Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη

0
9

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους η σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, μετά από επτά αιτήσεις που υπέβαλε στο δικαστήριο και 3,5 χρόνια κράτησης για την εμπλοκή της στις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η ποινή που της είχε επιβληθεί ήταν κάθειρξη 12 ετών, με τη σύζυγο του πρώην υπουργού να δηλώνει αθώα και να αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση.

Το δικαστήριο πριν από λίγο αποφάσισε την αποφυλάκισή της υπό όρους, αλλά και την καταβολή εγγυοδοσίας αρχικά 70.000 ευρώ, τα οποία όμως -όπως δήλωσαν οι συνήγοροί της- δεν υπάρχουν.

«Δεν υπάρχει φράγκο τσακιστό, πού να τις βρει τις 70.000; Αυτή τη στιγμή η κατηγορούμενη πένεται, περνά στη φυλακή με 10-20 ευρώ που της δίνουν οι συγγενείς της».

Στο άκουσμα της εγγυοδοσίας η Βίκυ Σταμάτη κατέρρευσε και στη συνέχεια φωνάζοντας «όχι, όχι» αποχώρησε από την αίθουσα.

Οι συνήγοροί της επανήλθαν ζητώντας μείωση της εγγυοδοσίας, με τους δικαστές να αποφασίζουν την καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ, ενώ έκριναν πως πρέπει να της επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η αφαίρεση διαβατηρίου και η εμφάνισή της 3 φορές την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς της.

Οι συνήγοροι ζητούν από το δικαστήριο να δώσει μια προθεσμία τριών μηνών για να μπορέσει η Βίκυ Σταμάτη να συγκεντρώσει τα χρήματα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here