Απίστευτο: Τέσσερα χρόνια απλήρωτοι!

0
15

 

Τον Αύγουστο του 2012 ο φυγόδικος καταζητούμενος από την Ιντερπόλ Πέτρος Κυριακίδης, πρόεδρος έως και σήμερα της εταιρίας Flash A.E. που δεν έχει κλείσει ή πτωχεύσει, δηλαδή ιδιοκτήτης της λειτουργούσας για τον νόμο επιχείρησης του ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού Flash, αποφάσισε με κτηνώδη τρόπο να διαλύσει τις ζωές 52 εργαζομένων και των οικογενειών τους, σταματώντας να τους καταβάλλει «με τσαμπουκά» τους μισθούς τους.

Και λίγο αργότερα τον Δεκέμβριο να διαφύγει στο εξωτερικό, άγνωστο πού, ντυμένος παπάς (!) σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες. Ο σταθμός δεν σίγησε ποτέ χάρη στην αυταπάρνηση κάποιων εργαζομένων. Και αυτό είναι το μικρό θαύμα.

Σήμερα τέσσερα χρόνια μετά, Αύγουστος του 2016, ορισμένοι εργαζόμενοι στους οποίους περιήλθε η συχνότητα 96 στη μπάντα των fm λειτουργούν αυτοδιαχειριζόμενα τον σταθμό, άλλοι είναι σε επίσχεση, ελάχιστοι έχουν κανονική εργασία σε μέσο ενημέρωσης, κάποιοι κάνουν άσχετες με το αντικείμενο τους δουλειές για να επιβιώσουν, άλλοι «σέρνονται» με κάποια «χαρτζιλίκια» στο διαδίκτυο και η πλειονότητα έμεινε ουσιαστικά άνεργη στο έλεος του Θεού.

Τα δικαστήρια δικαιώνουν τους εργαζομένους που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη είτε μέσω της Ενώσεως Συντακτών είτε κατά μόνας και τους έχουν επιδικάσει τελεσίδικα, οριστικά και αμετάκλητα τα οφειλόμενα δεδουλευμένα έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2014, ενώ εκκρεμεί η (σίγουρα θετική) αγωγή για το 2015 και προχωρά ήδη το 2016. Με εισαγγελική διαταγή, όπως πάγια συμβαίνει, έχουν μπλοκάρει οι τραπεζικοί λογαριασμοί του φυγόδικου Κυριακίδη και δυστυχώς δεν ανοίγουν ούτε γιά να δοθούν κάποια χρήματα στους εργαζόμενους.

Αλήθεια, ακούσατε ποτέ τίποτα για τους εργαζόμενους του Flash τόσα χρόνια, από τότε που ο κ. Κυριακίδης τους «πέταξε στη θάλασσα»?

Έγινε καμιά διαδήλωση ή συναυλία και έκλεισαν δρόμοι?

Ανέβηκε καμία βουλευτίνα σε κάγκελα?

Έγινε καμία ακρόαση σε κάποια εξεταστική επιτροπή της βουλής?

Ασχολήθηκε κανένα κόμμα ή βγήκαν ανακοινώσεις?

Και ούτε πρόκειται ποτέ να ακούσετε. Ο Flash ήταν ένα μικρό ιδιωτικό ραδιόφωνο.

Ο Flash δεν ήταν ΕΡΤ. Ο Flash δεν ήταν Mega τηλεόραση. Ο Flash δεν ήταν σούπερ μάρκετ ή ξενοδοχείο.

Ο Flash «δεν πουλάει» ως θέμα. Ο Flash ήταν μόνο 52 ψυχές. Μόνο 52 ψήφοι. Άγνωστοι μεταξύ αγνώστων. Απλοί εργαζόμενοι. Χωρίς ούτε έναν, μα έναν «μεγαλοδημοσιογράφο». Έναν «επώνυμο».

Χωρίς καμία κυβέρνηση ή αντιπολίτευση από πίσω τους. Χωρίς κανέναν πολιτικό «τσαρλατάνο».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΣτη Σόφια τη Δευτέρα ο Αλ.Τσίπρας
Επόμενο άρθροΟ Ιορδάνης Χασαπόπουλος για το Mega: Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους…
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και κατοικεί στη Ραφήνα με την οικογένεια και τα σκυλιά του από το 1986. Πτυχιούχος δημοσιογραφίας από τη σχολή Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Ξεκίνησε να εργάζεται από την ιστορική εφημερίδα "Ακρόπολις" το 1986, ενώ μετά από δύο χρόνια έγινε συντονιστής του ελεύθερου ρεπορτάζ και παρέμεινε έως το 1990 οπότε και έκλεισε. Εργάστηκε επίσης στο ελεύθερο ρεπορτάζ στις εφημερίδες Αλήθεια, Δημοσιογράφος, Ελεύθερος, Βραδυνή, Καρφί, Espresso, Ανατολική Ακτή και Ελλάδα. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά Θησαυρός, Πρόσωπα, Ένα, Crash και Polis. Από το 2010 είναι μόνιμος αρθρογράφος στην ενημερωτική ιστοσελίδα aixmi.gr και από τον Μάρτιο του 2016 παρουσιάζει την εκπομπή "ανθρωπογραφίες" στο aixmiradio. Εργάστηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Vips, Πειραιάς - Κανάλι 1 και Παραπολιτικά 90,1 - καθώς και επί 26 χρόνια από την πρώτη ως την τελευταία ημέρα λειτουργίας του (1989 - 2014) στον ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 ως συντάκτης και παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων της πρωινής ζώνης. Εργάστηκε επίσης στον ενημερωτικό τομέα των τηλεοπτικών καναλιών Seven, Mega , Alter, Sunny, Action 24 και στη δημιουργική ομάδα της εκπομπής "όλα" από το 1999 έως το 2008 σε Alpha και Ant 1. Το 1986 κέρδισε το πρώτο βραβείο ελεύθερου ρεπορτάζ γιά δημοσιογράφους έως 22 ετών από ειδική εκπομπή της τότε ΕΤ 2. Τακτικό μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Διετέλεσε επί πέντε θητείες μέλος του μεικτού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Ενεργός υποστηρικτής και μέλος της Γενικής Συνέλευσης της unicef. Συγγραφέας του ερωτικού μυθιστορήματος "το κύμα της ελπίδας". Aντιπρόεδρος της διοργανώτριας επιτροπής και αθλητής του επίσημου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΜΜΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here