Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι την Κυριακή με ανοικτά τα μαγαζιά

0
6

 

Τα εμπορικά καταστήματα της Ελλάδας θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 24 Απριλίου, προκειμένου οι καταναλωτές να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους για το πασχαλινό τραπέζι, όμως, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με απεργία των εργαζομένων στον χώρο του εμπορίου.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος – ΟΙΥΕ, σε ανακοίνωση της : Με απόφαση της διοίκησής της, εξήγγειλε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του εμπορίου για την ημέρα αυτή . Αιχμή της κινητοποίησης είναι η υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας και έχει ανακοινωθεί συγκέντρωση στις 11πμ στην οδό Ερμού στο Σύνταγμα, με σύνθημα «ούτε 52, ούτε και 8 – κανένα μαγαζί την Κυριακή ανοιχτό».

«Η συγκεκριμένη Κυριακή είναι μία (1) από τις οκτώ (8) Κυριακές του έτους, που θεσμοθετήθηκαν με μνημονιακούς νόμους και η σημερινή Κυβέρνηση, παρά τις δεσμεύσεις της, τους διατηρεί εντελώς άθικτους, με τους οποίους επιτρέπεται η χωρίς όρια ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.Όπως και τα Χριστούγεννα, έτσι κατά την περίοδο του Πάσχα, οι εμποροϋπάλληλοι θα αναγκαστούν να εργαστούν δύο Κυριακές (στις 24/4 και στις 8/5), όπου για μια ακόμα φορά θα μείνουν απλήρωτοι για την Κυριακάτικη εργασία τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η ΟΙΥΕ, μαζί με τα Σωματεία και τους εργαζόμενους, συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, που σαν τελικό στόχο έχουν τη μονοπώληση του εμπορίου από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, τα mall και τα εκπτωτικά χωριά, οδηγώντας σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στη γενικευμένη επιβολή των ελαστικών μορφών εργασίας, στους μισθούς φτώχειας και στην κατάργηση της Κυριακής αργίας που καταργούν τα εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμά μας στην ανάπαυση και στον ελεύθερο χρόνο. Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους στο εμπόριο να συμμετάσχουν μαζικά στην Απεργία στις 24 Απρίλη, δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων, που μας εξαθλιώνουν μέσα και από την απελευθέρωση του ωραρίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here