Αποκλείει ο Καμμένος μία ελληνική συμμετοχή σε στρατιωτικές επεμβάσεις

0
7

 

Αποκλείει o υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας σε στρατιωτικές επεμβάσεις.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «είναι πολυτιμότερος ο ρόλος της Ελλάδας ως εγγυητή της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, παρά ως μέρος του πολέμου».

Χαρακτήρισε την επίθεση στο Παρίσι ζήτημα που αφορά όλους επισημαίνοντας ότι «οι περισσότεροι από τους δράστες ήταν κάτοικοι δυτικών χωρών, κάποιοι άλλοι είχαν περάσει από χώρες χωρίς να καταγραφούν και κάποιοι από αυτούς είχαν περάσει με το ρεύμα των προσφύγων».

Σημείωσε ότι «δεν πρόκειται για επαγγελματίες τρομοκράτες», αλλά για κάποιον «που σήμερα μπορεί να είναι οδοντίατρος στο Παρίσι κι αύριο να ανατινάζεται στο Μπατακλάν» και ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

«Εδώ έχουμε ένα φαινόμενο, το οποίο δεν έχει προηγούμενο» είπε ο υπουργός, εκτιμώντας ως λύση «την ανταλλαγή πληροφοριών, μέσω των υπηρεσιών όπως το ΝΑΤΟ» και «όχι τον ιερό πόλεμο».

Λίγο αργότερα και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απέρριψε το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας σε στρατιωτικές επεμβάσεις.

Πάντως, ο κ. Βίτσας ερωτηθείς εάν μέσω της χώρας μπορεί να περνούν τζιχαντιστές σε χώρες της Ευρώπης, είπε ότι δεν μπορεί να το αποκλείσει, αλλά υπογράμμισε ότι το Ισλαμικό Κράτος διαμορφώνει θύλακες στα δυτικά κράτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here