Απάντηση ΑΠΕ σε Γ. Κουμουτσάκο: Τιμάμε την ιστορία μας-Δεν υπάρχει πρόθεση αλλαγής της ιστορικής ονομασίας του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου

0
2

Απάντηση στις δηλώσεις του Γ. Κουμουτσάκου έδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με επικείμενη αλλαγή του ονόματός του.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ανέφερε πως «η διοίκηση του ΑΠΕ σχεδιάζει να αλλάξει την ονομασία του Πρακτορείου Ειδήσεων, αν δεν το έχει ήδη κάνει».
«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και σημειολογικά και πολιτικά. Γι’ αυτό πρόκειται τις επόμενες ώρες ή τις επόμενες ώρες να κατατεθεί σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Επικρατείας και τον υπουργό Εξωτερικών. Μη διανοηθούν να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο», συνέχισε, προκαλώντας την απάντηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στην οποία αρνείται κάθε τέτοιο σενάριο, ενώ αναφέρει πως ενώ το λογότυπο του πρακτορείου επανασχεδιάστηκε, διατηρήθηκε στο σήμα του «και μάλιστα με πιο ευδιάκριτους χαρακτήρες, ονομασία-κληρονομιά του».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«To Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων προχώρησε στον επανασχεδιασμό του λογότυπού του, προβάλλοντας τη λέξη-κλειδί «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ», διατηρώντας όμως, ταυτόχρονα, στο σήμα του και μάλιστα με πιο ευδιάκριτους χαρακτήρες την ονομασία-κληρονομιάτου, «ΑΘΗΝΑΪΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ».

Ταυτόχρονα, διατηρεί ως ηλεκτρονική διεύθυνση το www.amna.gr όπως και το www.ana-mpa.gr, καθώς αποτελούν κατοχυρωμένη ονομασία του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ στο διαδίκτυο.

Είναι σαφές, ότι όχι μόνο δεν υπάρχει πρόθεση αλλαγής της ιστορικής ονομασίας του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου, αλλά, αντίθετα, το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, τιμώντας την ιστορία του, επενδύει στο αύριο με μία σειρά νέων, καινοτόμων υπηρεσιών, με τις οποίες στρατηγική μας επιλογή είναι να αναδείξουμε τον εθνικό και διεθνή χαρακτήρα του Πρακτορείου και τη δυναμική της ελληνικής περιφέρειας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here