Απάντηση Φίλη: Στερεότυπα και αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου

2
5

 

 Στην αντεπίθεση πέρασε ο Νίκος Φίλης μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του  για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας σε εκδήλωση του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έκανε λόγο για στερεότυπα που κρατούν τη χώρα πίσω και για αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου!

«Είναι αλήθεια ότι είναι πολλές οι περισπάσεις που δεν μας επιτρέπουν να σκεφτούμε με εύλογο τρόπο τα προβλήματα. Συνεχώς μπροστά μας ορθώνονται παλαιότερα και νέα στερεότυπα που έχουν κρατήσει τη χώρα μας σε μια ζωή χαμένων ευκαιριών. Τέτοια είναι μια αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου, τα ζούμε καθημερινά δυστυχώς, και ως υποτίθεται παρηγορητικό λόγο στις στιγμές της κρίσης» είπε ο υπουργός Παιδείας.

Στην εκδήλωση μίλησε και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία στήριξε τον κ. Φίλη χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του «πηγή έμπνευσης» για διάλογο και κάνοντας λόγο για αντιδράσεις που αγγίζουν τα όρια του χουλιγκανισμού!

«Βλέπουμε φαινόμενα που φτάνουν στα όρια του χουλιγκανισμού όταν τολμήσει ένας άνθρωπος να πει το οτιδήποτε, από τον πιο απλό πολίτη έως κάποιον που έχει θεσμικό ρόλο να πει κάτι που θα μπορούσε όχι να υιοθετηθεί αλλά να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για περαιτέρω συζητήσεις» είπε η κ. Αναγνωστοπούλου.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για ποιόν εθνικιστικό λόγο μιλάς ρε παπάρα; εξολοθρέυτηκαν ή δεν εξολοθρέυτηκαν 350.000 Έλληνες του πόντου; Από τις μαλακίες του καθενός χορτάσαμε ποιά. Αντε παιδάκι μου πήγαινε σπίτι σου και συζήτα τις ιδεοληψίες σου με τους φίλους σου. Αι και παράτα μας.

  2. Αυτός ο Μπούλης πως μας προέκυψε ούτε φυτό είναι ούτε Ζ…
    Είδαμε και πάθαμε να απαλαγούμε από τον Πάγκαλο και μας προέκυωε άλλο π……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here