Αποκάλυψη Die Welt: Επαφές Άσαντ με τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες

0
8

 

 

Ο Σύρος πρόεδρος είχε δώσει πληροφορίες για τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα και τονίζει πως αν και η Δύση είναι εναντίον του συριακού καθεστώτος υπάρχουν επαφές των μυστικών της υπηρεσιών μαζί του, κάτι το οποίο θα είχε παρ’ ολίγο αποδώσει στην περίπτωση των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Welt, έγιναν πολλές συναντήσεις πρακτόρων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) της Γερμανίας με Σύρους, οι οποίες οργανώθηκαν από την έδρα της στη Βηρυττό και όπως φαίνεται, οι συνεργάτες της πήγαν για τις σχετικές συνομιλίες κατευθείαν στη Δαμασκό.

Όπως γράφει η «Welt», η Συρία έδωσε μεταξύ άλλων και στοιχεία για δράστες των επιθέσεων που έγιναν αργότερα στο Παρίσι. Πρόκειται για τους αριθμούς 3.800 συριακών λευκών/κενών διαβατηρίων τα οποία είχαν περιέλθει στην κατοχή του ISIS.

Η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ είχε δώσει ήδη το 2014 τους αριθμούς των διαβατηρίων στους διεθνείς εταίρους μέσω του κεντρικού γραφείου της Ιντερπόλ στη Δαμασκό.

Τουλάχιστον δύο από τους δράστες, όπως επίσης και άλλοι πιθανοί συνεργάτες τους, πέρασαν από τον βαλκανικό διάδρομο με διαβατήρια από αυτή την παρτίδα, αναφέρει η εφημερίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here