Απίθανο: Χαράτσι στους αγρότες, που λένε ότι δεν θα εφαρμόσουν

1
3

Άφωνους άφησε τους βουλευτές ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής ΑνάπτυξηςΕυάγγελος Αποστόλου, όταν κατέθεσε τροπολογία με την οποία το κράτος ζητάει από τους αγρότες να επιστρέψουν 320 εκατομ ευρώ που είχαν πάρει επί υπουργίας Χατζηγάκη το 2009, και αμέσως μετά δήλωσε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμόσει αυτή την τροπολογία…

Η διάταξη προβλέπει ότι τα χρήματα θα παρακρατηθούν από επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τους αγρότες. Ωστόσο, ο υπουργός υποστήριξε ότι η κατάθεση της τροπολογίας έγινε για να μην είναι έκθετη η χώρα στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαικής Ένωσης, όπου θα μπορούσε να μας παραπέμψει η Κομισιόν, η οποία είχε κρίνει ότι το πακέτο Χατζηγάκη αποτελούσε αθέμιτη κρατική επιχορήγηση.

 

«Όσο είμαι εγώ στο υπουργείο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί η διάταξη», είπε ο κ. Αποστόλου και ζήτησε από τους αγρότες «να μην ανησυχούν, όσο υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» γιατί δεν θα γίνουν οι καταλογισμοί.

Σύμφωνα με την τροπολογία, οι λεπτομέρειες της διαδικασίας και ο προσδιορισμός των υπόχρεων και του ύψους των προς επιστροφή ποσών, θα ληφθεί από τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν είναι κανένα χαράτσι, είναι λεφτά αεράτα που λάβανε οι αγρότες χωρίς να τα δικαιούνται. Εκτός και άν θέλετε να τα πληρώσευε εσείς καμία αντίρηση. Εγώ πάντως αρνούμαι να πληρώσω λαμογιές τρίτων όποιοι και άν είναι αυτοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here