Απίστευτη δήλωση Καμμένου: Αντισυνταγματική η απόφαση για τον ΦΠΑ στα νησιά (ΒΙΝΤΕΟ)

0
7

 

  Ξεκάθαρη μνεία για την αντισυνταγματικότητα της απόφασης κατάργησης του νησιώτικου ΦΠΑ έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από τη Σύρο που βρέθηκε, για την υπογραφή συμφώνου για την αξιοποίηση του στρατοπέδου στην Ερμούπολη και του πεδίου βολής στη Βάρη.

Αναχωρώντας από το νησί, σύμφωνα με το koinignomi.gr, δήλωσε: «Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική και είναι μία απόφαση για την οποία θέλω να σας πως ότι δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή», είπε ο κ. Καμμένος σημειώνοντας ότι είχε δύο προτεραιότητες μπαίνοντας στην κυβέρνηση συνεργασίας: να τηρηθεί η νομιμότητα και να μη θιγούν τα σώματα ασφαλείας και η δικαστική εξουσία της χώρας.

«Δυστυχώς, παρά το ότι έφτασα μέχρι το σημείο της παραίτησης, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, όμως παραμένει πρώτη προτεραιότητα να μπορέσουμε με τα πρώτα αποτελέσματα της εποχής της ανάπτυξης να μπορέσουμε να επαναφέρουμε τη συνταγματική διάταξη 101 του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας. Προσπαθήσαμε να πείσουμε αρκετούς στο εξωτερικό ότι τα νησιά μας δεν είναι αυτό που βλέπουν το καλοκαίρι σε ακριβά κέντρα της Μυκόνου ή της Σαντορίνης ή άλλων νησιών που έχουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Αναχωρώντας από τη Σύρο, επανέλαβε σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ότι: «Οφείλουμε στη Σύρο και στα άλλα νησιά που έχουν υποστεί τεράστια αδικία, να την αποκαταστήσουμε με άλλα μέτρα».

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ, καλώντας τον Πάνο Καμμένο να παραιτηθεί σήμερα, μετά από αυτή τη δήλωσή του.

«Καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή, μόλις πριν από δύο ημέρες. Ομολογεί ότι έκαναν «έγκλημα».

Ομολογεί ότι νομοθετούν αντισυνταγματικά. Τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή. Οφείλει να παραιτηθεί. Σήμερα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here