Αποφυλακίστηκε ο Παπαγεωργόπουλος: «Με αδίκησαν όσο ελάχιστους ανθρώπους»

1
14

Την πύλη εξόδου των φυλακών Διαβατών πέρασε, λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος κρατείτο για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του κεντρικού Δήμου.

«Με αδίκησαν όσο ελάχιστους ανθρώπους. Παρέμεινα στη φυλακή δύο χρόνια, πέντε μήνες και μία ημέρα, απολύτως άδικα. Βρίσκομαι αυτή τη στιγμή σήμερα, έξω, ελεύθερος χάρη στον ευεργετικό νόμο του κ. Παρασκευόπουλου. Διατηρώ την εμπιστοσύνη μου στην ελληνική Δικαιοσύνη και θέλω να πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η ελληνική Δικαιοσύνη θα αποκαταστήσει την τιμή και υπόληψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης» δήλωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος μετά την αποφυλάκισή του.

Σε σχετική ερώτηση για το πώς πέρασαν τα χρόνια μέσα στη φυλακή, είπε: «Θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε«.

Λίγο νωρίτερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης είχε αποφασίσει την απελευθέρωσή του, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, ο τέως δήμαρχος είχε προσφύγει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και κάνοντας επίκληση στην πιστοποίηση που έλαβε, σύμφωνα με την οποία έχει αναπηρία μεγαλύτερη του 67%, ζητούσε να αποφυλακιστεί.

Το Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση, υιοθετώντας -μάλιστα- προηγούμενη πρόταση της αντιεισαγγελέως Αλεξάνδρας Ανδρέου, που είχε ανάψει το «πράσινο φως» για την αποφυλάκισή του.

Να υπενθυμιστεί ότι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών από το Εφετείο για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου κι από τον Φεβρουάριο του 2013 εξέτιε την ποινή του στις δικαστικές φυλακές Διαβατών. Εξέτισε περισσότερο από το 1/5 της ποινής των 12 ετών, που ήταν και προϋπόθεση για να αποφυλακιστεί με τον νέο νόμο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Άντε και στου Τσοχατζόπουλου με το καλό!! Αθάνατο μπουρ@έλο που λέγεται Ελλάδα, με πουτάνες περιοπής τους πολιτικούς της. Από τη μία τους αποφυλακίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη μας βγάζει τη γλώσσα όταν μας λέει πως θα πατάξει την παρανομία των πολιτικών.Μήπως εννοείπως θακλείσει στη φυλακή τους πολιτικούς του αντιπάλους; Τώρα με την εφαρμογή τωνθεωριών του Λένιν κατακεί πάει το πράγμα. Αθάνατε Λαφαζάνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here