν προσπαθείς να μας αποδείξεις το αντίθετο. Φείδου χρόνου λοιπόν και άσε τις διάφορες προφάσεις εν αμαρτίαις. Να θυμάσαι ότι όταν φθάσει η στιγμή να ακουσθεί το Vae Victis (ουαί τοίς ηττημένοις για την περίπτωση που δεν το γνωρίζεις), είναι καλύτερο να μασάς, παρά να μιλάς.

     • Ο/Η ΠΕΠΗ λέει:

      Xαίρομαι κυρία Μάρθα, που έχετε αρχίσει να αποκτάτε ευαισθησίες για την περίπτωση όσων κουνάνε την αχλαδιά, αν και μας παρουσιάσατε με υποτιμητικό τρόπο , τα καλιαρντανά τους. Πόσο καλύτερη θα είσαστε αν μας δείχνατε τον ίδιο τρόπο σκέψης και για το νέο που εγκλιμάτισε,Ξέρετε ποτέ δεν είναι αργά να γίνεται πραγματική δασκάλα, μα ςγια εσάς μου φαίνεται πολύ δύσκολο. Και ολόκληρο τον Μπαμπινιώτη να μάθετε απέξω και τους τοίχους του σαλονιού σας να γεμίσετε με πτυχία παιδαγωγικών, δασκάλα δεν πρόκειται να γίνετε ποτέ με τον αυταρχισμό που αποπνέουν τα γραπτά σας. Ασχοληθείτε καλύτερα με την ορθογραφία και τα συντακτικά λάθη που θα βρίσκετε στα κείμανα που θα διαβάζετε και αφήστε τους ανθρώπους, γιατί δεν το έχετε.

     • Ο/Η ΠΕΠΗ λέει:

      Ξέχασα να σας γράψω και για εκείνο το ανεκδιήγητο θα χρησιμοποιήσω τις γνωριμίες μου για να βρω ποια είστε… Φαίνεται πως έχετε γνωστούς στην ΕΥΠ και στην αστυνομία ομοϊδεάτες που σας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Καλύτερα θα ήταν να τους πάρετε κι αυτούς να διαβάσετε μαζί το λεξικό του Μπαμπινιώτη, για να προσέχουν αυτά που διαβάζετε να
      είναι σωστά γιατί στα περισσότερα από τα λάθη που βρίσκετε μέσα στον παροξυσμό σας έχετε κάνει λάθος. Kαι δεν εκτίθεστε μόνο εσείς εκθέτετε και τον Μπαμπινιώτη, του οποίου μας λέτε πως είσαστε μαθήτρια. Αφήστε ήσυχο τον άνθρωπο, μην μας έρθει καμιά παλαβομάρα. Εκθέτετε κι εκείνους τους καημένους ομοϊδεάτες σας που έτρεξαν να σας συμπαρασταθούν στην πρώτη ευκαιρία και τρόμαξαν μήπως το αλοδαπός θέλει ένα ή δύο λ. Είσαστε για να γελά και να κλαίει μαζί κανείς με την κατάστασή σας.

     • Ο/Η Δημήτρης Πανούτσος λέει:

      «Όμοιος ομοίω αεί πελάζειΝ»;;;;;

      Το «Ν» προέκυψε από παρθενογένεση; Μήπως είναι απαρέμφατο; Αλλά και πάλι πού είναι το ρήμα; Και το υποκείμενο του απαρεμφάτου σε ονομαστική και όχι σε αιτιατική; Εκτός κι αν έχουμε …ταυτοπροσωπία!

      Αφού δεν κατέχετε την Ελληνική, ιδίως την αρχαία της εκδοχή, μην επαίρεστε τουλάχιστον. Είναι τραγικό θέαμα να κακοποιείτε έτσι μία φράση του Πλάτωνος και την ίδια στιγμή να προκαλείτε θεωρώντας εαυτόν αλάνθαστο. Έλεος!

     • Ο/Η Martha T. Shannon λέει:

      Αχ Πέπη,
      Παραιτήσου γλυκιά μου πριν σε «παραιτήσουν» – αξιολόγηση έρχεται , είναι δυνατόν να διδάσκεις ΕΣΥ Ελληνικά;
      Αν μη τι άλλο , προσπάθησε ( ξέρω, σου είναι πολύ δύσκολο , αλλά προσπάθησε ) να γράψεις επιτέλους και κάτι σε σωστά Ελληνικά.

      Η γλώσσα των ομοφυλοφίλων ονομάζεται «καλιαρντά» όχι «καλιαρντανά». Για το «εγκλημάτησε» και όχι «εγκλημάτΙσε» το έχουμε ξαναγράψει αλλά συνεχίζεις να εγκληματείς εναντίον της Ελληνικής. Η λέξη είναι «κείμΕνα» και όχι «κείμΑνα»… Η φράση «να γίνετΕ πραγματική δασκάλα» γράφεται με Ε όχι με ΑΙ (το οποίο χρησιμοποιούμε στην Παθητική Φωνή)….

      Πολύ φοβάμαι ότι θα πρέπει πάραυτα να απομακρυνθείς από την τάξη – δεν ξέρεις να γράφεις σε απλά, καθημερινά Ελληνικά γλυκιά μου, τα αρχαία τι τα ήθελες; Να πουλήσεις μούρη σε ποιους αλήθεια; Ούτε καν την ελάχιστη αυτογνωσία δεν διαθέτεις ώστε να πάψεις να προκαλείς την τύχη σου.

      Γλυκιά μου, ο αυταρχισμός που αποπνέουν τα γραπτά μου είναι αυτός που αρμόζει σε μία αδαή παιδίσκη όπως εσύ. Δε θα σου χαϊδέψω τα αυτιά παρά το νεαρό της ηλικίας σου, διότι έχεις την έπαρση ανθρώπου που νομίζει ότι γνωρίζει τον κόσμο – όταν αυτός αποτελείται αποκλειστικά από τον μικρόκοσμό του (αυτό και αν αποτελεί γενίκευση Πέπη μου- το να θεωρείς πως γνωρίζεις τα πάντα για τους μετανάστες όταν η μοναδική επαφή που έχεις με αυτούς περιορίζεται σε παιδιά μεταναστών α’ και β’ γενεάς και σε επίπεδο «βου και α βα» )

      Αν επρόκειτο μόνο για το νεανικό σου αυθορμητισμό θα σε συγχωρούσα πιο εύκολα – όμως τώρα αδυνατώ να το κάνω γιατί απλά πρόκειται για έμφυτη ανοησία – ειδικά όταν χρησιμοποιείς και τονίζεις την ιδιότητά σου ως «δασκάλας» – που ευθέως αμφισβητώ καθότι μόνη σου αυτό-αναιρείσαι. Δεν υποστηρίζεις τα αίολα επιχειρήματά σου με αυτή σου την αιτίαση, αντίθετα αποδυναμώνεις την θέση σου και σαφώς με δικαιώνεις όταν έγραψα για τη «γελοία βάση των 12.000 μορίων».

      Οι γνωριμίες μου καλή μου περιορίζονται στο Υπουργείο. Είναι πολύ εύκολο να εντοπισθείτε ως η Δασκάλα της Διαπολιτισμικής της Α/θμιας Εκπ/σης με το όνομα Πέπη (δυστυχώς για εσάς δεν είστε πολλές).

      Θα ήθελα πολύ να με διορθώσετε, Πέπη, στις γλωσσολογικές μου παρατηρήσεις αν και νομίζω οι συνάδελφοί μου γλωσσολόγοι κι εγώ θα γελάσουμε πολύ αν έτι μία φορά προσπαθήσετε να μας πείσετε ότι υπάρχει… «πρόθεμα –μαρα»

      Τέλος, θα ήθελα να σου πω , Πέπη, πόσο θαυμάζω την ικανότητά σου να ψυχογραφείς μακρόθεν ανθρώπους που δεν γνωρίζεις – να αποτείνεσαι πως «το ‘χουν ή δεν το ‘χουν» χωρίς να αναφέρεις ένα –ΕΝΑ έστω – ελάχιστο επιχείρημα προς απόδειξη του ανωτέρω. Πράγματι, ο πατέρας της Ψυχανάλυσης Φρόυντ θα θαμπώνονταν από τις ικανότητές σου αυτές!

      Καλή μου, μάθε λοιπόν πως ο τρόπος που καθένας μας χρησιμοποιεί την γλώσσα είναι ευθέως ανάλογος της ευφυΐας, της κουλτούρας, των πνευματικών οριζόντων που διαθέτει. Επομένως, είναι φανερό τοις πάσι ότι εσύ δεν διαθέτεις τίποτα από τα παραπάνω – αγνοείς βασικούς ορθογραφικούς κανόνες, η επιχειρηματολογία σου ξεκινά και τελειώνει στην άστοχη επίθεση επί προσωπικού σε όσους έχουν διαφορετική με εσένα άποψη, και βεβαίως, ελλείψει σοβαρών επιχειρημάτων, είτε αποπροσανατολίζεις την κουβέντα ( καθώς για το θέμα του Πακιστανού τηρείς σιγήν ιχθύος ) είτε αρκείσαι σε σχόλια τύπου «να κλαίει κανείς ή να γελάει».

      Έχεις να μας πεις γλυκιά μου κάτι συγκεκριμένο για τον Πακιστανό; Έχεις να απαντήσεις κάτι στα πολύ εύστοχα των κ.κ. Σέργη, Adis, Πανούτσου; (αν και είμαι σίγουρη ότι με το κείμενο του κ. Adis δυσκολεύτηκες αρκούντως). Μπορείς να μας εξηγήσεις πώς ακριβώς διδάσκεις Ελληνικά σε μετανάστες όταν η ίδια επανειλημμένως μας έχεις αποδείξει ότι δεν κατέχεις τα βασικά;

      Λυπάμαι, Πέπη μου, αλλά είμαι σίγουρη ότι ΔΕΝ μπορείς. Prove me wrong!

     • Ο/Η ΠΕΠΗ λέει:

      Καλώς μας ήρθες Παπανούτσο. Βρήκες κι εσύ ορθογραφικό λάθος και ξεφύτρωσες το κεφαλάκι σου. Τέτοια συμπαράσταση στην ομοϊδεάτισσα,είναι φοβερή!! Σας πάτησα εκεί που πονάτε.
      Μοιάζετε σα να είσαστε, πώς το είπε ο Μιχαλολιάκος, τάγμα της Χρυσής Αυγής σε ανάπτυξη.

     • Ο/Η Martha T. Shannon λέει:

      Πέπη γλυκιά μου….

      εμείς δεν πονάμε….εμείς γελάμε. Μαζί σου!!

      Τάγμα της Χρυσής Αυγής λοιπόν ε; Αυτή την ταμπέλα διάλεξες για σήμερα; Και μετά κατηγορείς εμάς ότι κατηγοριοποιούμε τους λατρεμένους σου Πάκι; Αχ Πεπάκι θα σε μαλώσω!! Δεν έπιασε τόπο η εβδομάδα καθοδήγησης στα γραφεία του κόμματος και πρέπει να την παρακολουθήσεις εκ νέου…τώρα που «τρέχει» και το φεστιβάλ του Οδηγητή «λουκουμάκι” θα σου ρθει…

      Άντε βρε, καλή σου επιμόρφωση!! Θα εισηγηθώ να μετρήσει στα υπέρ σου στο Υπουργείο.
      ( το Υπουργείο Αλλοδαπών προφανώς…στο Παιδείας δεν το βλέπω…)

     • Ο/Η ΠΕΠΗ λέει:

      Στους αγαπητούς ομοϊδεάτες, τα αγόρια της κυρίας Μάρθας, που νόμισαν πως βρήκαν φλουρί κωνσταντινάτο κι έτρεξαν να μας δείξουν τα κούφια δόντια τους, στολισμένα με κάμποσες αρχαίες φράσεις ο ένας και ο άλλος αρλουμπορλογώντας ( το λεξικό στα γρήγορα!! αστροπελέκια) περί απαρεμφάτου, τους στέλνω μερικά από τα μαργαριτάρια της:

      Για βρέστε μου την κύρια και τη δευτερεύουσα πρόταση που ανακαλύψατε για να δικαιολογήσετε πως ξεκινήσατε σαν πρωτάκι του δημοτικού την πρόταση με μικρό; Στη δεύτερη περίπτωση τι έγινε και ανακαλύψατε το κεφαλαίο μετά την απαρίθμηση; Θυμηθήκατε τα νιάτα σας;
      7. όταν η επόμενη λέξη αρχίζει από φωνήεν
      6. Για τη λέξη στραβωμάρα σας

      8. το να γράφετε «σηκωθείτε επάνω» ονομάζεται γλωσσολογικά «πλεονασμός» γιατί φυσικά δε γίνεται να σηκωθείς κάτω, ή πλαγίως ή διαγώνια. …
      ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ stand up Martha T. Sannon. Αυτό πώς λέγεται στην Αγγλική. Τους μαθητές σας μάλλον θα τους καλείται να σηκωθούν όρθιοι με το στρατιωτικό παράγγελμα «σηκωθείτε». Αλήθεια θα έχετε μεγάλη πλάκα, αν φοράτε και πλάκα τα γαλόνια.

      Η λέξη παλαβομάρα βγαίνει από τα επίθετο παλαβός κλπ και γράφεται με ο κλπ. Μπαμπινιώτης 1316 σελ. Στη σελίδα 1682 εξηγεί γιατί μπορεί να γραφεί και με ω.
      Διαβάστε τον καλύτερα τον άνθρωπο.

      6.Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε από το Ινστιτούτο Παιδαγωγικής Πολιτικής.Αγνοείτε βασικά θέματα του Υπουργείου στο οποίο ανήκετε.Επαναλαμβάνω, αυτό σας καθιστά πρωτίστως επικίνδυνη.

      Σας ευχαριστώ για τη αστεία διάγνωση που κάνατε, μόνο που δεν βάλατε το μυαλό σας να δουλέψει λίγο περισσότερο όπως συνήθως κάνετε μέσα στον παροξυσμό σας. Καταλαβαίνω πως δε γνωρίζετε ότι ο κ. Τσολάκης ήταν πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, γιατί τότε δεν υπήρχε Ινστιτούτο Παιδαγωγικής Πολιτικής.

      Martha T. Shannon ( γιατί παντού στον κόσμο είθισται να υπογράφεις με τον τρόπο που το όνομά σου αναγράφεται στα επίσημα έγγραφα ταυτότητάς σου).
      Γιατί δε μας λέτε τόσο καιρό πως είστε μια ακραία συντηρητική ξένη, αφού όλα τα επίσημα έγγραφα της ταυτότητάς σας είναι στα αγγλικά;

      3. το ρήμα «βάλλω» γράφεται με δύο «λάμδα» ομοίως…..
      Αυτό αν το είχατε πει στον καθηγητή σας, πτυχίο φιλολογίας δεν θα είχατε πάρει.

      Δεν υπάρχει κατάληξη –ισε σε ρήμα της Ελληνικής.
      Αυτό κι αν είναι από τα μεγάλα αποφθέγματά σας. Από εκεί και μόνο άρχισε να φαίνεται πως δε γνωρίζετε τι λέτε. Τι στο καλό, τόσα πτυχία δε σας πρόσφεραν τίποτε.
      Μας έχετε γράψει και τόσες άλλες μπαρούφες που μου κάνει εντύπωση, εκείνο το δίπλωμα φιλολογίας διανθισμένο με ολίγη μεταπτυχιακή γλωσσολογία ποιος σας το έδωσε.

     • Ο/Η Δημήτρης Πανούτσος λέει:

      Κυρία Πέπη, είστε απολαυστική!
      Το λάθος που σάς επεσήμανα δεν είναι ορθογραφικό, αλλά γραμματικό και συντακτικό.
      Επίσης, το όνομά μου είναι Πανούτσος και όχι «Παπανούτσος».

      Όσον αφορά στα περί «ταγμάτων της Χρυσής Αυγής», αν και χαρακτηρισμός του Δένδια και όχι του Μιχαλολιάκου για το συγκεκριμένο κόμμα, έχω να επισημάνω την πάγια τακτική όσων έχουν έλλειψη επιχειρημάτων, η οποία τούς οδηγεί στο να ασχολούνται με το υποκείμενο μίας πράξεως και όχι με την ίδια την πράξη. Εν προκειμένω, μάς αποδίδετε τον χαρακτηρισμό του Χρυσαυγίτη -έστω και πλαγίως-, επειδή δεν μπορείτε να απαντήσετε επί της ουσίας…

     • Ο/Η Martha T. Shannon λέει:

      Πέπη μου!!
      Χτυπιέμαι απ΄τα γέλια με τα γελοία που έγραψες!!! Έλα λοιπόν να τα πάρουμε με τη σειρά:
      1. υπάρχει λοιπόν μία default ρύθμιση σε όλους τους υπολογιστές ( και δη όταν πρώτα γράφεις το κείμενό σου ως doc. του word όπως πράττω εγώ συνήθως ) κατά την οποία όταν ο υπολογιστής «διαβάζει» τελεία και μετά κενό ( tab) κεφαλαιοποιεί το πρώτο γράμμα της επόμενης λέξης. Αν τα κενά ( tabs) είναι περισσότερα ή λιγότερα τότε δεν επέρχεται αυτόματη κεφαλαιοποίηση αλλά ο χρήστης πρέπει να πατήσει shift+γράμμα. ( ότι θα σε μάθαινα ΚΑΙ υπολογιστές πράγματι δεν το είχα φανταστεί….ούτε καν πιστοποιίηση Α’ επιπέδου; Ντροπή Πέπη!!

      2. υπάρχει ξέρεις ένας κλάδος της Γλωσσολογίας που ασχολείται με το contrastive analysis. Τουτ’ έστιν με τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ δύο ή περισσοτέρων γλωσσών. Θα έλεγα να μην χρησιμοποιείς λοιπόν γλώσσες που δεν κατέχεις ούτε καν επαρκώς. Στην αγγλική λοιπόν υπάρχουν τα λεγόμενα phrasal verbs τα οποία δεν είναι τίποτα περισσότερο από το ρήμα + πρόθεση ( μόνο που κάθε φορά η πρόθεση διαφοροποιεί τη σημασία του ρήματος ). Εξ ου και έχουμε το stand up που σημαίνει «σηκώνομαι» αλλά και το stand out φερ’ ειπείν που σημαίνει «ξεχωρίζω». Καταλαβαίνεις τώρα γλυκιά μου ότι είναι άλλος ο λόγος που χρησιμοποιούμε το up στην συγκεκριμένη αγγλική φράση ; ( μεταξύ μας Πέπη, νομίζω και την κότα μου να βάλω θα το καταλάβει)

      3. εκεί που γέλασα πάρα μα πάρα πολύ όμως είναι στο σχόλιό σου για την παλαβωμάρα!! Αναφέρεις μάλιστα και …σελίδες!!! Σελίδα 1316 και 1362!!! Ξέρεις κάτι Πέπη; Το λεξικό Μπαμπινιώτη ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ στη σελίδα 1275!!!! Και όπως παρέθεσα προηγουμένως αναγράφει ο μέγιστος αυτός επιστήμων ότι η λέξη «παλαβωμάρα» ΟΡΘΟΓΡΑΦΕΙΤΑΙ με Ω ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ Ο!! Λες λοιπόν να αυτοαναιρείται;

      4. το σχόλιό σου για το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο είναι επιεικώς απαράδεκτο γλυκιά μου…Αν μη τι άλλο, αν είχες μια ελάχιστη λογική σκέψη στο κεφάλι σου, θα έπρεπε να γνώριζες τον βασικό νόμο της επαγωγικής σκέψης που προστάζει το αυτονόητο πως «για να ξέρεις ότι το Ινστιτούτο Παιδαγωγικής Πολιτικής αντικατέστησε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προϋποθέτεται ότι γνωρίζεις το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο». Μα βρε Πέπη, τα αυτονόητα; Αλήθεια, έψαχνες πολύ να εφεύρεις αυτή την ηλιθιότητα ή σου βγήκε αυθόρμητα;

      5. ποιο λογικό άλμα αλήθεια επιτάσσει ότι η αναγραφή του ονόματος κάποιου στην γλώσσα καταγωγής του είναι ένδειξη ακραίου συντηρητισμού; Εσύ τότε γιατί υπογράφεις Πέπη και όχι Peppy? Αλλά ξέρω – είσαι ακραίο συντηρητικό στοιχείο που χρησιμοποιείς τα ελληνικά για να εκφράσεις τον συντηρητισμό σου!! Μήπως, Πέπη, να σου θυμίσω ότι στις ταυτότητες νέου τύπου αναγράφονται τα στοιχεία και με ελληνικούς και με λατινικούς χαρακτήρες; Μήπως να δικαιολογηθώ γιατί ένα βρετανικό όνομα είναι καλύτερο να το γράφουμε όπως ακριβώς γράφεται στην χώρα προέλευσής του; Μήπως να γράφουμε εφεξής «Δε Ντορς», «Λέιντι Γκάγκα», «Άιρον Μέιντεν» και «Βάγια Κον Ντίος»;

      6. Πέπη, μπορεί να εκπλαγείς αλλά ξέρεις το ρήμα «βάλλω» = επιτίθεμαι είναι διαφορετικό από την υποτακτική ή τον μέλλοντα του ρήματος «βάζω» = τοποθετώ!! ( να βάλω, θα βάλω). Αλλά «θα βάλω εναντίον» απλά δεν υπάρχει καλή μου!

      7. για πες μας καλή μου Πέπη ένα ρήμα που να έχει κατάληξη – ισε στον αόριστο, γ’ ενικό και να μην έχει χαρακτήρα σε «γιώτα» ! Έλα, ψάξε!! Μπορώ ωστόσο να σου παραθέσω ένα σωρό που καταλήγουν σε –ησε όπως αγάπησε, συνέστησε, απαίτησε, παραπλάνησε, εξαπάτησε κτλ κτλ κτλ. Το «εγκλημάτησε» ξέρεις προκύπτει από το ρήμα «εγκληματώ» και όχι από το … «εγκληματίζω»
      Κάτι ακόμα Πέπη μου: αν πράγματι δουλεύεις στο Διαπολιτισμικό που μας είπες θα πρέπει να σε έχουν βαφτίσει Δέσποινα (με επίθετο από Λ) καθώς στο εν λόγω σχολείο δεν υπάρχει άλλη Δέσποινα ή Παναγιώτα ή κάποιο άλλο όνομα από το οποίο να προκύψει το Πέπη, Στη θέση σου θα ήμουν προσεκτικότερη στο μέλλον. Γράφεις λανθασμένα και εκτίθεσαι, δεν γνωρίζεις τα βασικά όσων καλείσαι να διδάξεις και επιμένεις να αυτοαποκαλείσαι «δασκάλα»! Θα σου πρότεινα να μην επαίρεσαι τόσο για την «διδασκαλική σου ιδιότητα» γιατί εκτός από τον εαυτό σου εκθέτεις και όσους – κυριολεκτικά- σου χάρισαν το πτυχίο.
      Τέλος Πέπη, όταν δεν έχεις άλλα επιχειρήματα ( και εσύ ΔΕΝ έχεις ) από το να επιτίθεσαι απαξιωτικά στους συναρθρογράφους σου ( το οποίο δεν σε τιμά ως άνθρωπο ) καλύτερα να ακολουθήσεις τη συμβουλή του «αγοριού μου» : καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς!!

     • Ο/Η Adis λέει:

      Κα Πέπη,

      Επειδή δεν έχετε τι να πείτε, το ρίχνετε τώρα στην συκοφαντία;; Οι ινστρούχτορες δεν σας τα έμαθαν καλά να συμπεράνω…..

      Την έκφραση «τον έκανε χωνί» την γνωρίζετε;; Αν όχι, ψάξτε να την βρείτε…….

      Και όσον αφορά το επιπεδό σας, έχουμε καταλάβει τό ήθος σας με το να κοροϊδεύετε τον Κο Πανούτσο για το επιθετό του. Ή μήπως και αυτό κατά λάθος έγινε;; Πληροφοριακά σου λέω ότι το μόνο που πάτησες είναι τον ίδιο σου τον εαυτό. Αυτόν και τίποτα άλλο.

      Φυσικά και δεν περίμενα κάτι καλύτερο από ανθρώπους που δεν ξέρουν ούτε σωστά Ελληνικά και το παίζουν και «παιδαγωγοί», ενώ ταυτόχρονα γενικεύουν και ισοπεδώνουν τους πάντες και τα πάντα. Ξέρεις Πέπη, δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα. Στο ενδιάμεσο υπάρχουν οι άπειρες αποχρώσεις του γκρίζου. Προσπάθησε να τις διακρίνεις, αν μπορείς. Σαν συμβουλή στο λέω, και ας μην δέχεσαι συμβουλές, ειδικά από εμένα.

     • Ο/Η ΠΕΠΗ λέει:

      Προσπαθώντας να δικαιολογήσετε τα όσα λάθος έχετε γράψει, προσπαθείτε παραληρηματικά και απελπισμένοι να υπερασπίσετε τους εαυτούς σας με επιχειρήματα που δείχνουν πόσο πτωχή είναι η σκέψη σας. Έτσι και στην περίπτωση του νεαρού που εγκλημάτησε, η σκέψη σας λειτούργησε με αυτόν τον τρόπο. Σας ενδιέφερε μόνο να καταδικάσετε τον Πακιστανό και την κυρία Μπελλέ, η οποία σας παρουσίασε διάφορες αιτίες που μπορεί να τον έκαναν να φθάσει στο έγκλημα. Το σπουδαιότερο και τραγικότερο είναι πως καταδικάσατε και όλους τους Πακιστανούς (πάκι. όπως τους αναφέρετε), που ζούνε, μπορεί και λαθραία, στην Ελλάδα. Φτωχοί στο πνεύμα , μα και μοιραίοι πάντα.
      Αλλοίμονο στην χώρα που σας έχει πολίτες της, κακομίριδες..

     • Ο/Η Νίκος Σέργης λέει:

      Εγώ σας το είπα πρώτος ότι είναι μαθήτρια…κακώς την αντιμετωπίσαμε ως εκπαιδευτικό. Τουλάχιστον γέλασα και μου έφυγε και το άγχος ότι κάνει μάθημα σε παιδιά.
      Τι λέτε, θα πάρει απολυτήριο όταν κάνει 2 ορθογραφικά λάθη σε μία λέξη?

     • Ο/Η Martha T. Shannon λέει:

      Προσπαθώντας να δικαιολογήσετε τα όσα λάθος έχετε γράψει, προσπαθείτε παραληρηματικά και απελπισμένοι να υπερασπίσετε τους εαυτούς σας με επιχειρήματα που δείχνουν πόσο πτωχή είναι η σκέψη σας. Έτσι και στην περίπτωση του νεαρού που εγκλημάτησε, η σκέψη σας λειτούργησε με αυτόν τον τρόπο. Σας ενδιέφερε μόνο να καταδικάσετε τον Πακιστανό και την κυρία Μπελλέ, η οποία σας παρουσίασε διάφορες αιτίες που μπορεί να τον έκαναν να φθάσει στο έγκλημα. Το σπουδαιότερο και τραγικότερο είναι πως καταδικάσατε και όλους τους Πακιστανούς (πάκι. όπως τους αναφέρετε), που ζούνε, μπορεί και λαθραία, στην Ελλάδα. Φτωχοί στο πνεύμα , μα και μοιραίοι πάντα.
      Αλλοίμονο στην χώρα που σας έχει πολίτες της, κακομίριδες..

      Προσπαθώντας να αποφύγετε τον βομβαρδισμό επιχειρημάτων που σας θέσαμε και προκειμένου να αποφύγετε περαιτέρω εξευτελισμό καταφύγατε έτι μία φορά στην συνήθη και προσφιλή σας συνήθεια των ύβρεων και των απαξιωτικών εκφράσεων καθώς και των με απαράμιλλα άλματα λογικής γενικεύσεών σας.
      Μας ενδιέφερε ανέκαθεν να καταδικάζουμε ο,τιδήποτε στερείται λογικής και ηθικής. Η πράξη του εν λόγω Πακιστανού στερείται και των δύο. Και πραγματικά απορώ γιατί δεν το βλέπετε εσείς και οι όμοιοί σας. Πλεονάζει ωστόσο η υποκρισία σας αλλά και η βιάση σας να τον υποστηρίξετε στηριζόμενοι σε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ σενάρια που μπορεί να ισχύουν μπορεί και όχι. Αν ήταν Έλληνας θα τον είχατε κατασπαράξει. Τώρα, ενδεδυμένοι τον μανδύα του δήθεν προοδευτικού μας λέτε κυριολεκτικά ιστορίες για αγρίους. Είναι δε απορίας άξιον γιατί δεν δέχεστε ως «λύση του μυστηρίου» και άρα αίτιο της πράξης του τις κοινωνικο-θρησκευτικές συνθήκες που ΣΙΓΟΥΡΑ βίωσε (ως μέλος μιας κοινωνίας με ΜΗΔΕΝΙΚΟ σεβασμό στις γυναίκες και φονταμενταλιστικές θρησκευτικές πεποιθήσεις) και ψάχνετε στον χώρο του φανταστικού «σκελετούς στη ντουλάπα του» και άλλα πλείστα όσα. Είναι δε, ακόμα πιο περίεργο πώς, εσείς ως γυναίκα, ψάχνετε αθωωτικά στοιχεία στη διαταραγμένη του λίμπιντο!
      Εύχομαι να μη σας συμβεί παρόμοια πράξη, αλλά αν σας συμβεί παρακαλώ να ακούσετε με συμπόνια και κατανόηση την αγόρευση του συνηγόρου του που θα παρουσιάζει τα δήθεν παιδικά του τραύματα ως αποδεικτικά της αθωότητάς του. Θα σας παρακαλούσα μάλιστα, ως ένδειξη του υπέρτατου ανθρωπισμού που σας χαρακτηρίζει, να επισκεφθείτε εσείς ή η κυρία Μπελλέ (ή και οι δυο) ξενώνες παιδιών που έχουν κακοποιηθεί, να επισκεφθείτε τη μαθήτριά μου που φιλοξενείται στο Χαμόγελο του Παιδιού και την κακοποιούσε σεξουαλικά ο πατέρας της για πολλά χρόνια και να της πείτε όσα ελαφρά τη καρδία γράφετε εδώ!
      Οι Πάκι , αγαπητή Πέπη, – η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται παρανόμως στην Ελλάδα – είναι μία βόμβα που περιμένει να εκραγεί. Γιατί επιλέγετε να μη βλέπετε το προφανές; Άνθρωποι που δεν κάνουν την ΕΛΑΧΙΣΤΗ προσπάθεια να ενσωματωθούν στην κοινωνία υποδοχής δεν έχουν άλλη επιλογή από το να στραφούν εναντίον της. Γιατί δεν διαβάσατε από κανέναν μας να γράφει παρόμοια για τους φιλλιπινέζους φερ’ ειπείν; Οι οποίοι μάλιστα διατηρούσαν μέχρι πρόσφατα και ήδη από την δεκαετία του 70, μεγάλη παροικία ειδικά στην Αθήνα!! Αν ήμασταν πράγματι εθνικιστές όπως μας κατηγορείτε θα καταφερόμασταν εναντίον όλων. Δυστυχώς για σας οι γενικεύσεις σας και οι συλλήβδην κατηγορίες σας ακαταπαύστως και αδιακρίτως αναιρούν εσάς τους ίδιους.
      Τελικά, ξέρετε κάτι; Η χώρα δεν κινδυνεύει από όσους ευθαρσώς δηλώνουν ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ που είναι πολίτες της και δεν σκύβουν το κεφάλι στα αντεθνικά κοράκια. Η χώρα κινδυνεύει από κάποιους σαν εσάς, κάποιους ΚΑΤ’ ΕΠΙΦΑΣΗ «δημοκράτες» που όμως αγνοούν τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας. Είστε ντροπή και όνειδος, αγαπητή Πέπη, για τους συμπατριώτες σας – διότι είστε εσείς ακριβώς που φασιστικά αποφασίζετε να απεμπολήσετε τα εθνικά μας δικαιώματα, συμφέροντα και μνήμες. Κακόμοιρη Πέπη!! Μάθε πρώτα πώς γράφεται η λέξη «κακόμοιρος» και μετά ίσως να μπορέσεις να την χρησιμοποιήσεις!

     • Ο/Η Adis λέει:

      Πέπη,

      Με όλα αυτά που λες καταντάς, κουραστική, βαρετή, γραφική, παραληρηματική σε σημείο κομπλεξισμού και φυσικά μας δείχνεις ότι η πλύση εγκεφάλου που έχεις υποστεί έχει φτάσει σε τέτοιο βάθος, που τίποτα ή σχεδόν τίποτα – εκτός ίσως απο μιά αντίστοιχη εμπειρία – δεν μπορεί να σε κάνει να κατανοήσεις κάποιες βασικές αρχές που δεν έχουν να κάνουν ΜΟΝΟ με την παιδική ηλικία του εκάστοτε ατόμου. Θεωρείς και εσύ όπως και η κα. Μπελλέ, ότι οι εμπειρίες διαμορφώνουν χαρακτήρα. Και αυτό εν’ μέρει είναι αλήθεια. Γιατί έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι είναι ΚΑΙ οι εμπειρίες, αλλά ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ.

      Αφού λοιπόν μιλάτε και οι δύο σας για εμπειρίες, γιατί κάνετε θεωρητικά άλματα θεωρώντας ότι η μόνη εμπειρία που μπορεί να τον οδήγησε σε αυτή την πράξη τον πακιστανό ή τον εκάστοτε λαθρομετανάστη που βρίσκεται στην Ελλάδα είναι αυτή του να τα έχει υποστεί ο ίδιος;; Δεν μπορεί να μεγάλωσε σε ένα τέτοιο περιβάλλον που αυτού του είδους ή παρόμοια συμπεριφορά προς τις γυναίκες και γενικά προς τους αδύναμους να ήταν η πρέπουσα και η γενικώς και κοινωνικώς αποδεκτή; Γιατί δηλ. το αποκλείετε αυτό;; Γιατί επικεντρωνόσαστε ΜΟΝΟ σε ότι σας συμφέρει για να προωθήσετε τις παράλογες απόψεις σας;;

      Για να δούμε λοιπόν κατά πόσο ισχύει η μία άποψη ή η άλλη. Παραθέτω λοιπόν εδώ ορισμένα στοιχεία σχετικά με το είδος της συμπεριφοράς που είναι σχετικά κοινή και σε μεγάλο μέρος αποδεκτή, σε χώρες όπως το «αφγανιστάν», το «πακιστάν», και παρόμοιες, όπου ο φανατισμός και ο ισλαμικός φονταμενταλισμός είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Ας δούμε λοιπόν μερικά παραδείγματα:
      ————————————————————————————————–
      http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=48227&Itemid=56

      Πακιστάν: Πάνω από 700 γυναίκες βρήκαν τον θάνατο σε εγκλήματα τιμής
      20-07-2012

      Τουλάχιστον 705 γυναίκες βρήκαν τον θάνατο το περασμένο έτος σε εγκλήματα τιμής στο Πακιστάν, μεταδίδουν σήμερα μέσα ενημέρωσης στη χώρα. Τα εγκλήματα τιμής διαπράττονται συνήθως από άνδρες, μέλη οικογενειών, που υποψιάζονται ότι κάποια από τις γυναίκες της διατηρεί εξωσυζυγικές σχέσεις, ή παντρεύονται χωρίς την άδεια και την ευλογία της οικογένειας. Δράστες είναι συνήθως οι πιο στενοί συγγενείς των θυμάτων.
      ————————————————————————————————–
      http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=51150&Itemid=56

      Iσλαμική τρέλα: Συνέλαβαν 11χρονο κορίτσι με μαθησιακές δυσκολίες για προσβολή του Κορανίου!
      19-08-2012

      Η αστυνομία του Πακιστάν συνέλαβε 11χρονο κορίτσι με την κατηγορία της βεβήλωσης βιβλίου που περιείχε ισλαμικά κείμενα μετά από τις διαμαρτυρίες και τις απειλές οργισμένου πλήθους.

      Όπως δήλωσε στο BBC ο υπουργός Εθνικής Αρμονίας, Πολ Μπάτι, το κορίτσι κρατούσε σακούλα με σκουπίδια μέσα στην οποία υπήρχαν και σελίδες από το Κοράνι.

      Τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα επισημαίνουν ακόμη ότι οργισμένο πλήθος απαίτησε τη σύλληψή της ενώ απείλησε να κάψει και το σπίτι της οικογένειας της στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ.
      ————————————————————————————————–
      http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=51694&Itemid=56

      Πακιστάν: Του ξερίζωσαν μάτια, χείλη, μύτη και γλώσσα επειδή πήγε με παντρεμένη
      25-08-2012

      Πρόκειται για τον πιο φρικιαστικό ακρωτηριασμό στο Πακιστάν, για ένα αποτρόπαιο έγκλημα που πραγματικά δε χωράει ο ανθρώπινος νους. Ένας Πακιστανός χωρικός χαροπαλεύει μετά τον αποτρόπαιο ακρωτηριασμό του από την οικογένεια μίας γυναίκας, με την οποία είχε συνάψει παράνομη σχέση, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

      Ο 32χρονος κουρέας Γιούσαφ Χαν, απήχθη από επτά μέλη μίας ισχυρής οικογένειας γαιοκτημόνων, τα οποία του ξερίζωσαν τα μάτια, τη μύτη, τα χείλη και τη γλώσσα, τόνισε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος για την υπόθεση αστυνομικός.
      ————————————————————————————————–
      http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=51915&Itemid=137

      Ταλιμπάν αποκεφάλισαν 17 πολίτες στο Αφγανιστάν επειδή… γιόρταζαν
      27-08-2012

      Ταλιμπάν αποκεφάλισαν 17 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων δύο γυναικών, οι οποίοι γιόρταζαν με μουσική σε χωριό του νοτίου Αφγανιστάν.

      «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πρόκειται για πράξη των Ταλιμπάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Χελμάντ. «Δύο γυναίκες και 15 άνδρες αποκεφαλίστηκαν. Διασκέδαζαν με μουσική σε περιοχή που ελέγχεται από τους Ταλιμπάν», πρόσθεσε.
      ————————————————————————————————–
      http://news247.gr/eidiseis/kosmos/somalia_dolofonhsan_kwmiko_epeidh_satirize_toys_islamistes.1877078.html

      Σομαλία: Δολοφόνησαν κωμικό επειδή σατίριζε τους ισλαμιστές
      Για ποιους λόγους πυροβολήθηκε εν ψυχρώ κωμικός στη Σομαλία αμέσως μετά το τέλος της εκπομπής του
      Αύγουστος 01 2012

      Ένας από τους πιο διάσημους κωμικούς της Σομαλίας, ο Αμπτί Ζειλάνι Μαρσάλ (Abdi Jeylani Marshale), που ήταν γνωστός για τη σάτιρα του στους ισλαμιστές μαχητές, πυροβολήθηκε εν ψυχρώ στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, αμέσως μετά την έξοδο του από τον ραδιοφωνικό σταθμό στον οποίο εργαζόταν.

      Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιος δολοφόνησε τον κωμικό. Ωστόσο ο Μαρσάλ απειλούνταν εδώ και χρόνια από την εξτρεμιστική ομάδα Αλ – Σαμπάαμπ.

      Μάρτυρες δήλωσαν στο BBC ότι πυροβολήθηκε αρκετές φορές στο κεφάλι και στο στήθος από δύο άντρες οπλισμένους με πιστόλια. Οι ένοπλοι δεν έχουν ακόμη συλληφθεί.
      ————————————————————————————————–
      http://kostasxan.blogspot.com/2012/08/blog-post_3812.html

      8/19/2012 06:40:00 μ.μ.
      Την βίασαν, την μαχαίρωσαν και της κάρφωσαν έναν σταυρό στο στόμα!!!

      Το έγκλημα να είσαι χριστιανός, τιμωρείται μόνο με φρικιαστικό θάνατο! Ποιοί είναι οι φασίστες είπαμε;
      Τα εγκλήματα του Ισλάμ συνεχίζονται και τα αποσιωπούν… Γιατί άραγε;

      Ὠραῖα πράγματα συμβαίνουν στὸν πλανήτη μας.
      Ἀπὸ τὴν μία ὁ φασισμὸς τῶν ἀριστερῶν, ποὺ ντὲ καὶ καλὰ θέλουν νὰ μᾶς πείσουν γιὰ τὸ πόσο πρέπει νὰ συμπονοῦμε τοὺς «κατατρεγμένους» τοῦ πλανήτου κι ἀπὸ τὴν ἄλλην οἱ «κατατρεγμένοι» τοῦ πλανήτου ποὺ ὅλα τὰ σφάζουν κι ὅλα τὰ μαχαιρώνουν!

      Οι… καλοί μουσουλμάνοι της Αιγύπτου βίασαν, ξυλοκόπησαν, μαχαίρωσαν και κάρφωσαν σταυρό στο στόμα νεαρής γυναίκας, η οποία έκανε το… “έγκλημα” να είναι χριστιανή. Αυτά τ’ απάνθρωπα κτηνοειδή θέλουν να μας επιβάλλουν.
      ————————————————————————————————–
      http://kostasxan.blogspot.com/2012/08/blog-post_9193.html

      Υεμένη: Τον σταύρωσαν επειδή έγινε χριστιανός!
      19-08-2012

      Μπορεί στην Ελλάδα ο πολυπολιτισμός να ανακοινώνει μέχρι και έναρξη πολέμου κατά των γηγενών κατοίκων, μπορεί οι λαθρομετανάστες παραδόξως να μας προτιμούν ως χώρα παραμονής τους αντί άλλων ισλαμικών κρατών στα οποία μπορούν να ενσωματωθούν πολύ εύκολα λόγω θρησκείας, μπορεί η ελευθερία ζωής και σκέψης να είναι αγαθά που προσφέρονται πλουσιοπάροχα ακόμη και σε αυτούς που καταδυναστεύουν την ζωή, την σκέψη και τα πιστεύω μας, όμως τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με χώρες στις οποίες ο ισλαμισμός αποτελεί την κυρίαρχη τάξη, η οποία αποφασίζει -εν ψυχρώ- για την ζωή και τον θάνατο όσων τολμούν να τον αμφισβητήσουν ή να τον απαρνηθούν.

      Η φωτογραφία αποτελεί απόδειξη της αγάπης προς τον χριστιανισμό, εκείνων που προστρέχουν στην χώρα μας για να… σωθούν. Στην φωτογραφία βλέπουμε έναν πολίτη της Υεμένης, ο οποίος είχε το θράσος να βαπτισθεί χριστιανός! Κι επειδή αμφισβήτησε το Ισλάμ, τον σταύρωσαν!!!
      ————————————————————————————————-

      Και να κλείσω με ένα βίντεο που μας δείχνει ξεκάθαρα πως εννοούν οι μουσουλμάνοι τις πολυ-πολιτισμικές κοινωνίες:
      http://s3.amazonaws.com/meforum-audio-video/104.mp4

      (Το σχετικό κείμενο για το συγκεκριμένο βίντεο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:
      http://www.meforum.org/3256/tunisia-muslims-slaughter-christian-convert)

      Αν θες και άλλα στοιχεία Πέπη, μην διστάσεις να ζητήσεις, γιατί έχω πάρα πολλά μαζεμένα στο αρχείο μου. Για τις δολοφονίες που κάνουν σε Συρία, Αίγυπτο, Λιβύη, ισλαμικό Μαγκρέμπ και άλλα μέρη.

      Περιμένω να ακούσω τα σχολιά σου Πέπη για τα παραπάνω. Αν δεν σχολιάσεις και δεν μας πεις την γνώμη σου, θα θεωρήσω ότι απλά δεν έχεις τι να πεις, και όλη αυτή η άκρατη υποστήριξη προς τον πακιστανό οφείλεται σε παντελώς ιδιοτελείς λόγους και κομματικούς λόγους σε σημείο παράνοιας και παράκρουσης.

      Εμείς λοιπόν Πέπη, έχουμε ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, έχουμε ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, έχουμε ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ μη αμφισβητήσιμα. Εσύ και η κα Μπελλέ τι έχετε εκτός από θεωρίες; Ή μήπως – προφανώς για τους υπόλοιπους – ακολουθείτε το “θεωρία επισκόπου και καρδία μυλωνά”; Εσάς η σκέψη σας και το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν πως να αθωώσετε στα μάτια του κόσμου έναν κτηνώδη πακιστανό, ο οποίος μάλιστα απεδείχθη ότι είχε σώας τας φρένας και πλήρη επίγνωση του τι έκανε όταν το έκανε.

      Όμως το σπουδαιότερο και το τραγικότερο είναι πως καταδικάσατε ΟΛΟΥΣ του Έλληνες που αντέδρασαν με δικαιολογημένη αγανάκτηση σε όλη αυτή την παράλογη και ακραία εγκληματικότητα που οι λαθρομετανάστες έφεραν στην χώρα μας και στον τόπο μας. Μήπως θυμάσαι Πέπη, αν φυσικά είχες γεννηθεί – πράγμα που αμφιβάλλω – το επίπεδο της εγκληματικότητας τις δεκαετίες του 70, 80, 90;; ΛΕΩ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ;;;; ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ;;;;

      Εσύ και οι ομοϊδεάτες σου Πέπη, δεν είστε μόνο φτωχοί στο πνεύμα. Εσείς ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕ ΚΑΝ ΠΝΕΥΜΑ για να κρίνετε λογικά τα όσα συμβαίνουν. Όσο για το μοιραίοι, είστε οι μόνιμα «χρήσιμοι ηλίθιοι» που ανίκανοι να κατανοήσουν τα τόσο πολύπλοκα και εξεζητημένα σχέδια της ΝΤΠ και αυτών που κινούν τα νήματα του κόσμου, εθελοτυφλείτε επικινδύνως στην επιφάνεια των πραγμάτων και σε αυτά που σας παρουσιάζουν, τσιμπάτε το δόλωμα που σας πετάνε, και τρέχετε μετά να προωθήσετε τα συμφέροντα αυτών που έχουν σαν μοναδικό και πραγματικό σκοπό την εκμετάλλευση των ανθρώπων. Τόσο πολύ στρουθοκαμηλίζετε. Και εδώ φαίνεται άλλο ένα παράδειγμα στρουθοκαμηλισμού, και θα ήθελα το σχολιό σου Πέπη.

      http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=52351&Itemid=170

      Για αυτό σου λέω Πέπη, βγες από την γυάλα σου, βγάλε τις παρωπίδες σου, άφησε τον μικρόκοσμό σου που νομίζεις ότι είναι αυτός γύρω από τον οποίο κινείται η ζωή στην Ελλάδα και τον κόσμο, και δες γύρω σου την πραγματικότητα. Γιατί όπως σου είπα και σε άλλο μήνυμα, αν δεν την δεις, και δεν την αποδεκτείς, απλά θα σε συντρίψει. Αργά ή γρήγορα.

      Κακομοίρα Πέπη (και όχι κακομίρα, άντε να δούμε πότε θα μάθεις να γράφεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ επιτέλους), αλίμονο (και όχι αλλοίμονο, δύο βαρβάτα ορθογραφικά λάθη σε μια μικρή πρόταση, ΗΜΑΡΤΟΝ βρε Πέπη…..) στην χώρα που σας έχει για πολίτες. Για αυτό πάμε απο το κακό στο χειρότερο. Όπως σου είπα λοιπόν Πέπη, όταν ακουσθεί το «ουαί τοις ηττημένοις» είναι καλύτερο να μασάς, παρά να μιλάς. Και στην προκειμένη περίπτωση, να γράφεις τις αρλούμπες σου. Και έχει ακουσθεί εδώ και πολύ καιρό Πέπη….. Αλλά προφανώς ΚΑΙ ΔΕΝ διαθέτεις την πνευματική διαύγεια για να το κατανοήσεις.

     • Ο/Η Adis λέει:

      Αφιερωμένο σε όλους και όλες που προπαγανδίζουν ανέξοδα αλλά άκρως επικινδύνως προσπαθώντας να μας πείσουν για την δική τους «πραγματικότητα» αδιαφορώντας όμως επιδεικτικά για όλα τα άλλα στοιχεία, δεδομένα και γεγονότα που συνθέτουν την πραγματικότητα και την καθημερινότητα ατόμων με τέτοια «κουλτούρα», παιδεία και φυσικά θρησκεία. Τα γεγονότα είναι – δυστυχώς για αυτούς – αμείλικτα, και δεν σηκώνουν καμία αμφιβολία. ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ!!!

      Ας διαβάσουν το παρακάτω μπας και αρχίσουν να κατανοούν τι τους περιμένει σε μερικά χρόνια αν επιτρέψουμε στους ισλαμιστές να αρχίσουν να περνάνε την γραμμή τους ΚΑΙ στην χώρα μας. Πράγμα που έχει εν’μέρει αρχίσει να γίνεται, με την αγαστή υποστήριξη και συνεργασία των διαφόρων ψευτο-προοδευτικών, ψευτο-δημοκρατών, ψευτο-διανοούμενων και ψευτο-αριστερών.

      http://www.defence-point.gr/news/wp-content/uploads/2012/09/egypt-sexual-harassment.jpg

      Και ας δούνε στην άνωθεν φωτογραφία με τι «πάθος», τι «ορμή», τι «όρεξη», τι «ενέργεια», τι «χάρη» τα στίφη του αλλάχ παίζουν «κυνηγητό» με τις μουσουλμάνες νεανίδες, οι οποίες όλο «χαρά», «τσαχπινιά» και «ευχαρίστηση» αλαλάζουν και αυτές allahu akbar (ο θεός – αλλάχ – είναι μεγάλος) «συμμετέχοντας» στο «παιχνίδι» που είναι γνωστό ως : «Αν σε πιάσω, θα σε ……… κουδουνάκια και άλλες τέτοιες αηδίες, δεν έχει» (όπως λέει και ένα παλαιό ανέκδοτο)

      http://www.defence-point.gr/news/?p=57174

      Άντρακλες Αιγύπτιοι: Ρεκόρ – επιδημία παρενοχλήσεων…
      04/09/2012 02:38

      Κατά τα άλλα είναι έτοιμοι να φωνάξουν σε κάθε περίσταση «ο Θεός είναι μεγάλος»… Όταν περνάει από μπροστά τους όμως θηλυκό, γυαλίζει το μάτι τους και νομίζουν για κάποιον περίεργο λόγο ότι αυτά τα περίεργα… πλάσματα ο Αλλάχ τους τα έχει στείλει για να τελούν υπό τις εντολές τους…

      Το φαινόμενο ακόμα και στις μεγάλες πόλεις, ακόμα και μέρα μεσημέρι έχει καταντήσει ανυπόφορο και δυσφημεί αδικαιολόγητα τη χώρα του Νείλου. Αναρωτιέται κανείς εάν ο πρόεδρος Μόρσι τα προσυπογράφει όλα αυτά κι εάν όχι, εάν είναι διατεθειμένος να κάνει κάτι για να σταματήσει τον διασυρμό της χώρας του, η οποία ήδη βαρύνεται με τον βιασμό δημοσιογράφων από δίποδα ανθρωποειδή που θέλουν να πιστεύουν για τον εαυτό τους ότι είναι πολύ άνδρες…

      Το BBC σε ρεπορτάζ του κάνει λόγο για διαστάσεις επιδημίας, με τις γυναίκες να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο με φίλες τους ακόμα και το πρωί, σε πολυσύχναστα μέρη. Οι απλές παρενοχλήσεις ενίοτε μετατρέπονται σε επίθεση όχλου με κάποιο πρόσχημα, όπως για παράδειγμα τη μη τήρηση των μουσουλμανικών εθίμων από το υποψήφιο θύμα, είτε πραγματική είτε προσχηματική για να αιτιολογηθεί η επίθεση. Είναι οι ίδιοι υπάνθρωποι που εάν επιτεθούν στη μάνα τους ή την αδελφή τους είναι έτοιμη να σκοτώσουν από ιερή αγανάκτηση… Ή οι ίδιοι είναι προβληματικοί ή η θρησκεία τους… ας διαλέξουν οι ίδιοι.

      Το πιο παρανοϊκό είναι ότι πλέον ακόμα και οι γυναίκες που είναι… πατόκορφα καλυμμένες με κελεμπίες και με το πρόσωπο κρυμμένο δεν γλιτώνουν την παρενόχληση. Το Αιγυπτιακό Κέντρο για τα Δικαιώματα των Γυναικών δίνει εφιαλτικά νούμερα: Το 80% των γυναικών έχουν υποστεί κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης!

      Αυτός ο Μόρσι που είναι έτοιμος να μας διδάξει τι λέει ο Αλλάχ δεν κοιτάει λίγο μπας και μαζέψει το καρκίνωμα από την αιγυπτιακή κοινωνία;

      ——————————————————————————————————-
      (Προς Συντονιστές: Φαντάζομαι ότι το μηνυμά που έβαλα στις 2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:50 πμ, ακόμα δεν έχει ελεγχθεί. Περιέργως όμως, αρκετά άλλα μηνύματα που έχουν σταλεί πολύ αργότερα, ακόμα και στις 3 Σεπτέμβρη 2012 σε άλλα θέματα, έχουν ήδη αναρτηθεί. Κάποια επεξήγηση για αυτό κύριοι συντονιστές μιας και κλείσαμε το 48ωρο;;; Ευχαριστώ.)

    • Ο/Η Martha T. Shannon λέει:

     Α και κάτι ακόμα αγαπητή Πέπη,

     ο λόγος που ανάρτησα εκ νέου το δικό σου σχόλιο είναι ακριβώς για να αντιληφθείς τη διαφορά ύφους και ήθους που χαρακτηρίζει το σκεπτικό αμφοτέρων.
     Καλή σου νύχτα Πέπη, και καλή σχολική χρονιά!

     • Ο/Η Martha T. Shannon λέει:

      Προσπαθώντας να αποφύγετε τον βομβαρδισμό επιχειρημάτων που σας θέσαμε και προκειμένου να αποφύγετε περαιτέρω εξευτελισμό καταφύγατε έτι μία φορά στην συνήθη και προσφιλή σας συνήθεια των ύβρεων και των απαξιωτικών εκφράσεων καθώς και των με απαράμιλλα άλματα λογικής γενικεύσεών σας.
      Μας ενδιέφερε ανέκαθεν να καταδικάζουμε ο,τιδήποτε στερείται λογικής και ηθικής. Η πράξη του εν λόγω Πακιστανού στερείται και των δύο. Και πραγματικά απορώ γιατί δεν το βλέπετε εσείς και οι όμοιοί σας. Πλεονάζει ωστόσο η υποκρισία σας αλλά και η βιάση σας να τον υποστηρίξετε στηριζόμενοι σε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ σενάρια που μπορεί να ισχύουν μπορεί και όχι. Αν ήταν Έλληνας θα τον είχατε κατασπαράξει. Τώρα, ενδεδυμένοι τον μανδύα του δήθεν προοδευτικού μας λέτε κυριολεκτικά ιστορίες για αγρίους. Είναι δε απορίας άξιον γιατί δεν δέχεστε ως «λύση του μυστηρίου» και άρα αίτιο της πράξης του τις κοινωνικο-θρησκευτικές συνθήκες που ΣΙΓΟΥΡΑ βίωσε (ως μέλος μιας κοινωνίας με ΜΗΔΕΝΙΚΟ σεβασμό στις γυναίκες και φονταμενταλιστικές θρησκευτικές πεποιθήσεις) και ψάχνετε στον χώρο του φανταστικού «σκελετούς στη ντουλάπα του» και άλλα πλείστα όσα. Είναι δε, ακόμα πιο περίεργο πώς, εσείς ως γυναίκα, ψάχνετε αθωωτικά στοιχεία στη διαταραγμένη του λίμπιντο!
      Εύχομαι να μη σας συμβεί παρόμοια πράξη, αλλά αν σας συμβεί παρακαλώ να ακούσετε με συμπόνια και κατανόηση την αγόρευση του συνηγόρου του που θα παρουσιάζει τα δήθεν παιδικά του τραύματα ως αποδεικτικά της αθωότητάς του. Θα σας παρακαλούσα μάλιστα, ως ένδειξη του υπέρτατου ανθρωπισμού που σας χαρακτηρίζει, να επισκεφθείτε εσείς ή η κυρία Μπελλέ (ή και οι δυο) ξενώνες παιδιών που έχουν κακοποιηθεί, να επισκεφθείτε τη μαθήτριά μου που φιλοξενείται στο Χαμόγελο του Παιδιού και την κακοποιούσε σεξουαλικά ο πατέρας της για πολλά χρόνια και να της πείτε όσα ελαφρά τη καρδία γράφετε εδώ!
      Οι Πάκι , αγαπητή Πέπη, – η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται παρανόμως στην Ελλάδα – είναι μία βόμβα που περιμένει να εκραγεί. Γιατί επιλέγετε να μη βλέπετε το προφανές; Άνθρωποι που δεν κάνουν την ΕΛΑΧΙΣΤΗ προσπάθεια να ενσωματωθούν στην κοινωνία υποδοχής δεν έχουν άλλη επιλογή από το να στραφούν εναντίον της. Γιατί δεν διαβάσατε από κανέναν μας να γράφει παρόμοια για τους φιλλιπινέζους φερ’ ειπείν; Οι οποίοι μάλιστα διατηρούσαν μέχρι πρόσφατα και ήδη από την δεκαετία του 70, μεγάλη παροικία ειδικά στην Αθήνα!! Αν ήμασταν πράγματι εθνικιστές όπως μας κατηγορείτε θα καταφερόμασταν εναντίον όλων. Δυστυχώς για σας οι γενικεύσεις σας και οι συλλήβδην κατηγορίες σας ακαταπαύστως και αδιακρίτως αναιρούν εσάς τους ίδιους.
      Τελικά, ξέρετε κάτι; Η χώρα δεν κινδυνεύει από όσους ευθαρσώς δηλώνουν ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ που είναι πολίτες της και δεν σκύβουν το κεφάλι στα αντεθνικά κοράκια. Η χώρα κινδυνεύει από κάποιους σαν εσάς, κάποιους ΚΑΤ’ ΕΠΙΦΑΣΗ «δημοκράτες» που όμως αγνοούν τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας. Είστε ντροπή και όνειδος, αγαπητή Πέπη, για τους συμπατριώτες σας – διότι είστε εσείς ακριβώς που φασιστικά αποφασίζετε να απεμπολήσετε τα εθνικά μας δικαιώματα, συμφέροντα και μνήμες. Κακόμοιρη Πέπη!! Μάθε πρώτα πώς γράφεται η λέξη «κακόμοιρος» και μετά ίσως να μπορέσεις να την χρησιμοποιήσεις!

     • Ο/Η ΠΕΠΗ λέει:

      Χάϊλ Χίτλερ!!!

     • Ο/Η Adis λέει:

      Εντέλει τις έριξες τις μάσκες Πέπη……

     • Ο/Η Adis λέει:

      Και να ξαναβάλω το μήνυμα της 2ας Σεπτεμβρίου 2012, 6.50πμ, εφόσον οι συντονιστές δεν αξιώνονται να το βάλουν. Για να δούμε, θα δημοσιευθεί αυτή την φορά, ή θα πέσει λογοκρισία για κάποιο λόγο……..για ποιόν όμως αναρωτιέμαι.

      Πέπη,

      Με όλα αυτά που λες καταντάς, κουραστική, βαρετή, γραφική, παραληρηματική σε σημείο κομπλεξισμού και φυσικά μας δείχνεις ότι η πλύση εγκεφάλου που έχεις υποστεί έχει φτάσει σε τέτοιο βάθος, που τίποτα ή σχεδόν τίποτα – εκτός ίσως απο μιά αντίστοιχη εμπειρία – δεν μπορεί να σε κάνει να κατανοήσεις κάποιες βασικές αρχές που δεν έχουν να κάνουν ΜΟΝΟ με την παιδική ηλικία του εκάστοτε ατόμου. Θεωρείς και εσύ όπως και η κα. Μπελλέ, ότι οι εμπειρίες διαμορφώνουν χαρακτήρα. Και αυτό εν’ μέρει είναι αλήθεια. Γιατί έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι είναι ΚΑΙ οι εμπειρίες, αλλά ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ.

      Αφού λοιπόν μιλάτε και οι δύο σας για εμπειρίες, γιατί κάνετε θεωρητικά άλματα θεωρώντας ότι η μόνη εμπειρία που μπορεί να τον οδήγησε σε αυτή την πράξη τον πακιστανό ή τον εκάστοτε λαθρομετανάστη που βρίσκεται στην Ελλάδα είναι αυτή του να τα έχει υποστεί ο ίδιος;; Δεν μπορεί να μεγάλωσε σε ένα τέτοιο περιβάλλον που αυτού του είδους ή παρόμοια συμπεριφορά προς τις γυναίκες και γενικά προς τους αδύναμους να ήταν η πρέπουσα και η γενικώς και κοινωνικώς αποδεκτή; Γιατί δηλ. το αποκλείετε αυτό;; Γιατί επικεντρωνόσαστε ΜΟΝΟ σε ότι σας συμφέρει για να προωθήσετε τις παράλογες απόψεις σας;;

      Για να δούμε λοιπόν κατά πόσο ισχύει η μία άποψη ή η άλλη. Παραθέτω λοιπόν εδώ ορισμένα στοιχεία σχετικά με το είδος της συμπεριφοράς που είναι σχετικά κοινή και σε μεγάλο μέρος αποδεκτή, σε χώρες όπως το «αφγανιστάν», το «πακιστάν», και παρόμοιες, όπου ο φανατισμός και ο ισλαμικός φονταμενταλισμός είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Ας δούμε λοιπόν μερικά παραδείγματα:
      ————————————————————————————————–
      http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=48227&Itemid=56

      Πακιστάν: Πάνω από 700 γυναίκες βρήκαν τον θάνατο σε εγκλήματα τιμής
      20-07-2012

      Τουλάχιστον 705 γυναίκες βρήκαν τον θάνατο το περασμένο έτος σε εγκλήματα τιμής στο Πακιστάν, μεταδίδουν σήμερα μέσα ενημέρωσης στη χώρα. Τα εγκλήματα τιμής διαπράττονται συνήθως από άνδρες, μέλη οικογενειών, που υποψιάζονται ότι κάποια από τις γυναίκες της διατηρεί εξωσυζυγικές σχέσεις, ή παντρεύονται χωρίς την άδεια και την ευλογία της οικογένειας. Δράστες είναι συνήθως οι πιο στενοί συγγενείς των θυμάτων.
      ————————————————————————————————–
      http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=51150&Itemid=56

      Iσλαμική τρέλα: Συνέλαβαν 11χρονο κορίτσι με μαθησιακές δυσκολίες για προσβολή του Κορανίου!
      19-08-2012

      Η αστυνομία του Πακιστάν συνέλαβε 11χρονο κορίτσι με την κατηγορία της βεβήλωσης βιβλίου που περιείχε ισλαμικά κείμενα μετά από τις διαμαρτυρίες και τις απειλές οργισμένου πλήθους.

      Όπως δήλωσε στο BBC ο υπουργός Εθνικής Αρμονίας, Πολ Μπάτι, το κορίτσι κρατούσε σακούλα με σκουπίδια μέσα στην οποία υπήρχαν και σελίδες από το Κοράνι.

      Τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα επισημαίνουν ακόμη ότι οργισμένο πλήθος απαίτησε τη σύλληψή της ενώ απείλησε να κάψει και το σπίτι της οικογένειας της στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ.
      ————————————————————————————————–
      http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=51694&Itemid=56

      Πακιστάν: Του ξερίζωσαν μάτια, χείλη, μύτη και γλώσσα επειδή πήγε με παντρεμένη
      25-08-2012

      Πρόκειται για τον πιο φρικιαστικό ακρωτηριασμό στο Πακιστάν, για ένα αποτρόπαιο έγκλημα που πραγματικά δε χωράει ο ανθρώπινος νους. Ένας Πακιστανός χωρικός χαροπαλεύει μετά τον αποτρόπαιο ακρωτηριασμό του από την οικογένεια μίας γυναίκας, με την οποία είχε συνάψει παράνομη σχέση, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

      Ο 32χρονος κουρέας Γιούσαφ Χαν, απήχθη από επτά μέλη μίας ισχυρής οικογένειας γαιοκτημόνων, τα οποία του ξερίζωσαν τα μάτια, τη μύτη, τα χείλη και τη γλώσσα, τόνισε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος για την υπόθεση αστυνομικός.
      ————————————————————————————————–
      http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=51915&Itemid=137

      Ταλιμπάν αποκεφάλισαν 17 πολίτες στο Αφγανιστάν επειδή… γιόρταζαν
      27-08-2012

      Ταλιμπάν αποκεφάλισαν 17 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων δύο γυναικών, οι οποίοι γιόρταζαν με μουσική σε χωριό του νοτίου Αφγανιστάν.

      «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πρόκειται για πράξη των Ταλιμπάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Χελμάντ. «Δύο γυναίκες και 15 άνδρες αποκεφαλίστηκαν. Διασκέδαζαν με μουσική σε περιοχή που ελέγχεται από τους Ταλιμπάν», πρόσθεσε.
      ————————————————————————————————–
      http://news247.gr/eidiseis/kosmos/somalia_dolofonhsan_kwmiko_epeidh_satirize_toys_islamistes.1877078.html

      Σομαλία: Δολοφόνησαν κωμικό επειδή σατίριζε τους ισλαμιστές
      Για ποιους λόγους πυροβολήθηκε εν ψυχρώ κωμικός στη Σομαλία αμέσως μετά το τέλος της εκπομπής του
      Αύγουστος 01 2012

      Ένας από τους πιο διάσημους κωμικούς της Σομαλίας, ο Αμπτί Ζειλάνι Μαρσάλ (Abdi Jeylani Marshale), που ήταν γνωστός για τη σάτιρα του στους ισλαμιστές μαχητές, πυροβολήθηκε εν ψυχρώ στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, αμέσως μετά την έξοδο του από τον ραδιοφωνικό σταθμό στον οποίο εργαζόταν.

      Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιος δολοφόνησε τον κωμικό. Ωστόσο ο Μαρσάλ απειλούνταν εδώ και χρόνια από την εξτρεμιστική ομάδα Αλ – Σαμπάαμπ.

      Μάρτυρες δήλωσαν στο BBC ότι πυροβολήθηκε αρκετές φορές στο κεφάλι και στο στήθος από δύο άντρες οπλισμένους με πιστόλια. Οι ένοπλοι δεν έχουν ακόμη συλληφθεί.
      ————————————————————————————————–
      http://kostasxan.blogspot.com/2012/08/blog-post_3812.html

      8/19/2012 06:40:00 μ.μ.
      Την βίασαν, την μαχαίρωσαν και της κάρφωσαν έναν σταυρό στο στόμα!!!

      Το έγκλημα να είσαι χριστιανός, τιμωρείται μόνο με φρικιαστικό θάνατο! Ποιοί είναι οι φασίστες είπαμε;
      Τα εγκλήματα του Ισλάμ συνεχίζονται και τα αποσιωπούν… Γιατί άραγε;

      Ὠραῖα πράγματα συμβαίνουν στὸν πλανήτη μας.
      Ἀπὸ τὴν μία ὁ φασισμὸς τῶν ἀριστερῶν, ποὺ ντὲ καὶ καλὰ θέλουν νὰ μᾶς πείσουν γιὰ τὸ πόσο πρέπει νὰ συμπονοῦμε τοὺς «κατατρεγμένους» τοῦ πλανήτου κι ἀπὸ τὴν ἄλλην οἱ «κατατρεγμένοι» τοῦ πλανήτου ποὺ ὅλα τὰ σφάζουν κι ὅλα τὰ μαχαιρώνουν!

      Οι… καλοί μουσουλμάνοι της Αιγύπτου βίασαν, ξυλοκόπησαν, μαχαίρωσαν και κάρφωσαν σταυρό στο στόμα νεαρής γυναίκας, η οποία έκανε το… “έγκλημα” να είναι χριστιανή. Αυτά τ’ απάνθρωπα κτηνοειδή θέλουν να μας επιβάλλουν.
      ————————————————————————————————–
      http://kostasxan.blogspot.com/2012/08/blog-post_9193.html

      Υεμένη: Τον σταύρωσαν επειδή έγινε χριστιανός!
      19-08-2012

      Μπορεί στην Ελλάδα ο πολυπολιτισμός να ανακοινώνει μέχρι και έναρξη πολέμου κατά των γηγενών κατοίκων, μπορεί οι λαθρομετανάστες παραδόξως να μας προτιμούν ως χώρα παραμονής τους αντί άλλων ισλαμικών κρατών στα οποία μπορούν να ενσωματωθούν πολύ εύκολα λόγω θρησκείας, μπορεί η ελευθερία ζωής και σκέψης να είναι αγαθά που προσφέρονται πλουσιοπάροχα ακόμη και σε αυτούς που καταδυναστεύουν την ζωή, την σκέψη και τα πιστεύω μας, όμως τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με χώρες στις οποίες ο ισλαμισμός αποτελεί την κυρίαρχη τάξη, η οποία αποφασίζει -εν ψυχρώ- για την ζωή και τον θάνατο όσων τολμούν να τον αμφισβητήσουν ή να τον απαρνηθούν.

      Η φωτογραφία αποτελεί απόδειξη της αγάπης προς τον χριστιανισμό, εκείνων που προστρέχουν στην χώρα μας για να… σωθούν. Στην φωτογραφία βλέπουμε έναν πολίτη της Υεμένης, ο οποίος είχε το θράσος να βαπτισθεί χριστιανός! Κι επειδή αμφισβήτησε το Ισλάμ, τον σταύρωσαν!!!
      ————————————————————————————————-

      Και να κλείσω με ένα βίντεο που μας δείχνει ξεκάθαρα πως εννοούν οι μουσουλμάνοι τις πολυ-πολιτισμικές κοινωνίες:
      http://s3.amazonaws.com/meforum-audio-video/104.mp4

      (Το σχετικό κείμενο για το συγκεκριμένο βίντεο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:
      http://www.meforum.org/3256/tunisia-muslims-slaughter-christian-convert)

      Αν θες και άλλα στοιχεία Πέπη, μην διστάσεις να ζητήσεις, γιατί έχω πάρα πολλά μαζεμένα στο αρχείο μου. Για τις δολοφονίες που κάνουν σε Συρία, Αίγυπτο, Λιβύη, ισλαμικό Μαγκρέμπ και άλλα μέρη.

      Περιμένω να ακούσω τα σχολιά σου Πέπη για τα παραπάνω. Αν δεν σχολιάσεις και δεν μας πεις την γνώμη σου, θα θεωρήσω ότι απλά δεν έχεις τι να πεις, και όλη αυτή η άκρατη υποστήριξη προς τον πακιστανό οφείλεται σε παντελώς ιδιοτελείς λόγους και κομματικούς λόγους σε σημείο παράνοιας και παράκρουσης.

      Εμείς λοιπόν Πέπη, έχουμε ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, έχουμε ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, έχουμε ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ μη αμφισβητήσιμα. Εσύ και η κα Μπελλέ τι έχετε εκτός από θεωρίες; Ή μήπως – προφανώς για τους υπόλοιπους – ακολουθείτε το “θεωρία επισκόπου και καρδία μυλωνά”; Εσάς η σκέψη σας και το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν πως να αθωώσετε στα μάτια του κόσμου έναν κτηνώδη πακιστανό, ο οποίος μάλιστα απεδείχθη ότι είχε σώας τας φρένας και πλήρη επίγνωση του τι έκανε όταν το έκανε.

      Όμως το σπουδαιότερο και το τραγικότερο είναι πως καταδικάσατε ΟΛΟΥΣ του Έλληνες που αντέδρασαν με δικαιολογημένη αγανάκτηση σε όλη αυτή την παράλογη και ακραία εγκληματικότητα που οι λαθρομετανάστες έφεραν στην χώρα μας και στον τόπο μας. Μήπως θυμάσαι Πέπη, αν φυσικά είχες γεννηθεί – πράγμα που αμφιβάλλω – το επίπεδο της εγκληματικότητας τις δεκαετίες του 70, 80, 90;; ΛΕΩ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ;;;; ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ;;;;

      Εσύ και οι ομοϊδεάτες σου Πέπη, δεν είστε μόνο φτωχοί στο πνεύμα. Εσείς ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕ ΚΑΝ ΠΝΕΥΜΑ για να κρίνετε λογικά τα όσα συμβαίνουν. Όσο για το μοιραίοι, είστε οι μόνιμα «χρήσιμοι ηλίθιοι» που ανίκανοι να κατανοήσουν τα τόσο πολύπλοκα και εξεζητημένα σχέδια της ΝΤΠ και αυτών που κινούν τα νήματα του κόσμου, εθελοτυφλείτε επικινδύνως στην επιφάνεια των πραγμάτων και σε αυτά που σας παρουσιάζουν, τσιμπάτε το δόλωμα που σας πετάνε, και τρέχετε μετά να προωθήσετε τα συμφέροντα αυτών που έχουν σαν μοναδικό και πραγματικό σκοπό την εκμετάλλευση των ανθρώπων. Τόσο πολύ στρουθοκαμηλίζετε. Και εδώ φαίνεται άλλο ένα παράδειγμα στρουθοκαμηλισμού, και θα ήθελα το σχολιό σου Πέπη.

      http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=52351&Itemid=170

      Για αυτό σου λέω Πέπη, βγες από την γυάλα σου, βγάλε τις παρωπίδες σου, άφησε τον μικρόκοσμό σου – που νομίζεις ότι είναι αυτός γύρω από τον οποίο κινείται η ζωή στην Ελλάδα και τον κόσμο – και δες γύρω σου την πραγματικότητα. Γιατί όπως σου είπα και σε άλλο μήνυμα, αν δεν την δεις, και δεν την αποδεκτείς, απλά θα σε συντρίψει. Αργά ή γρήγορα.

      Κακομοίρα Πέπη (και όχι κακομίρα, άντε να δούμε πότε θα μάθεις να γράφεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ επιτέλους), αλίμονο (και όχι αλλοίμονο, δύο βαρβάτα ορθογραφικά λάθη σε μια μικρή πρόταση, ΗΜΑΡΤΟΝ βρε Πέπη…..) στην χώρα που σας έχει για πολίτες. Για αυτό πάμε απο το κακό στο χειρότερο. Όπως σου είπα λοιπόν Πέπη, όταν ακουσθεί το «ουαί τοις ηττημένοις» είναι καλύτερο να μασάς, παρά να μιλάς. Και στην προκειμένη περίπτωση, να γράφεις τις αρλούμπες σου. Και έχει ακουσθεί εδώ και πολύ καιρό Πέπη….. Αλλά προφανώς ΚΑΙ ΔΕΝ διαθέτεις την πνευματική διαύγεια για να το κατανοήσεις.

 2. Ο/Η apla λέει:

  Υπάρχει μια μειοψηφία στην Ελλάδα με την οποία κάτι δεν πάει καλά. Στην ανακοίνωση που έβγαλαν κάτοικοι της Αθήνας κατά ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό έλεγαν ότι δεν μπορεί… ή είναι επιλεκτικά κωφοί ή επιλεκτικά τυφλοί ή παντελώς βλάκες. Θα προσθέσω και την οικονομική παράμετρο καθώς πολλοί με αυτές τις θέσεις τους βολεύονται και προωθούνται. Για να συνεχίσουν να είναι υπηρέτες των καπιταλιστών – ιμπεριαλιστών με θέσεις που υποστηρίζουν το δουλεμπόριο, την μαύρη εργασία και την καταβαράθρωση του μεροκάματου, τον διωγμό από τα σπίτια εξαθλιωμένων, το λαθρεμπόριο, την εγκληματικότητα κ.ά. στρεφόμενοι κατά του ελληνικού λαού και των νομίμων μεταναστών. Ψάξτε να εστιάσετε στο επόμενο δέντρο…

 3. Ο/Η Ανθή Μπελλέ λέει:

  Επίσης, προτείνω τις ταινίες «Η λευκή κορδέλα» (The white ribbon) και «Κόκκινος δράκος» που ήταν το τρίτο μέρος της «Σιωπής των αμνών». Θεωρώ ότι δείχνουν πολύ καθαρά το φαύλο κύκλο της βίας.

  • Ο/Η Μαρια λέει:

   κα Μπελλέ προσπαθείτε με νύχια και με δόντια να αποπροσανατολίσετε τον όποιο κόσμο διαβάζει τα άρθρα σας … γράψατε καλώς ή κακώς για ένα συγκεκριμένο θέμα … μείνετε σ” αυτό και παραθέστε μας τις περαιτέρω απόψεις σας και μη ξεκινάτε τον φαύλο κύκλο της ψυχολογίας του ατόμου, προσπαθωντας ουσιαστικά να μας πείτε, τι; Ότι το ΤΕΡΑΣ που κακοποίησε τόσο βαναυσα ένα 15χρονο κορίτσι ήταν πιθανώς θύμα κακοποίησης, ακόμη και σεξουαλικής παρενόχλησης; Ότι είχε στην ψυχή του τόσα πολλά τραύματα ώστε να γίνει χειρότερος από κτήνος;
   Προσπαθείτε να το σώσετε καταδικάζοντας ξανά και ξανά την πράξη του, αλλά αποδεικνύετε στην πορεία ότι απλά είναι κάποιες λέξεις για εσάς, ώστε να κατευνάστε τα πνεύματα για τις επακόλουθες αράδες.
   Αναφερθήκατε στην ενδοικογενειακή βία … Γράψτε ένα ξεχωριστό άρθρο γι΄αυτήν (δεν ξέρω αν το έχετε ήδη κάνει και δεν έτυχε να το διαβάσω).
   Το θέμα μας εδώ είναι συγκεκριμενο. Ο θύτης (τέρας, δράκος) είναι ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ και το θύμα ΕΛΛΗΝΙΔΑ. Δεν είναι τυχαίο που ξεσηκώθηκε όλη η Ελλάδα, διότι πολλά έχουμε δει από ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.
   Το ότι είναι ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ δεν τον κάνει λιγότερο ή περισσότερο κτήνος, άλλωστε η Εθνικότητα πάντα χρησιμοποιείται στα δελτία της ΕΛΛ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

 4. Ο/Η Γιωργος λέει:

  Δυστυχώς έχετε δίκαιο. Έγινα πρόσφατα μα΄ρτυρας πρωτοφανούς συζήτησης. Ανθρώπων μορφωμένων που ευχόντουσαν να είναι αλλοδαπός ο βιαστής ώστε να δικαιολογηθεί η βία επάνω τους. Δεν είναι τυχαία και η δημοσιότητα. Ο παππούς που βίαζε το 6χρονο εγγονάκι του πέρασε στο «ψιλά». Κοινωνία σε φάση εκφασισμού. Δείτε το αντίστοιχο ρεπορταζ του «Πρωτου Θέματος» . Θλίψη .
  Συνεχίστε παρακαλώ. Ίσως επικρατήσει η λογική.

 5. Ο/Η despo004 λέει:

  Συμφωνω με την κυρια Μπελλε αλλα πραγματικα νομιζω οτι δεν ειμαστε ακομη ετοιμοι σαν κοινωνια, κι αυτο φαινεται σε πολλα επιπεδα , να αντιπαρατεθουμε και να ομολογησουμε ειλικρινα τα λαθη μας. Ισως νομιζουμε οτι ακομη κι ετσι υποστηριζουμε τη φυλη μας.

 6. Ο/Η Λεύκιος Κορνήλιος Σύλλας λέει:

  Αντιμετωπίζεις το θέμα με επαγγελματική και ιδεοληπτική πώρωση.
  Είσαι πανευτυχής στο θρόνο της επιστημονικής σου άγνοιας. Κανείς δε πρόκειται να σε κλονίσει.
  Καλή πρόοδο στο καθεστώς παγκόσμιας υποδούλωσης που προωθείται.
  Σε λίγα χρόνια, αν πετύχετε τους στόχους σας, ΕΣΥ και οι όμοιοι σου θα αναλάβετε μέσα σε ψυχιατρεία – φυλακές, την αποκατάσταση της ψυχικής και πολιτικής μας υγείας.
  ΕΙΣΤΕ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.

  • Ο/Η Άννα λέει:

   Φασισμός είσαι ΕΣΥ και όλοι οι όμοιοί σου δημοσιογράφοι και «αστυνόμοι» που πριν από λίγα χρόνια χαρακτηρίζατε κάποιον που πυροβόλησε ένα παιδί στη καρδιά εν ψυχρώ ως «ασυνείδητο ειδικό φρουρό κύριο Κορκονέα».
   ΓΙΑ ΘΥΜΗΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Ο/Η ΠΕΠΗ λέει:

   Οι σκέψεις σας κύριε Λεύκιε Κορνήλιε Σύλλα, μας δείχνουν πως έχετε εσείς διαταραγμένη ψυχική υγεία. Προσέξτε το μέλλον.Ίσως χρειαστείτε αποκατάστασή της.

   • Ο/Η Adis λέει:

    Υποθέτω ότι θα πάει στην Κα Μπελλέ για την αποκαταστασή του……..

    • Ο/Η ΠΕΠΗ λέει:

     Δεν θα ήταν άσχημη η ιδέα σας.

     • Ο/Η Adis λέει:

      Κρίνοντας από τα γραφομενά της, δεν είμαι τόσο βέβαιος για την αποψή σας.

     • Ο/Η ΠΕΠΗ λέει:

      Κατά τη γνώμη σας.

     • Ο/Η Adis λέει:

      Όπως ακριβώς και η δικιά σας……

     • Ο/Η ΠΕΠΗ λέει:

      Υποθέτω ότι θα πάει στην Κα Μπελλέ για την αποκαταστασή του…ADIS
      Η σκέψη ήταν δικής σας, κύριε. Mάλλον δεν καταλαβαίνετε τι λέτε μερικές φορές. Ας μείνουμε σε αυτό.

     • Ο/Η Adis λέει:

      Κυρία Πέπη,

      Η αρχική σκέψη ήταν δική μου, αλλά πάνω στην δική μου σκέψη, αναφέρατε την γνώμη σας. Και σε αυτήν ακριβώς – την δική σας άποψη – απαντούσε το τελευταίο μου μήνυμα. Είναι προφανές ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε και τα πιο αυτονόητα. Εγώ όμως μπορώ να κατανοήσω πολύ εύκολα το πως διοριστήκατε…….. Οπότε όντως ας το αφήσουμε εδώ……

      (Προς τους συντονιστές: Για ακόμα μια φορά, πρέπει να βάλω ένα μήνυμα πάνω από 4 φορές, και να σας επιστήσω την προσοχή μπας και δημοσιευτεί. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για το ότι γίνεται αυτό;)

   • Ο/Η ΠΕΠΗ λέει:

    Προσέξτε ρε παιδιά, γιατί θα σας βάλει και τιμωρία.Αλλά δημοσιεύετε όσα περισσότερα σχόλια μπορείτε των ανθρώπων αυτών, μήπως και καταλάβει ο κόσμος με τι ανθρώπους έχει να κάνει.Σας ευχαριστώ για την ανοχή σας.

    • Ο/Η Adis λέει:

     Ο κόσμος έχει ήδη καταλάβει με τι ανθρώπους έχει να κάνει. Για αυτό και βλέπετε και τόσα αρνητικά σχόλια στις απόψεις σας. Αλλά επι του προκείμενου δεν απαντάτε……..

 7. Ο/Η Χ.Γ. λέει:

  Πελαγοδρομείτε σε εξηγήσεις και επιστημονικοφανείς αναφορές σε πράγματα που δεν έχουν σχέση με το γεγονός της Πάρου . Επιπλέον, επιμένετε σε ένα θέμα που θεωρείτε ότι αναδείχθηκε με χυδαίο τρόπο από τα media ενώ ουσιαστικά λειτουργείτε με τον ίδιο τρόπο με τα μέσα που κατηγορείτε. Νομίζω το καλύτερο θα ήταν να σταματήσουν οι αναφορές στο γεγονός από τους «εδικούς» και να αφήσουμε τους ανθρώπους που υπέστησαν τη βία να γιατρέψουν τις πληγές τους.

 8. Ο/Η Αλέξανδρος Π λέει:

  Κυρία Μπελλέ,
  συνεχίζετε να προσπαθείτε να συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Ναι, ανόμοια και μη συγκρίσιμα.
  Τι θα λέγατε εσείς όμως, αν βλέπατε σε ταινία τη ζωή του κακομοίρη Πακιστανού και διαπιστώνατε ότι δεν έχει υποστεί αυτά που υποστηρίζετε? Και σε τελική ανάλυση, τι είναι εδώ πέρα, η γη όπου ο καθένας έρχεται να εκφράσει τα ψυχολογικά που του φόρτωσαν στη χώρα του? Η παιδική του ηλικία δε με ενδιαφέρει καθόλου μα καθόλου!!!
  Εν πάσει περιπτώσει, και στα τρία θέματα που θίγετε κάνετε κατά τη γνώμη μου λάθος.
  Καλό θα ήταν πάντως να μην προκαλείτε τέτοιες εποχές και για τέτοια θέματα, Το μόνο που θα καταφέρετε είναι φούσκωμα των ποσοστών της Χ.Α. (Εκτός αν στόχος σας ήταν η διασημότητα, οπότε στην περίπτωση αυτή μια χαρά τα πήγατε. Άλλα θέλω να πιστεύω πως δεν είχατε τέτοιο σκοπό.)

 9. Ο/Η ΠΕΠΗ λέει:

  Αγαπητή Ανθή, μη στενοχωρείσαι και παίρνεις στο βάθος της ψυχής σου τη βλακεία και την αμορφωσιά που είναι σωρρευμένη με το καντάρι, που λέγαν οι παλιοί, στα μυαλά πολλών Ελλήνων. Κοίταξε γύρω σου τι συμβαίνει εδώ και τρία χρόνια..Όλα είναι αποτέλεσμα της ηλιθιομάρας που τους βαραίνει.

  • Ο/Η Λίλα λέει:

   Αν απο την μια μερια υπαρχει η «αμορφωσια» και η «ηλιθιομαρα»,απο την αλλη μερια ομως υπαρχει μια εξοργιστικη «επιστημονικη» και κοινωνικη ξιπασια! Εσεις,οι πολυ μορφωμενοι ανθρωποι,οι υψηλου επιπεδου πολιτες,οι «Λορδοι» και οι «Καρδιναλιοι»,μην ασχολειστε με την πλεμπα,με τους αξεστους «Ελληναραδες»,οπως υποτιμητικα τους αποκαλειται… Θα παθετε τιποτα.Εσεις μπορειτε να κανετε μονο ασυλληπτου επιπεδου επιστηνικες συζητησεις,μακροοικονικες αναλυσεις και και να κοιτατε την κοινωνια που βραζει με τα κυαλια.Οι λαικοι ανθρωποι σας βρωμανε,το συναισθημα και το λαικο αισθημα δικαιου σας φαινεται μπαναλ,ο αυθορμητισμος του απλου ανθρωπου,που μετα απο μια τετοια φρικη,εσπευσε να δηλωσει την οργη του,χωρις να ανοιξει πριν Φρουντ και Γιουνγκ (πως τολμησε αραγε????) σας φαινεται καπως υπερβολικος,βρε παιδι μου… Κριμα…

   ΥΓ Για την επιμονη της κυριας Μπελλε στο οτι αλλιως αντιμετωπιζουμε τα εγκληματα των Ελληνων και αλλιως των αλλοδαπων απλως να παραθεσω μερικα γεγονοτα που πολυ προχειρα μου ερχονται στο μυαλο
   Το λιντσαρισμα και το ξεριζωμα μαλλιων του Δανου Μουρατιση απο την μιση Βεροια
   Τον αποτροπιασμο για μηνες της ελληνικης κοινωνιας στην υποθεση Δουρη
   Τους αξιωματικους του Ναυτικου (αν θυμαμαι καλα) που ετρεξαν να δωσουν αιμα για τα 2 παιδακια απ την Ρουμανια που παρεσυρε και εγκατελειψε ενας συναδελφος τους Ελληνας
   Τις εκδηλωσεις και την υλικη συμπαρασταση Ελληνων πολιτων (υπαρχουν σχετικες ανακοινωσεις στο Διαδικτυο) προς τα δυο Αφγανακια που χτυπηθηκαν απο την βομβα στα Πατησια
   Τον ξεσηκωμο για μερες εναντιον του Ελληνα που σκοτωσε την κοπελα του στην Κατσορια πριν απο καποιους μηνες και τοσα αλλα…
   Ειναι ολοφανερο πως τρεχουμε να κουκουλωσουμε τα εγκληματα των Ελληνων,δεν εχουμε αλλη δουλεια να κανουμε…

 10. Ο/Η Αλέξης λέει:

  Καλημέρα Ανθή
  Είμαι απ’αυτούς που μου άρεσε το προηγούμενο σου άρθρο,το έκανα retweet και το έβαλα και στο blog μου.Δεν χρειάζεται να διαβάσω τις πηγές που παραθέτεις για να με πείσεις γιατί πολύ απλά έχεις σε όλα δίκιο.Θα τις διαβάσω για να έχω τεκμηριωμένη και επιβεβαιωμένη άποψη.Υπάρχουν αμέτρητα παιδιά που έχουν κακοποιηθεί όταν ήταν μικρά από κοντινά τους πρόσωπα ή ακόμα και στο σχολείο.Βέβαια αυτό δεν δικαιολογεί τις πράξεις τους μετά,εδώ στη κοινωνία μας όμως Ανθή τα εγκλήματα των δικών μας θεωρούνται πλακίτσες.Μονο για τους αλλοδαπούς ξέρουν να μιλάνε.Συμφώνώ ότι πολλοί απ’αυτούς δεν θα έπρεπε να είναι στη χώρα μας γιατί είναι εγκληματίες αλλά ίδιοι είναι και πολλοί Έλληνες! Δυστυχώς τα Ελληνόπουλα εξαρτημένα απ’τους γονείς τους και έτσι γίνονται σαν αυτούς.Μην αλλάξεις απόψεις επειδή κάποιο μέρος απ’το κοινό σου είναι ξεροκέφαλοι,συνέχισε το καλό σου έργο!


Αφήστε το σχόλιο σας

*