Απέσυραν από το Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα ντοκιμαντέρ

0
7

 

Έντονες αντιδράσεις και επικρίσεις είχε προκαλέσει το γεγονός ότι το ντοκιμαντέρ ενός πρώην Βρετανού ερευνητή, «Εμβολιασμός: από την απόκρυψη στην καταστροφή», επρόκειτο να προβληθεί στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Τραϊμπέκα στη Νέα Υόρκη.

Στο ντοκιμαντέρ υποστηρίζεται ότι ο αυτισμός συνδέεται με τον εμβολιασμό, και γι’ αυτό οι διοργανωτές φοβόνταν ότι θα ταυτιστούν με το κίνημα κατά του εμβολιασμού των παιδιών. Βασισμένοι σε αυτό το σκεπτικό αποφάσισαν να αποσύρουν από το πρόγραμμα το ντοκιμαντέρ, όπως ανακοίνωσε ένας εκ των συνιδρυτών του φεστιβάλ της Τραϊμπέκα, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, που είναι πατέρας ενός αυτιστικού παιδιού.

«Πρόθεσή μου όταν έλαβα την απόφαση να συμπεριλάβω την ταινία (στο πρόγραμμα του φεστιβάλ) ήταν να δώσω την ευκαιρία για να ξεκινήσει μια συζήτηση για το θέμα, το οποίο αντιμετωπίζω και εγώ προσωπικά και η οικογένειά μου», εξήγησε σε ανακοίνωσή του ο Ντε Νίρο.

«Όμως, αφού το επανεξετάσαμε τις τελευταίες ημέρες μαζί με την ομάδα του φεστιβάλ και με άλλα πρόσωπα στην επιστημονική κοινότητα, δεν πιστεύουμε ότι συμβάλλει στη συζήτηση και είναι το αντίθετο από αυτό που ήλπιζα», προσέθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here