Αποφυλακίστηκε υπό όρους ο πρώην γ.γ. Θεσσαλονίκης Μ. Λεμούσιας

0
3
ȅӓKύɊǭŐMŎŔSǠӅ ąՔőϠȌϭĉʇ ׁ̉ˇӠ˅̏ՓɁӠPϠԏ Ѕ͔Lŋœ ŖŔʼnϠÉ`ԇ͠ՐψœǠՐŎIхӇӠPϠԁ ԁ̅Ɂ ԏՠć̏ՠȅӓKύɊǮ(MotionTeam-ӉˇӠ…тőɄǓ)

 

Υπό όρους αποφυλακίστηκε τη Δευτέρα ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Λεμούσιας, ύστερα από 4,5 χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές Διαβατών για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ από τα δημοτικά ταμεία.

Όπως επιβεβαίωσαν οι συνήγοροί του, o κ. Λεμούσιας αποφυλακίστηκε υπό όρους έχοντας εκτίσει το 1/3 της ποινής των 13 ετών και 5 μηνών που του επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, το οποίο – εξετάζοντας την υπόθεση υπεξαίρεσης σε δεύτερο βαθμό – τον είχε κρίνει ένοχο κατά πλειοψηφία, για το κακούργημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου), κι αφού του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, οι όροι της αποφυλάκισης αφορούν την αυτοπρόσωπη εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Και ο συγκατηγορούμενός του στην υπεξαίρεση, τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, είχε αποφυλακιστεί το περασμένο καλοκαίρι λόγω αναπηρίας.

Ο κ. Λεμούσιας ισχυριζόταν ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπεξαίρεση «μαμούθ» που αποκαλύφθηκε στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here