Απολογούνται σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του

0
3

 

Για την υπόθεση δωροδοκίας και νομιμοποίησης παράνομων εσόδων ποσού 3,2 εκατομμυρίων μάρκων θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του, Γεωργία.

Το ζεύγος καλείται σήμερα να δώσει τη δική τους εκδοχή για το βαρύτατο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους.

Ήδη, τόσο ο ίδιος, άλλοτε επικεφαλής του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και του Ερυθρού Σταυρού όσο και ο συνήγορος του ζευγαριού Γιάννης Θωμάς έχουν δηλώσει πως αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, τονίζοντας πως δεν έλαβαν ποσά από χρηματισμό.

Το ζεύγος Μαρτίνη καλείται να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα πως δεν υφίστανται οι συνθήκες για ενδεχόμενη προσωρινή τους κράτηση και να αντικρούσει το ένταλμα του κ. Τσιρώνη, ο οποίος θεώρησε πως οι δύο κατηγορούμενοι, λόγω των διασυνδέσεων τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι σε θέση να «συσκοτίσουν ή να επιβραδύνουν την υπόθεση» αλλά και να διαφύγουν από τη χώρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση, ο άλλοτε επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού έλαβε «δώρο» ύψους 3,2 εκατομμυρίων μάρκων από γερμανική εταιρεία, που επιλέχθηκε για την κάλυψη αναγκών του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, σε νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Μέρος των χρημάτων αυτών, όπως δέχεται ο ανακριτής, δαπανήθηκαν από το ζευγάρι για την αγορά ακινήτου δίπλα στο νοσοκομείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here