Απεργιακό διήμερο για Eurowings και Lufthansa

 

Απεργία από τις 5πμ. μέχρι 8μμ. πραγματοποιεί το προσωπικό καμπίνας της Eurowings, θυγατρικής της Lufthansa, στα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ και του Αμβούργου. Σύμφωνα με τη συνδικαλιστική οργάνωση Verdi, οι εργαζόμενοι διεκδικούν καλύτερες αποδοχές και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ ακυρώθηκαν το πρωί 50 από τις συνολικά 88 προγραμματισμένες πτήσεις, ανάμεσα στις οποίες ήταν αναχωρήσεις για Βερολίνο, Πράγα και Βιέννη.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Ντίσελντορφ δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθούν 38 πτήσεις, προειδοποίησε ωστόσο ότι δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια της μέρας να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα πτήσεων. Με άλλα λόγια τόσο στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ όσο και του Αμβούργου οι επιβάτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για καθυστερήσεις ή ακόμα και ακυρώσεις, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Κατά συνέπεια η Eurowings συνιστά στους ταξιδιώτες να ενημερώνονται στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας αν η πτήση τους θα πραγματοποιηθεί. Πάντως στο αεροδρόμιο του Αμβούργου ακυρώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα επτά αναχωρήσεις και επτά αφίξεις αεροσκαφών της Eurowings. Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα η διοίκηση της Eurowings βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τη συνδικαλιστική οργάνωση του προσωπικού καμπίνας για μισθολογικές αυξήσεις καθώς και τις συνθήκες εργασίας.

Lufthansa: Η απεργία αφορά όλες τις πτήσεις από Γερμανία

Όμως τα δύσκολα για τους επιβάτες έρχονται αύριο, Τετάρτη, με την απεργία που έχει ανακοινώσει το συνδικάτο των πιλότων (VC) της μητρικής Lufthansa. Η απεργία αφορά όλες τις πτήσεις από όλα τα γερμανικά αεροδρόμια. Πρόκειται για τη 14η απεργιακή κινητοποίηση των πιλότων από την αρχή της αντιπαράθεσης στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Αφορμή για την αυριανή κινητοποίηση στη Lufthansa, τη Lufthansa Cargo και την θυγατρική Germanwings είναι μισθολογικές διεκδικήσεις των συνολικά 5.400 πιλότων, οι οποίοι ζητούν αύξηση 22% μέσα στην επόμενη πενταετία. Ας σημειωθεί ότι πρόσφατα η συνδικαλιστική οργάνωση των πιλότων απέρριψε για μια ακόμα φορά την πρόταση της διοίκησης της Lufthansa για διαιτησία στις διαπραγματεύσεις.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code