Απίστευτο: Έκοψαν τον Άδωνι επειδή καθυστέρησε 8 λεπτά

0
12

Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό: η κεντρική εφορευτική επιτροπή της ΝΔ έκοψε από υποψήφιο πρόεδρο τον Άδωνι Γεωργιάδη, επειδή καθυστέρησε 8 λεπτά να υποβάλει τον φάκελο με τις 50 υπογραφές υποστήριξής του.

Η προθεσμία έληγε στις 6 το απόγευμα και ο βουλευτής έφτασε τρέχοντας στα γραφεία της Συγγρού στις 6 και 8 πρώτα λεπτά. Νωρίτερα, στις 5 το απόγευμα, είχε ανακοινώσει μέσω twitter ότι είχε συλλέξει 45 υπογραφές και ζητούσε άλλες 5 από όποιο μέλος της πολιτικής επιτροπής ήθελε να τον στηρίξει. Είναι χαρακτηριστικό ότι η 50η υπογραφή ήταν του κ. Τοκάκη, ο οποίος δήλωσε ότι του την προσφέρει παρότι δεν πρόκειται να τον στηρίξει στη συνέχεια.

Ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την υποβολή του φακέλλου με τις υπογραφές, δήλωσε πως δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθεί, ακόμη και αν απορριφθεί η υποψηφιότητά του ως εκπρόθεσμη. Μετά από λίγο η εφορευτική επιτροπή ανακοίνωσε ότι έκανε ομόφωνα δεκτές τις υποψηφιότητες Μειμαράκη, Μητσοτάκη και Τζιτζικώστα, αλλά απορρίπτει εκείνη του Άδωνι.

Η ανακοίνωσή της:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:

κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο – Βασίλειο του Ιωάννη
κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου
κ. Τζιτζικώστα Απόστολο – Ιωάννη του Γεωργίου

Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους. Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο «Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.

Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here