Απεβλήθη η Ισπανία από τους Ολυμπιακούς; – Συνάντηση FIBA-Ευρωλίγκα

0
5

 

Άφωνος έμεινε ο μπασκετικός κόσμος της Ισπανίας με την απόφαση της FIBA να αποβάλει την Εθνική μπάσκετ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του ερχόμενου Αυγούστου (5-21/8) όπως έγραψε η «El Mundo Deportivo». Λίγο αργότερα ωστόσο ήρθε η διάψευση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Η ACB Λίγκα έχει πάρει απόφαση να μετέχουν οι ομάδες της στις διοργανώσεις της Ευρωλίγκας και σύμφωνα με το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας: «Η απόφαση ελήφθη το Σάββατο (23/4) από την εκτελεστική επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, η οποία συνεδρίασε στη Χινέμπρα για να συζητήσει τα μέτρα που θα πάρει για την κρίση που έχει δημιουργηθεί. Πέρα από τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επιβάλλεται επίσης αποκλεισμός τόσο από το Eurobasket 2017 όσο και από το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι ποινές θα ανακοινωθούν επίσημα τις επόμενες ώρες και πιθανόν θα επηρεάσουν και άλλες εθνικές ομοσπονδίες, οι οποίες θα συμμετάσχουν στα Προολυμπιακά τουρνουά με σκοπό να πάρουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες»!

Όπως γράφει το pamesports.gr, η ιταλική ιστοσελίδα sportando.com, ωστόσο, έγραψε ότι σε επικοινωνία της με πηγές από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, διαψεύσθηκε από τη FIBA ότι έχει ληφθεί απόφαση αποβολής της Ισπανίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως, επίσης, ότι θα αφαιρεθεί από τη Σερβία η διοργάνωση του ενός Προολυμπιακού τουρνούα.

Στο μεταξύ με ανακοίνωση της η FIBA/Europe ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τις εμπλεκόμενες στην διαμάχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και της Ευρωλίγκα και πως η εκτελεστική επιτροπή της FIBA κάλεσε σε συνάντηση την εταιρεία της Ευρωλίγκας (ECA) για συνάντηση εντός των ημερών:«Με βάση την αναφορά της FIBA Europe για τις διοργανώσεις που αφορούν τις ευρωπαϊκές ομάδες, η εκτελεστική Επιτροπή της FIBA αποφάσισε να υποστηρίξει πλήρως τη FIBA Europe.

Η εκτελεστική Επιτροπή ζήτησε από τη FIBA Europe να συναντηθεί αυτή την εβδομάδα με όλες τις εμπλεκόμενες Ομοσπονδίες, προκειμένου να επανεξετάσουν τις εγχώριες πρωτοβουλίες τους. Η υλοποίηση των αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και εγχώριο επίπεδο θα ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία διαβούλευσης.

Η εκτελεστική Επιτροπή της FIBA θα προσκαλέσει την ECA σε συνάντηση στο “Σπίτι του Μπάσκετ” τις επόμενες ημέρες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here