Αποκλείουν τους παρουσιαστές της ΝΕΡΙΤ από τη νέα ΕΡΤ

1
32

Η επανεκκίνηση της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, μετά την ψήφιση του νόμου την περασμένη Τετάρτη και τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα γίνει σταδιακά και αμέσως μετά την είσοδο των απολυμένων στο Ραδιομέγαρο.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σε γενική συνέλευσή τους, στην οποία παρουσιάστηκαν οι προτάσεις για το πρόγραμμα και τις αρχές λειτουργίας του ραδιοτηλεοπτικού φορέα, είπαν πως κανένας από τους παρουσιαστές που πρόσφεραν υπηρεσίες στη ΔΤ και στη ΝΕΡΙΤ δεν πρέπει να βγει στον αέρα της νέας ΕΡΤ.

Και η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα γίνει αποδεκτή και από τη διοίκηση, η οποία θα θέλει να σηματοδοτήσει τη νέα περίοδο της ΕΡΤ με την πλήρη αλλαγή των προσώπων μπροστά στις κάμερες.

Στη γενική συνέλευση έγινε προσπάθεια να ομογενοποιηθούν οι δεκάδες προτάσεις που ακούστηκαν σε μία συνολική πρόταση επί της φυσιογνωμίας των τηλεοπτικών προγραμμάτων και τελικά συντάχθηκε ένα κείμενο με τρία σημεία

*Τα τρία κανάλια να επαναλειτουργήσουν με την ονομασία ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 (και όχι ΕΤ-1, ΝΕΤ), καθώς το brand name ΕΡΤ και ΕΡΑ είναι αποτυπωμένο στη συνείδηση της κοινωνίας και πρέπει να είναι ισχυρό, να αποτυπώνεται καθαρά και να προηγείται σε όλα τα Μέσα, ακόμα και στο ραδιόφωνο (π.χ., ΕΡΑ Κόσμος, ΕΡΑ Δεύτερο Πρόγραμμα κ.λπ.).

*Τα δύο τηλεοπτικά κανάλια ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2 να λειτουργήσουν με διαφορετική καθαρή ταυτότητα (program-id): Το ένα με αμιγώς ενημερωτικό χαρακτήρα (ειδήσεις, ενημερωτικές εκπομπές, info ντοκιμαντέρ κ.λπ.), το άλλο με αμιγώς ψυχαγωγικό χαρακτήρα (πολιτιστικές εκπομπές, ταινίες, ντοκιμαντέρ, παιδικό πρόγραμμα κ.λπ.). Τα αθλητικά θα μοιράζονται και στα τρία κανάλια.

*Να υπάρξουν οριζόντιες δομές, τόσο στην παραγωγή της ενημέρωσης όσο και στη διανομή της. Η ενημέρωση να παράγεται κεντρικά, ανεξαρτήτως του Μέσου που θα χρησιμοποιείται (ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο).
Πηγή: typologies.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλά και ποιοι είναι αυτοί οι εργαζόμενοιπου θα αποφασίσουν για το ποιός θα προσκηφθεί στην ΕΡΤ. Υποθέτω ότι θα την διοικεί ένα Διοικητικό Συμβούλιο που θα αποφασίζει για τις προσλήψεις και στο κάτω κάτω εμείς πληρώνουμε Ερτόσημο και κουμάντο να κάνουν όλοι αυτοί στα δικά τους λεφτά και όχι στα δικά μας, εκτός και άν σκοπέυουν να πληρώνουν αυτοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here