Απίστευτο: Η ιδιωτική οικονομία διαλύεται και δίνουν αυξήσεις στο δημόσιο

1
5

Τα μάθατε τα νέα; Η κυβέρνηση νομοθετεί αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, τη στιγμή που οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη εκτοξεύοντας την ανεργία σε πρωτοφανή επίπεδα.

Οι φορολογούμενοι θα κληθούμε να καταβάλουμε 150 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα μπορούσαν να κλείσουν πάμπολλες τρύπες. Και, όμως, η κυβέρνηση επιλέγει να ενισχύσει εκείνους που έχουν πληγεί λιγότερο από την κρίση.

Γιατί, άραγε; Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι ουσιαστικά χτίζεται ένας κομματικός στρατός και επισημαίνει τη μεγάλη απήχηση του Σύριζα στους δημοσίους υπαλλήλους, όπως έδειξαν οι τελευταίες εκλογές.

Είναι, χωρίς αμφιβολία, μία ερμηνεία. Υπάρχει άλλη λογική εξήγηση; Ας μην ξεχνάμε ότι την Ελλάδα χρεοκόπησε το δημόσιο και όχι οι τράπεζες, όπως θέλουν να πιστεύουν ορισμένοι. Το δυσθεώρητο χρέος δημιουργήθηκε από συνεχή δάνεια που έπαιρναν οι κυβερνήσεις -κυρίως Σημίτη και Καραμανλή– για να συντηρούν και να διευρύνουν το υδροκέφαλο κράτος. Το κράτος που ήταν κάποτε «γαλάζιο», μετά «πράσινο», μετά «γαλαζοπράσινο»…και τώρα «κόκκινο».

Οι άνθρωποι ίδιοι είναι, στην πλειοψηφία τους, απλώς αλλάζουν χρώματα

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στο τέλος θα μείνουν να ουρλιάζουν σαν τους λύκους αφού πρώτα εξαϋλώσουν και ότι απέμεινα από την παραγωγική υποδομή θα αρχίσουν να τρώνε το κορμί τους. Για να δούμε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here