Γιατί δεν απολύονται οι άχρηστοι και τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι;

107
932

Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας, πιστεύω, ο οποίος να μην έχει στην οικογένεια ή στο φιλικό του περιβάλλον τουλάχιστον έναν άνεργο. Επίσης, δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας, ο οποίος να μην έχει ή είχε έναν δημόσιο υπάλληλο.

Οι πιό «ψαγμένοι» καταλάβατε ήδη τον πυρήνα της σκέψης μου. Όσοι διαβάζετε αυτό το κείμενο, αν είστε άνεργοι, αντιλαμβάνεστε ότι η ανεργία είναι ένας μικρός θάνατος. Ένας ψυχικός θάνατος.

Όσοι δεν είστε άνεργοι, και μακάρι να είστε οι περισσότεροι, κλείστε τα μάτια και φανταστείτε να σταματά ξαφνικά ένα πρωί το «ρολόι» του βιοπορισμού, της αξιοπρέπειας, της ελπίδας, της δημιουργικότητας.

Πάνω από 1.500.000 άνθρωποι την ώρα που διαβάζετε αυτό το κείμενο, δεν έχουν δουλειά. Από παιδιά 18 ετών έως ανθρώπους λίγο πριν από τη σύνταξη. Άνθρωποι με πάθος, ιδέες, μόρφωση, δημιουργικότητα, όρεξη για δουλειά.

Στην άλλη όχθη – και με καμία διάθεση κοινωνικού αυτοματισμού – πάνω από 1.000.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Η ιερή αγελάδα της πατρίδας μας. Αρκετοί απ αυτούς τεμπέληδες, άχρηστοι, με μαϊμού πτυχία, επικίνδυνοι κακοποιοί, όπως ο τύπος που προχθές μετέφερε δεκάδες κιλά ναρκωτικά με… το αυτοκίνητο της υπηρεσίας.

Το έχω ξαναγράψει, ο πατέρας μου ήταν δημόσιος υπάλληλος, ένας άνθρωπος του μόχθου και της τιμιότητας. Μία υπερήλικη θεία μου ήταν δημόσια υπάλληλος με καθημερινή σκληρή δουλειά σε υπουργείο. Ένας αγαπημένος μου φίλος είναι δημόσιος υπάλληλος, με πλήρες επτάωρο χωρίς ανάσα σε ταμείο ΔΕΚΟ. Βλέπω κάθε μέρα καταπληκτικούς δημοσίους υπαλλήλους και τους θαυμάζω να εργάζονται άοκνα και ουσιαστικά γιά την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Σε νοσοκομεία γιατρούς, σε γκισέ εφοριών, σε αστυνομικά τμήματα, σε δημόσιες υπηρεσίες. Αν δεν υπήρχαν αυτοί, το σύστημα θα είχε καταρρεύσει.

Όμως, συναντώ και δημοσίους υπαλλήλους, που αποτελούν ντροπή και ζούνε σε βάρος ανέργων και φτωχών ανθρώπων. Επίορκους. Αργόμισθους. Καταχραστές δημοσίου χρήματος. Βολεμένους συνδικαλιστές των κομματικών στρατών.

Αναρωτιέμαι πολύ απλά. Γιατί όλοι αυτοί δεν απολύονται σήμερα; Γιατί όλοι αυτοί εξακολουθούν να δυναμώνουν τη μηχανή της αδράνειας; Γιατί δεν καταργείται ένας άχρηστος δημόσιος οργανισμός; Γιατί η τριμερής κυβέρνηση εξακολουθεί να προστατεύει το πελατειακό κράτος; Γιατί οι πολιτικοί «κανίβαλοι» του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν αυτό το ανοσιούργημα; Την ώρα που πάνω 1.500.000 άνεργοι του ιδιωτικού τομέα και του εμπορίου αργοπεθαίνουν, κάποιες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι ζούνε χωρίς άγχος. Την ώρα που ένας διεφθαρμένος αθωώνεται από τα πειθαρχικά συμβούλια που αποτελούνται από δημοσίους υπαλλήλους (!) ένας άξιος νέος ξενιτεύεται και εγκαταλείπει οικογένεια και φίλους γιa να ζήσει.

Κι έτσι κάθε μέρα που περνάει, η Ελλάδα πάει άλλο ένα βήμα πίσω. Γίνεται «μάχη» γιa το αν πρέπει να απολυθούν οι επίορκοι και οι αργόσχολοι από το δημόσιο. Την ίδια ώρα που ένας δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος η δουλειά του είναι να βάζει είκοσι σφραγίδες κάθε πρωί και διαμαρτύρεται γιατί αμοίβεται με 1500 ευρώ, οι άνθρωποι γίνονται πιό φτωχοί.

Νέοι με μάστερ ψάχνουν γιa 500 ευρώ μεταφέροντας καρότσια σε σούπερ μάρκετ. Την ώρα που σε δημόσια υπηρεσία οι οδηγοί είναι 15 και τα αυτοκίνητα μόλις 3, άνθρωποι πεθαίνουν καθώς λόγω έλλειψης νοσηλευτών και γιατρών μένουν άδεια 127 κλίνες εντατικής θεραπείας. Κι άλλα πολλά τα οποία είναι απίστευτα, αλλά δυστυχώς συμβαίνουν.

Η μόνη λύση είναι αξιολόγηση του 1.000.000 δημοσίων υπαλλήλων, αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, αξιοποίηση και αυξήσεις στους άξιους και απόλυση όλων των υπολοίπων.

Είμαι σίγουρος ότι απ’ όσα διαβάσατε, κάποιοι φανατικοί, συγκρατήσατε μόνο τις λέξεις πολιτικοί «κανίβαλοι» του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, περί αυτού πρόκειται. Και εγώ δεν φοβάμαι να το γράψω γιατί δεν έχω να χάσω τίποτα. Δεν διορίστηκα ποτέ στο δημόσιο από κανένα κόμμα. Εργάζομαι 28 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και κρίνομαι μόνο από τη δουλειά μου. Έτσι, λοιπόν, είναι κτηνώδες, ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ να επενδύει στην ανεργία και να κάνει πάρτι όποτε χάνει τη δουλειά του ένας Έλληνας. Είναι ανήθικο να προβλέπει στις ψήφους δυστυχισμένων ανθρώπων που νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους βρει δουλειά. Κρατήστε αυτό γιά το τέλος. Δεν έχετε δει τίποτα από το κοινωνικό χάος που έρχεται…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠεζοδρόμηση Πανεπιστημίου: Τ’ είχες Γιάννη μ, τ’ είχα πάντα
Επόμενο άρθροΗ φωτογραφία της ημέρας
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και κατοικεί στη Ραφήνα με την οικογένεια και τα σκυλιά του από το 1986. Πτυχιούχος δημοσιογραφίας από τη σχολή Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Ξεκίνησε να εργάζεται από την ιστορική εφημερίδα "Ακρόπολις" το 1986, ενώ μετά από δύο χρόνια έγινε συντονιστής του ελεύθερου ρεπορτάζ και παρέμεινε έως το 1990 οπότε και έκλεισε. Εργάστηκε επίσης στο ελεύθερο ρεπορτάζ στις εφημερίδες Αλήθεια, Δημοσιογράφος, Ελεύθερος, Βραδυνή, Καρφί, Espresso, Ανατολική Ακτή και Ελλάδα. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά Θησαυρός, Πρόσωπα, Ένα, Crash και Polis. Από το 2010 είναι μόνιμος αρθρογράφος στην ενημερωτική ιστοσελίδα aixmi.gr και από τον Μάρτιο του 2016 παρουσιάζει την εκπομπή "ανθρωπογραφίες" στο aixmiradio. Εργάστηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Vips, Πειραιάς - Κανάλι 1 και Παραπολιτικά 90,1 - καθώς και επί 26 χρόνια από την πρώτη ως την τελευταία ημέρα λειτουργίας του (1989 - 2014) στον ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 ως συντάκτης και παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων της πρωινής ζώνης. Εργάστηκε επίσης στον ενημερωτικό τομέα των τηλεοπτικών καναλιών Seven, Mega , Alter, Sunny, Action 24 και στη δημιουργική ομάδα της εκπομπής "όλα" από το 1999 έως το 2008 σε Alpha και Ant 1. Το 1986 κέρδισε το πρώτο βραβείο ελεύθερου ρεπορτάζ γιά δημοσιογράφους έως 22 ετών από ειδική εκπομπή της τότε ΕΤ 2. Τακτικό μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Διετέλεσε επί πέντε θητείες μέλος του μεικτού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Ενεργός υποστηρικτής και μέλος της Γενικής Συνέλευσης της unicef. Συγγραφέας του ερωτικού μυθιστορήματος "το κύμα της ελπίδας". Aντιπρόεδρος της διοργανώτριας επιτροπής και αθλητής του επίσημου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΜΜΕ.

107 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tουλάχιστον αυτός με τα ναρκωτικά δούλευε τίμια μεταφέροντας χασίσι στις αγορές και δεν έκλεβε την υπερεσία….(πλαστογραφίες, μίζες, μαιμού, καταχρήσεις κλπ). Εεεε όχι και να τον «θέσουν σε διαθεσιμότητα» !!!

 2. Γιατί αγαπητέ μου δεν μπορούμε να βρούμε ποιοι πραγματικά ειναι άχρηστοι !
  Υπάρχουν ΥΕ χρήσιμοι φιλότιμοι και παραγωγικοί για τη δουλειά τους αλλα δεν εχουν προσόντα, μα για δουλειές που δεν απαιτούσαν προσόντα προσλήφθηκαν,
  ΔΕ που με την εμπειρία τους και την τοποθέτηση τους σε σημαντικές θέσεις λόγω έλλειψης πτυχιούχων ολα αυτα τα χρόνια είναι πλέον χρησιμότεροι και απο τους πτυχιούχους
  και τέλος μια σημανρική μερίδα πτυχιούχων οι οποίοι θεωρούν οτι λόγω του πτυχίου που κατέχουν ειναι εξασφαλισμένοι και δεν χρειάζετε να κάνουν και ιδιαίτερη προσπάθεια αφού το πτυχίο απο μόνο του καθαρίζει για όλα

  Αυτά.

 3. γιατι δεν απολύονται οι δημοσιογράφοι που πληρώνονται από τα μυστικά κονδύλια τα οποία μέσα σε ένα χρόνο (το 2005) πήγαν από 40 εκ. ευρώ στα 170?

  για τον ίδιο λόγο που οι περισσότεροι άχρηστοι στο δημόσιο δεν απολύονται. είναι διορισμένοι από τα ίδια αφεντικά.

 4. Mα τετοιο μενος με τον ΣΥΡΙΖΑ!!! …….. «Στην άλλη όχθη – και με καμία διάθεση κοινωνικού αυτοματισμού – πάνω από 1.000.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Η ιερή αγελάδα της πατρίδας μας. Αρκετοί απ αυτούς τεμπέληδες, άχρηστοι, με μαϊμού πτυχία, επικίνδυνοι κακοποιοί, όπως ο τύπος που προχθές μετέφερε δεκάδες κιλά ναρκωτικά με… το αυτοκίνητο της υπηρεσίας » παρ’ολο ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟΣΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ παραδειγματα ,οταν λετε ΄δημοσιος υπαλληλος» εννοειτε τους τεμπελιδες και τα ναρκωτικα των κακοποιων !!!!!!! Τι κοροιδια τα ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ της οικογενειας σας!!! Και φυσικα δεν ειναι 1.000.000 οι δημοσιοι υπαλληλοι!! Και φυσικα δεν χαρακτιριζονται απο αυτη τη συκοφαντια και τη λασπη που τους ριχνουν τοσα χρονια!!! Και τωρα μαθαινουμε οτι η ντοπια τροικα ,πρωην δικομματισμος, ΑΥΤΟΙ ΔΗΛ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΑΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ,κυριε Κωστακη!!!!!!,Ο συριζα…σας μαρανε) ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ Η ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ,,,,,ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ!!!!! και καμαρωνουν οτι ΤΩΡΑ θα διωξουν τους επιορκους!!! ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΓΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ,κυριε Κωστακη ???? ο ΣΥΡΙΖΑ??? Που θα ριξει το βαρος ,τι θα αποσιωπησει,τι ψεμματα θα συμπεριλαβει!!!! ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ «

 5. ζουμε στην ιδια χωρα και αλλα καταλαβαινεις εσυ αλλα καταλαβαινω εγω.

  – ο συριζα ειναι ενα κομμα υποστηριζει οτι θα φυγουν οι κλεφτες και οι καταχραστες δημοσιοι υπαλληλοι (αμην και ποτε).

  – και επειδη ολοι εχουμε εναν δημοσιο υπαλληλο που να γνωριζουμε προσωπικα, τοτε πρεπει να ξερεις οτι οταν γινουν απολυσεις, ΔΕΝ θα απολυθουν αυτοι που εχουν «μεσο». κοινως οι πασοκ και οι νεοδημοκρατες (αυτους που υποστηριζεις). ο συριζα λοιπον που κολλαει?

  – κι εγω ανεργος του ιδιωτικου τομεα και ειμαι σιγουρος οτι ο σαμαρας οσο και να παρακλαει επενδυτες δεν θα μου βρει δουλεια. και αν μου βρει θα ειναι με 300 ευρω, οποτε τι να την κανω?

  – αυτο που λενε οι απιστεροι, ειναι οτι ολα πρεπει να ειναι δημοσια. δυστυχως οσο και να μισω τους ελληνες δημοσιους υπαλληλους, οι αριστεροι εχουν δικιο. αντι να παρακαλαμε επενδυτες, θα επρεπε το κρατος να ειναι επενδυτης.

  -το προβλημα ειναι η διαφθορα, για την οποια ειναι υπευθυνοι οι πασοκ και ΝΔ, και οχι δημοσιος τομεας σαν ιδεα και ο συριζα.

  δεν ειμαι ψηφοφορος του συριζα αλλα βαρεθηκα να ακουω οτι φταιει ο συριζα και αυτοι που φταινε πραγματικα (πασοκ, ΝΔ) να μας κυβερνουν ακομα. ελεος!

 6. eimai 13 xronia dimosios ipallilos mesw asep . pernw 900 eyrw kai exw 2 paidia kai i ginaika mou einai anergh. pote den eperna polla lefta ( oi nomarxiakoi ypalliloi itan panta oi pio kakopliromenoi se sxesh me dimous kai efories ) kai skizomoun panta na eksipiretisw ton polith.
  tora pleon den ta vgazw pera me ta xaratsia dei klp
  kai esi tora mou les oti prepei na me aksiologisoun kai na me apolisoun re. den ntrepese ligo.

 7. Καλημέρα. Δεν ξέρω τί να πρωτοθαυμάσω: την έλλειψη στοιχείων, επιχειρημάτων, λογικής και ευαισθησίας ή απλά να γελάσω με το μέγεθος της προπαγάνδας. Και αλήθεια άντε κάνεις προπαγάνδα, γιατί ρε αδερφέ? Απλά γιατί είσαι ανίδεος και δογματικός ?
  Μπορείς να παραθέσεις 1 επίσημο στοιχείο με τον ακριβή αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων ότι φτάνει στο 1.000.000? Επειδή δεν μπορείς, τότε γιατί το αναφέρεις 3 φορές στο κείμενό σου ? Όταν μιλάς δημόσια, εκτίθεσαι.
  Μπορείς να παραθέσεις 1 επίσημο στοιχείο με τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων στη Γαλλία ?
  Μπορείς να δεις την κατ’ αναλογία σύγκριση Δημοσίων Υπαλλήλων ΗΠΑ και Ελλάδας ? Ή κάνε όποια άλλη σύγκριση θέλεις, ένα απλό στοιχείο σου ζητάω από επίσημο φορέα, ΕΕ, Eurostat, που να αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα οι δημόσιοι είναι τόσοι όσοι λες ή έστω υπεράριθμοι.

  Βέβαια το θέμα με τους επίορκους Δημόσιους και τα ρουσφέτια δεν το βλέπουμε από την πραγματική του διάσταση, δηλαδή από αυτήν που λέει ότι 35 χρόνια τώρα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διόριζαν και τις κάλτσες τους στο δημόσιο, όχι η αριστερά.

  Ούτε μας ενδιαφέρει να θέσουμε ζήτημα έρευνας του πώς προσλήφθηκε κάποιος στο δημόσιο, από ποιον ήρθε καρφωτός, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες όχι μόνο στον ίδιο αλλά και σε αυτόν που είναι ο ηθικός και πρακτικά ο αυτουργός της κατάχρησης εξουσίας… αυτό όμως δεν σας βλέπω να το θίγετε… και φυσικά ο ίδιος που διόρισε θείες, ξαδέρφια και ανίψια, τώρα έρχεται να μας πει ότι θα αποφασίσει ο ίδιος ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει από το δημόσιο… Η μισή Καλαμάτα δουλεύει στο Μουσείο της Ακρόπολης, και θέλουμε ο Σαμαράς να μιλάει για αξιοπιστία…

  Ασφαλώς βέβαια και σας διαφεύγει το γεγονός ότι το να απολύσεις μερικές χιλιάδες ακόμα ανθρώπους έχει ένα τεράστιο κόστος, καταρχάς σε ανθρώπινο στοιχείο, γιατί όπως και να το κάνουμε είναι δυσλειτουργικοί, τεμπέληδες, αλλά δεν προβλέπεται και να τους καρατομήσουμε για αυτό. Έχουν οικογένειες, παιδιά, προστατευόμενα μέλη.

  Ταυτόχρονα βέβαια στην ολοένα αυξανόμενη ύφεση και στα μαγαζιά που κλείνουν, εσείς αυτό που προτείνετε είναι να ρίξουμε στην πυρά της ανεργίας και της φτώχειας΄μερικές χιλιάδες ακόμα συνανθρώπους μας για να τους τιμωρήσουμε για τα λάθη των πολιτικών που εσείς καλύπτεται με τα κείμενά σας. Χωρίς να καταλαβαίνετε ότι εκτός από απάνθρωπο αυτό είναι και ανεδαφικό καθώς θα οδηγήσει σε περεταίρω όξυνση των προβλημάτων κυρίως του ιδιωτικού τομέα.

  Και τέλος, ποιός σας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει αξιολόγηση? Το θέμα όμως είναι όμως, ποιός θα την κάνει ? Το να φωνάζεις τον λύκο (που τόσα χρόνια τα έτρωγε) να φυλάει τα πρόβατα, είναι απόδειξη του πόσο κοντόφθαλμα και πόσο υστερικά σκεφτόμαστε όταν πρόκειται να σταθούμε απέναντι στις ιδεοληψίες μας σχετικά την αριστερά και την πρόοδο.
  Αν δεν σας ενοχλεί η κριτική και δεν είστε άλλο ένα απολυταρχικό site θεωρώ ότι πρέπει να δημοσιεύσετε.

 8. απο που προκυπτει οτι οι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι 1.000.000 ? Τα επισημα στοιχεια λενε για 668.000 μαζι με ωρομισθιους, συμβασιουχους ορισμενου και αοριστου χρονου και ενα σωρο αλλες κατηγοριες. Ετσι για να δημιουργουνται εντυπωσεις ?

 9. Ομως συναντω και δημοσιους υπαλληλους ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ που μπηκαν με φωτογραφικες προσληψεις-διαγωνισμους ΑΣΕΠ κανονικοτατα αφου ειχαν μεσον και ειχαν μπει πιο πριν σε καποιο δημοσιο πχ ΑΕΙ -ΤΕΙ σαν ωρομισθιοι ή με μπλοκακι και μετα την φωτογραφικη προσληψη δεν τους κουναει κανεις!Ενω εμειναν εκτος εργασιας ανθρωποι με τα ιδια προσοντα και περισσοτερα!
  ΑΛΛΑ δυστυχως αυτοι θα παραμεινουν εντος δημοσιου!
  Ακομα και αν-στην καλυτερη των περιπτωσεων-απολυθουν τεμπεληδες κλπ δημοσιοι υπαλληλοι!

 10. Ή έχεις φάει και συ το παραμύθι ή είσαι βαλτός . Το άρθρο αντανακλά την κλασσική εμετική νοοτροπία «να ψοφήσει η αγελάδα του γείτονα» . Ένας ξένοιαστος δάσκαλος -δημόσιος υπάλληλος με δύο παιδιά , μισθό 800 ευρώ και δόση στεγαστικού 600 .
  Τα ΜΜΕ των ευνοούμενων ( κεφάλαιο ) χτυπάνε μία τους «υψηλόμισθους» ναυτεργάτες , μία τους «τεμπέληδες» δημοσίους , μία τους «κατευθυνόμενους» αγρότες . Όλοι ενωμένοι ενάντια στη ρίζα του κακού από την οποία ταλαιπωρείται το 80% των ελλήνων . ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ !

 11. Μου φαινεται οτι δεν ξερετε τι γραφετε κυριε Κωστακη! Δηλαδη εαν απολυθουν ολοι αυτοι οι κοπριτες Δ.Υ, την αλλη μερα τα παιδια με ονειρα και φιλοδοξιες και πτυχια οπως λετε, θα βρουν δουλεια??? Δεν νομιζω…. απλα η ανεργια θα καταντησει να ειναι διπλασια απο οτι ειναι τωρα!! Δηλαδη περισσοτεροι ανεργοι, λιγοτερα λεφτα στην αγορα, κλεισιμο ΟΛΩΝ των επιχειρησεων και ΧΑΟΣ στην Ελλαδα. Δεν ειμαι Δ.Υπαλληλος αλλα ποτε μου δεν ευχομαι να χασει Ελληνας την δουλεια του για να νοιωθω εγω καλυτερα…!! Και φυσικα ολοι αυτοι ΔΕΝ ειναι εις βαρος μου… Οι πολιτικοι που στηριζουν το μνημονιο και το ξεπουλημα της χωρας μου ειναι ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ!! Και φυσικα για το τελος θα σταθω στην λεξη ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδη θελεις να μας πεις, οτι και γι’ αυτο το προβλημα της Ελλαδας φταιει οπως τοσα χρονια μαθαμε ο ΣΥΡΙΖΑ!!!! Ευχαριστω πολυ και καλα θα ειναι να σταματησει πια αυτη η κοντρα που μας εβαλαν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ μεταξυ Δ.Υπαλληλων και ολων των αλλων….

 12. Ο δαίμων του τυπογραφείου που λέγαμε παλιότερα στις εφημερίδες «έφαγε» τη λέξη «μην» στην αρχή του κειμένου. Εννοείται ότι εύχομαι μέσα από την ψυχή μου οι περισσότεροι που διαβάζετε αυτές τις σκέψεις να ΜΗΝ είστε άνεργοι. Μακάρι αν ήταν δυνατόν όλοι να είχαμε δουλειά σε αυτή τη χώρα. Μακάρι…

 13. Απαντώ στην ερώτηση ΑΠΛΑ:
  Γιατί βρίσκονται ψηλά
  Γιατί τους διορίσανε αυτοί που σας γλείφουνε για να αλληλοσυντηρείστε,
  Γιατί τους χρειάζονται τα αφεντικά σας για να συνεχίσουν τις κομπίνες τους…
  και γιατί ξέρω ότι η αντίληψή σας περί δημοκρατίας δεν θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε την απάντηση που ξέρετε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι είναι η αλήθεια!!!

 14. Εγώ θα πρότεινα να διορίσουμε τον συντάκτη αξιολογητή των ΔΥ και όταν βρει έναν αξιόπιστο τρόπο να αξιολογήσει και στη συνέχεια έναν νόμιμο τρόπο να απολύσει να το συζητήσουμε ξανά.

 15. Όταν πρωτοδιάβασα το άρθρο σας δεν υπήρχαν σχόλια. Και να πω την αλήθεια ντράπηκα να γράψω πρώτος γιατί μου δημιούργησε το άρθρο σας μια άρνηση.
  Δεν είμαι υπέρ του Τσίπρα. Είμαι εναντίον της πολιτικής του. Αλλά αυτά που γράφετε αποπροσανατολίζουν τον κόσμο. Όντως ή έχετε φάει παραμύθι ή είστε βαλτός όπως γράφει κάποιος άλλος. Θα σας αναφέρω κάποια πράγματα.
  Σωστά λέτε ότι πρέπει να φύγουν οι επίορκοι και άχρηστοι. Δεν θα αναφερθώ σε δημοσιογράφους, σας το ανέφερε άλλος. Πόσοι βουλευτές έπρεπε να μπουν φυλακή για τον ίδιο λόγο που σήμερα έφαγε ισόβια ο Παπαγεωργόπουλος; Ο Τσίπρας φταίει που την γλυτώνουν οι πολιτικοί; Πόσα χρήματα θα δοθούν για τις νοικιασμένες φρεγάτες (καύσιμα θα έχουν για να κινηθούν;) – δεν ήρθε ο Γάλλος κατα τα άλλα για να μας πουλήσει πολεμικό υλικό – ο Τσίπρας έκανε τη συμφωνία; Δεν μπορούν; ή δεν θέλουν να πιάσουν τους μεγαλοκαρχαρίες και κυνηγούν τον απλό μεροκαματιάρη για 5000 ευρώ και πάνω χρωστούμενα. Ο Τσίπρας φταίει και γιαυτό; Το χαράτσι στα ακίνητα – που δεν μπορούσε να μπει στην ΔΕΗ όπως έλεγε ο Βενιζέλος, αλλά ο ίδος έβαλε, ήταν ιδέα του Τσίπρα; Ο Σαμαράς που θα το καταργούσε, άκουσε τον Τσίπρα και το κράτησε; Οι υπογραφές για τα σκάρτα υποβρύχια , για τα ναυπηγεία του Τσίπρα ήταν; Οι επιστρατεύσεις πλην των ημετέρων υπαλλήλων της Βουλής ήταν απόφαση του Τσίπρα; Και το ότι τόσα χρόνια αυτοί οι σκάρτοι υπάλληλοι είναι στη δουλειά τους φταίει ο Τσίπρας; Αυτός κυβερνά; Αυτός αποφασίζει; Ή μήπως έχει τόση δύναμη που αναγκάζει τους άλλους να κάνουν αυτό που θέλει αυτός. Δεν τον γουστάρω τον Τσίπρα – ποτέ δεν θα τον ψήφιζα, αλλά αν ισχύει ότι αυτός κάνει κουμάντο θα τον προτιμούσα από τους Σαμαράδες, Βενιζέλους, Κουβέληδες που δεν έχουν πυγμή και λόγο και κάνουν ότι τους λένε. Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη.
  ΥΓ. Αν έδιωχναν τον πατέρα σου από την δουλειά του όταν ήσουν μικρός βλέποντας όλα τα παραπάνω που σου γράφω, θα υποστήριζες αυτά που τώρα γράφεις;

 16. Με πατέρα Δ.Υ (Λαμόγιο και τεμπέλη) όπως αναφέρεις εσύ, με μια θεία που να τα παίρνει κάτω από το τραπέζι) όπως αναφέρεις εσύ για τους δημοσίους υπαλλήλους και με φίλο μπήκε στο δημόσιο αναξιοκρατικά τι να μας πεις και εσύ. Εκτός και αν εννοείςι και εσύ στους άλλους και όχι στο κοντινό σου περιβάλλον.

 17. Οι δημόσιοι υπάλληλοι σε αριθμούς

  ΕΛΛΑΔΑ

  Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013, 10:58

  Εισαι ηλίθιος κομπλεξικός και εμπαθέστατος.Ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων είναι κατά πολύ μικρότερος από όσο αναφέρεις για να δημιουργήσεις αρνητικές εντυπώσεις εναντίον τους.
  Είσαι επικίνδυνος βλάξ.Υπάρχουν και επίορκοι και ελεεινοί δημόσιοι υπάλλληλοι είναι όμως-όπως σε κάθε κοινωνική ομάδα-μικρή μειοψηφία.Εξάλλου οι περισσότεροι από αυτούς-πολύ λιγότερος ο αριθμός από όσο νομίζεις-είναι κομματόσκυλα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΛΑ Α.Ε που σίγουρα ψηφίζεις…

  Ιδού η απόδειξη του κρετινισμού του κατάπτυστου άρθρου σου:

  Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

  Σε 667.733 άτομα ανερχόταν το σύνολο του προσωπικού του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού την 1η Οκτωβρίου του 2012, σύμφωνα με στοιχεία που τηρούνται στο Μητρώο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από αίτημα του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του βουλευτή Αλέξη Μητρόπουλου.

  Όπως αναλυτικότερα προκύπτει από το έγγραφο που υπογράφει ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, από τους 667.733 υπαλλήλους, οι 571.123 είναι μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου, δικαστικοί λειτουργοί και δημόσιοι λειτουργοί.

  (Οι μόνιμοι υπάλληλοι λοιπόν είναι 571.123 και πληρώνονται μόνο αυτοί από το κράτος).

  Οι 54.646 είναι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι 35.782 είναι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οι 3.957 υπάλληλοι είναι συμβασιούχοι μίσθωσης έργου, οι 1.171 είναι ωρομίσθιοι και ημερομίσθιοι και οι 1.054 είναι μετακλητοί.

  (Δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι λοιπόν και άρα μπορούν να απολυθούν καθώς μερικοί δεν πληρώνονται από το Ελληνικό Δημόσιο αλλά από άλλους φορείς ή ιδιώτες με τους οποίους έχει συνάψει συμβάσεις ανάθεσης έργου το Δημόσιο).

  Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που είχε καταθέσει από κοινού με τον βουλευτή Αλέξη Μητρόπουλο, ζητούσε να ενημερωθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ποιος ήταν ο αριθμός των υπαλλήλων της Γενικής Κυβέρνησης ανά κατηγορία κατά την 31.12.2011 και κατά την 1.10.2012.

  Ζητούσε επίσης να ενημερωθεί πόσες προσλήψεις υπαλλήλων έχουν γίνει στη Γενική Κυβέρνηση ανά κατηγορία (Μόνιμοι, Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, Συμβασιούχων, Ωρομισθίων, Μετακλητών) από την 1.1.2012 μέχρι σήμερα, γιατί δεν αναρτώνται τα στοιχεία αποχωρήσεων- προσλήψεων στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ποιος είναι ο αριθμός των υπαλλήλων της Γενικής Κυβέρνησης που μισθοδοτούνται με αποφάσεις των δικαστηρίων της χώρας.

  Στην έγγραφη απάντησή του ο κ. Μανιτάκης σημειώνει ότι η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου διαθέτει στοιχεία απογεγραμμένων ανά εργασιακή σχέση από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου (Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου). Από το εν λόγω αρχείο πρατίθενται στοιχεία ανά κατηγορία προσωπικού του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού από τον μήνα Φεβρουάριο του 2012 και εντεύθεν, διότι μέχρι τον μήνα αυτόν οι αρμόδιες υπηρεσίες Διοικητικού/ Προσωπικού διενεργούσαν τη συμπλήρωση και επιβεβαίωση των στοιχείων υπηρεσιακής κατάστασης του απογεγραμμένου προσωπικού τους προκειμένου να μπορούν να εξαχθούν από το Μητρώο στοιχεία όχι μόνο για τον αριθμό αλλά και αναλυτικά στοιχεία ανά εργασιακή σχέση απογεγραμμένων.

  Στις 29.2.2012, το σύνολο του προσωπικού ήταν 685.309 υπάλληλοι (σ.σ. την 1.10.2012 ήταν 667.733 δηλαδή 17.576 λιγότεροι). Από αυτούς οι μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου, οι δικαστικοί λειτουργοί και οι δημόσιοι λειτουργοί ανέρχονταν σε 581.349, οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ανέρχονταν σε 54.611, οι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε 42.729, οι συμβασιούχοι μίσθωσης έργου σε 4.398, οι ωρομίσθιοι/ημερομίσθιοι σε 1.162 και οι μετακλητοί σε 1.060.

  Προσλήψεις το 2012

  Για τον αριθμό των προσλήψεων στη Γενική Κυβέρνηση ανά κατηγορία από την 1.1.2012 έως την 31.10.2012, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ενημερώνει ότι ως προς το τακτικό προσωπικό (Μόνιμοι και ΙΔΑΧ), κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα υπήρξαν 3.793 νέες καταχωρήσεις στη βάση δεδομένων του υπουργείου, 393 καταχωρήσεις για μεταφορές και εντάξεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου από φορείς καθώς και 70 καταχωρήσεις για επαναφορά στην υπηρεσία υπαλλήλων που είχαν προηγουμένως παραιτηθεί προκειμένου να συμμετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου 2012.

  Συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου

  Ως προς το προσωπικό με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου και συμβάσεις μίσθωσης έργου στον τακτικό προϋπολογισμό, από 1.1.2012 έως 31.10.2012 χορηγήθηκαν 29.041 εγκρίσεις. Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι μετακλητοί υπάλληλοι.

  Εργασία με δικαστικές αποφάσεις

  Από το έγγραφο προκύπτει επίσης ότι ο αριθμός των υπηρετούντων τακτικών υπαλλήλων, δηλαδή μονίμων και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου από 1.1.2012 έως 1.10.2012 που εισήχθησαν με δικαστικές αποφάσεις στην Κεντρική Κυβέρνηση και τους ΟΤΑ ανέρχεται σε 139 τακτικούς υπαλλήλους.

  Σχετικά με την ανάρτηση στοιχείων αποχωρήσεων-προσλήψεων από τον Ιούνιο 2012 και εντεύθεν, ο υπουργός ενημερώνει ότι η ανάρτηση των στοιχείων γίνεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου περίπου ένα μήνα μετά τη συλλογή τους και αφού ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διασταυρώσεις.

  Τα στοιχεία του υπουργείο Οικονομικών

  Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είχε απαντήσει εγγράφως τον περασμένο Νοέμβριο και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωνε ότι ο αριθμός των νέων εγγραφών προβλέψεων θέσεων υπαλλήλων και η μεταφορά πιστώσεων από το κονδύλι για νέους διορισμούς, για τους φορείς που η μισθοδοσία τους καλύπτεται από τον Τακτικό Προϋπολογισμό (κυρίως υπουργεία, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και ορισμένα Νομικά Πρόσωπα, όπως Νοσοκομεία και ΑΕΙ) από την 1.1.2012 έως τον Νοέμβριο του 2012, ήταν 1.852 νέες εγγραφές. Από αυτές οι περισσότερες ήταν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (580 νέες εγγραφές), στο υπουργείο Οικονομικών (577), στο υπουργείο Δικαιοσύνης (281) και στο υπουργείο Παιδείας (273).

  Υπενθυμίζουμε ότι πλέον οι Δημόσιοι Υπάλληλοι προσλαμβανονται ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.

  Πηγή:www.newsbeast.gr

  Υ.Γ:Υπάρχουν άπειρα στοιχεία στο διαδίκτυο-ΔΟΞΑ ΤΩ INTERNET-όπου η αλήθεια των αριθμών σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους στην Ελλάδα
  είναι ισοπεδωτική για την ηλιθιότητα του παραπάνω αρθρογραφου,όπως επίσης και η αλήθεια ότι έχουμε έναν από τους μικρότερους αριθμούς-τόσο ποσοστιαία όσο και σε απόλυτους αριθμούς δημοσίων υπαλλήλων στον κόσμο.
  ¨
  «Αρκετοί από αυτούς άχρηστοι με μαϊμού πτυχία…»
  Μάλλον ζεις σε παράλληλο σύμπαν…

 18. Εγώ ένα πράγμα ξέρω.Οτι τελικά αυτοί που θέλουν να βάλουν το λαό να σκοτωθει μεταξύ του το καταφέρνουν.Γιατί αυτό θέλουν να πετύχουν.Δουλεύω 26 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα,με συναλλαγές καθημερινές με το δημόσιο.Υπάρχουν κακοί και καλοί υπάλληλοι.Το ίδιο όμως και στον ιδιωτικό τομέα.Απλά στον ιδιωτικό τομέα απολύεσαι ενώ στο δημόσιο δυστυχώς μένεις.Και βέβαια αυτό που με πειράζει περισσότερο είναι ότι εκεί έξω είναι παιδιά με πτυχία ,με μυαλό που μπορούν να πάνε αυτό το ρημαδοκράτος μπροστά και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν αυτούς τους κακούς υπαλλήλους…!!α! και ενα τελευταίο .Οσα παιδιά δούλευαν στο δημόσιο μεσω stage ήταν αξιόλογα και δουλευταράδες.Αλλά τι πάει καλά σ’αυτό το κράτος?ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ !!ΕΧΕΙ ΔΙΚΗΟ Ο ΓΥΙΟΣ ΤΕΛΕΙΟΦΗΤΟΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΑΝΕΡΓΟΣ,ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ :ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΦΤΑΣΑΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ,ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΑΓΑΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ!!

 19. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ….ΕΔΩ ΔΕΝ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ(ΜΙΖΑ–ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ-ΛΑΔΩΜΑ-ΕΚΔΟΣΗ ΠΛΑΣΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΗΚΩΝ)..ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ Ο Λ Α !!

  ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ??ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ(ΚΡΑΤΟΣ)ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ????(ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΥΤΩΝ…)

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ..ΕΣΤΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 2 ΑΥΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ?

 20. Μέσα σε όλα την «αρθρογραφία» των ημερών, κερδίσατε επάξια το βραβείο του πιο βαρετού και μηδενικής συνεισφοράς «άρθρου» (ο θεός να το κάνει).
  Ανύπαρκτη πρωτοτυπία στη θεματολογία, ανάπτυξη σκέψης και ανάλυση Γυμνασίου. Ήμαρτον.

 21. καλο θα ηταν στο δημοσιευμα να μας ελεγε και εναν δημοσιο υπαλληλο γνωστο του που ειναι αχρηστος.ετσι γινεται η αρχη για καθαρση.

 22. Κυριε Κωστακη
  Απο εμενα συγχατηρια για το αρθρο σας. Βγαινετε να γραψετε τα αυτονοητα με ονομετεπωνυμο και φωτογραφια χωρις να χαιδευετε τον κοσμο. Λετε σκληρες αληθειες που ναι καποιους θα πειραξουν. Καλλιστα θα μπορουσατε να γραψετε για την συμπονοια για τον κοσμο αλλα δεν το κανετε.
  Για αυτους που σκουζουν?

  – Τι ΖΟΡΙ τραβατε να απολυθουν επιορκοι, κοπανατζηδες, μαιμου πτυχιουχοι κλπ. ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ? Αυτο το κρατος δικαιου και αξιοκρατιας ονειρευεστε? Τα χρηματα δεν χαριζονται αλλα δουλευονται και σε καποιους χαριζονται ή μαλλον κλεβονται απο τον ιδρωτα του ελληνικου λαου
  – Δεν ζηταει κανεις να απολυθει ο υπαλληλος που κανει σωστα την δουλεια του. Καποιοι νομιζετε οτι επειδη καποιος ειναι ανεργος ζηλευει τον Δ.Υ. Ζηταμε να φυγει το καθε κατακαθι

  Το συμπερασμα ειναι οτι καποιοι ζουσατε ευκαταστατα και μετα απο ολα αυτα χανετε ολο αυτο το παραμυθι. Τοσα χρονια ζουσατε με δανεικα. Παει τελειωσε αυτο! Και το προβλημα μου δεν ειναι με αυτο που ζουσε ευκαταστα γιατι εβγαζε τα χρηματα του νομιμα, δικαια, αξιοκρατικα, παραγωγικα αλλα με το ακριβως το αντιθετο. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ειναι Δ.Υ και πληρωνεται απο τα χρηματα μου ειναι απαιτητικος γιατι ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ οταν κανει καλα την δουλεια του τον κραταω, διαφορετικα τον πεταω οπως θα εκανα στην επιχειρηση μου

  Ειστε πολυ υποκριτες καποιοι. Θελετε να ζητε καλα ενω ειστε το απολυτο τιποτα. Δυστυχως καποιους τους πηρε η μπαλα γιατι εχουμε μπλεξει με καποιους μην τους χαρτακτηρισω. Αλλξτε μυαλα και μην απαιτειτε μονο.
  Ολη η Ευρωπη γελαει μαζι μας. Αν βγειτε στην Ευρωπη και ζεισετε και οχι απλα πατε διακοπες θα καταλαβαιτε γιατι ζουσαμε με οτι δεν επρεπε να ζουμε.
  ΑΛΛΑΞΤΕ ΜΥΑΛΑ ΑΜΕΣΑ

 23. Τώρα η βρώμα από τους Δημόσιους Υπαλλήλους θα κράξει! Χωρίς βέβαια καν να διαβάσει.

  Πολύ καλό άρθρο και σωστό. Στοιχεία, επιχειρήματα και πάνω απ’όλα…. λογική! Λογική, που λείπει πλέον στην Ελλάδα. Μπράβο στον δημοσιογράφο, τελικά δεν είναι και εκεί όλοι πουλημένοι και βρώμικοι. Τα λέει όλα έξω από τα δόντια!

  Είμαι πρόσφατα Έλληνας του εξωτερικού. Έχω 3 αδέρφια και τα 2 από αυτά επίσης φύγανε και αυτά έξω. Εγώ λόγω οικογένειας, αυτοί οικονομικοί μετανάστες. Ο τελευταίος ετοιμάζεται να φύγει και αυτός. Οι γονείς μου και η γιαγιά μου θα μείνουν μόνοι τους. Όλα αυτά, λόγω αυτής της βρώμας που πληρώνουν!

  Μπράβο που εξηγεί για τους Δημόσιους Υπαλλήλους και που δεν τους βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι. Μπράβο που δε φοβάται την προπαγάνδα τη Συριζιώτικη και το λέει κατάματα, το πόσο παίζουν με τον »απελπισμένο» Έλληνα!

  Ο πατέρας μου, σαν πολύτεκνος και με πτυχίο τεχνίτη, είχε τα μόρια πάντα να μπει και απορριπτόταν. Με πολύ καλό βιογραφικό, κορυφαίος τεχνίτης. Χωρίς να λένε τον λόγο γιατί τον απέρριπταν. Γιατί απλά, βάζανε τα κωλοβίσματα! Βίσματα χωρίς μόρια! Τότε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τώρα σε αυτούς που τάζει ο ΣΎΡΙΖΑ! Ούτε για απλό Δημόσιο Υπάλληλο δεν τον δεχόντουσαν. Το ίδιο και τη μάνα μου που τη πήρανε μόνο με σύμβαση. Και να μας εκβιάζουν για να μείνει να μην αλλάξει ο Δήμαρχος. Και έτσι έμενε νηστική πολύτεκνη οικογένεια και να μας εκμεταλλεύονται για ένα κομμάτι ψωμί.

  Θα προτιμούσα βέβαια, το άρθρο να συμπεριλάμβανε και τους Δημόσιους της Βουλής.

  Παρόλα αυτά, καιρό είχα να διαβάσω σωστό και αντικειμενικό άρθρο. Μετά από χρόνια, λέω κάτι θετικό για δημοσιογράφο και θα φροντίσω να κρατήσω το όνομα του συγκεκριμένου, να ξέρω τα άρθρα του. Και πάλι μπράβο και καλή συνέχεια!

  Μπράβο σε έναν Δημοσιογράφο, που άργησε να βγει ένα τέτοιο άρθρο στην επιφάνεια.

 24. Αλλη μια προσπάθεια να φορτωθούν όλα τα δεινά στους δημ.υπάλληλους. Με εξοργιστικά ψεύδη οτι δήθεν είναι ένα εκατομμύριο οι δημόσιοι υπάλληλοι σε πείσμα της πρόσφατης απογραφής που και αυτό ακόμη το νούμερο είναι σήμερα μικρότερο (768.000) το χαμηλότερο αναλογικά της Ευρώπης.Αμ το άλλο μαργαριτάρι οτι όλοι οι άνεργοι προέρχονται από τον ταλαίπωρο (πράγματι) ιδιωτικό τομέα; Λες και δεν απολύθηκαν πρόσφατα εκατοντάδες χιλιάδες συμβασιούχοι και στείτζ.
  Αυτή η καραμέλλα οτι δήθεν φταίνε οι ΔΥ λοιπόν καλά κρατεί. Το ζήτημα είναι αν τελικά θα τη φάμε. Και τελικά η όλη προσπάθεια γίνεται για να καλυφθούν οι πραγματικοί υπαίτιοι που είναι η ολιγαρχία ντόπια και διεθνής που χωρίς προσχήματα χώνει πάντα το μακρύ της χέρι βαθιά μέσα στα κρατικά ταμεία. Οι προσκαλεσμένοι του Μητσοτάκη στην πρόσφατη σύναξη!!!!

 25. Νομίζω ότι το άρθρο σας επικροτεί την λογική της εξουσίας να φαγωθούμε μεταξύ μας και του διαίρει και βασίλευε . Ξεχνάτε ότι ένας μεγάλος αριθμός Δημοσίων υπαλλήλων έχει εργαστεί κατά το παρελθόν στον ιδιωτικό τομέα και δεν φοβάται να δουλέψει και να προσφέρει. Αρκεί να αξιοποιείται. Το ότι υφίστανται προβλήματα στην διαχείριση του προσωπικού είναι δεδομένο.Υπάρχουν όμως πάρα πολλοί έντιμοι και εργατικοί που δίνουν και την ψυχή τους. Αλλά δηλαδή τι προτείνετε τελικά? Άνθρωποι με οικογένειες και παιδιά με πτυχίο και master (αποδεδειγμένο και όχι πλαστό) και να οδηγηθούν και αυτοί στην ανεργία? Και τι θα προσφέρει στον ιδιωτικό τομέα και στην ύφεση αυτή η επιλογή? Μήπως θα φέρει ανάπτυξη στην χώρα? Και η ανεργία που θα πάει?Στο 40% ή στο 50%? Τα Ασφαλιστικά ταμεία που θα μειωθούν και άλλο οι εισφορές τους? Αξιοποίηση του προσωπικού είναι η λύση. Και βέβαια αξιολόγηση και μισθοδοσία με βάση την απόδοση του καθενός. Όχι όμως απόλυση εκτός από τους επίορκους. Έλεος ρε παιδιά. Και επίσης να μην ξεχνάμε ότι όλοι έχουν δυσκολίες στις μέρες μας. Και αυτοί που δουλεύουν και έχουν παιδιά τραβάνε ζόρι. Για βγείτε έξω και ρωτήστε και αυτούς. Ρωτήστε εμένα. Πώς τα βγάζουν πέρα? ΔΕΗ μπορούν να πληρώσουν? Φροντιστήρια? Λογοθεραπείες? Δραστηριότητες των παιδιών? Λίγο να σκεφτόμαστε λογικά και όχι απαξιωτικά.
  Και βέβαια ας προσέχουμε τις ανακρίβειες. Άνθρωπος να βαράει σφραγίδες με 1500 ευρώ δεν υπάρχει πλέον.

 26. Οι πολιτικοι »κανιβαλοι» νομιζα οτι ηταν αυτοι που δημιουργησαν αυτο το αθλιο πελατιακο κρατος που ζει στον σβερκο μας,κατεστρεψαν οικονομικα την χωρα,εγιναν πλουσιοι αυτοι και οι φιλοι τους,εκαναν 100αδες σκανδαλα και δεν επιασαν κανεναν,εφεραν το μνημονιο και καταστρεψανε πολυ κοσμο εκτος απο τα πελατακια και τα επαγγελματα τους,ισως να καταργησουνε και το χαρατσι επειδη εχουν 40-50 σπιτια ο καθενας τους…αυτο που λες λοιπον(Γιατί οι πολιτικοί «κανίβαλοι» του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν αυτό το ανοσιούργημα)ειναι το ασπρο-μαυρο λες και ακουω καψη-πρετεντερη-τρεμη,σταματηστε την καραμελα με τον ΣΥΡΙΖΑ θα χαλασουν τα δοντια σας απο τερηδονα!

 27. Μετά απο πολυ καιρό αισθάνθηκα μια μικρή αισιοδόξια διαβάζοντας ένα site κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου και προβληματισμού… Όχι βέβαια απο το άρθρο σας, αλλα από τα σχόλια διαμαρτυρίας, θυμού και αντίδρασης των περισσότερων αναγνωστών παραπάνω.

  Είμαι δικηγόρος, δεν ειμαι δημόσιος υπάλληλος και επομενως δεν μπορω να κατηγορηθώ οτι υποστηρίζω το συνάφι μου… Προς πληροφόρηση σας τον Δ.Υ που μεταφέρει ναρκωτικά, ειτε το κανει εντός είτε εκτος υπηρεσίας, υπάρχουν ήδη μηχανισμοί που προβλέπουν την απόλυση του. Το θέμα ειναι να λειτουργήσουν. Φτάνει η προπαγανδα των επίορκων που τους επικαλούνται όλοι για να ξεγελάσουν τον κοσμο για να υποστηρίξει την καταργηση της μονιμότητας. Όσο για τις αξιολογήσεις που λέτε καλες ειναι και χρειάζονται, αλλα εξηγήστε μου με ποια ακριβώς κριτήρια θα αξιολογήσετε χιλιάδες ανθρώπους που μπηκαν στο δημόσιο στα τέλη του 70, το 80 και ακόμα ακομα και το 90, χωρις να έχουν πάντα τα σωστα προσόντα αλλα απλά επειδή έπρεπε το κ΄ρατος να τους δώσει μια δουλειά… Την Ελλαδα που βγήκε από τον πόλεμο, από το φακέλωμα της αστυνομιας, τη χουντα, την Ελλαδα του αναλφαβητιμσού και της αγραμματοσύνης, είναι τόσο μακρυά πια και την ξεχναμε όλοι? Σε κάποιο βαθμό ναι ισχύει ήταν ολοι ανεπαρκείς ! Και οι εφοριακοί και οι χωροφυλακες, οι δασοφυλακες, οι δάσκαλοι και ολοι οι αλλοι που μπήκαν κατα καιρούς στο δημόσιο, όμως σε ενα φτωχό, διεφθαρμένο, από χρόνια διαλυμενο, χωρίς πρόνοια και δικαιοσύνη κράτος όλοι αυτοί επρεπε να μπουν γιατι ήταν ο μόνος δρόμος για να βρουν δουλεια…. Ειναι οι μαναδες και οι πατεράδες μας!

  Τις δομές πρέπει να τις αλλαξουμε αλλα αυτούς δεν μπορούμε να τους διώξουμε έτσι απλά ως και καλά άχρηστους, γιατι εμεις, το ελληνικο κράτος, τους έφτιαξε. Αυτά λέει περιληπτικά ο ΣΥΡΙΖΑ και έχετε κάθε δικαίωμα να μη συμφωνείτε, αλλα δεν εχετε δικαίωμα να τα διαστρεβλώνετε. Επίσης εξηγήστε μου δυο ακομα πραγματα: 1) Πώς γινεται τιμητες όλων αυτών σήμερα να ειναι οι θιασώτες του φιλελευθερισμού που εφαρμόστηκε στην Ελλαδα και στην Ευρώπη από το 1995 και μετά και που μας οδήγησαν ως εδώ?
  2) Για τον επιχερηματικό κόσμο στην Ελλάδα, εθνικους προμηθευτες, καναλαρχες, τραπεζιτες και λοιπους μικρους και μεγάλους καρχαρίες που αρμεγαν το Δημόσιο τόσα χρόνια, εχετε να προτείνετε κάποια μέθοδο αξιολόγησης ώστε να μην ξαναγίννουν τα ίδια? Εκτός φυσικά από τους νόμους της αγοράς που είναι ψέμα και ήταν πάντα και η εύκολη δικαιολογία για να μην λαβάνεται κανενα μέτρο.

 28. Ητανε αναμενομενο απο ενα τοσο καλογραμμενο κειμενο, με σκετη λογικη,
  τα κομματοσκυλα του συριζα να συγκρατησουν μονο οτι θιχτηκε το κομμα του ισλαμ και της τρομοκρατιας.
  Δεν ειναι να απορει κανεις ωστοσο, τα ατομα αυτα δεν εχουνε καμια σχεση με την πραγματικοτητα και ακομα ελπιζουν στους νεους 200.000 κομματικους φασιστοφρουρους που εταξε ο συριζα οτι θα μπουνε στο δημοσιο και θα πληρωνονται απο ενα μαγικο τσουκαλι με χρηματα

 29. Αν έχετε αποδείξεις ότι οι 667.000 ΔΥ που δίνει το Υπουργείο είναι στην πραγματικότητα 1.000.000, περιμένω να τις παραθέσετε. Αν δεν έχετε αποδείξεις όμως, τότε επιτρέψτε μου να σας πω, μετά λύπης, ότι δεν είστε σοβαρή. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό ‘αφού απολύονται ΙΥ, ας απολυθούν και δημόσιοι’. Μου θυμίζει λίγο το ανέκδοτο με την κατσίκα του γείτονα. Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι δεν πρέπει να γίνει αξιολόγηση και να φύγουν οι ανεπαρκείς, οι τεμπέληδες, οι επίορκοι, οι κοπανατζήδες και τα λαμόγια. Έχω την υποψία ότι αν γίνει σωστή δουλειά στον εντοπισμό τους, θα βρεθεί ότι είναι απείρως περισσότεροι από 7.000. Όμως καλό είναι οι δημοσιογράφοι, κατεξοχήν κυνηγοί της αλήθειας -υποτίθεται- αντί ν’ αναμασούν καφενειακού τύπου επιχειρήματα περί αναγκαιότητας απολύσεων στο δημόσιο, να κάνουν μια ενδελεχή έρευνα και ν’ αποδείξουν με στοιχεία γιατί αν εκδιωχθούν απ’ τις δουλειές τους μερικές δεκάδες χιλιάδες ΔΥ υπάλληλοι, αυτό θα ωφελήσει τη χώρα. Με στοιχεία όμως, όχι με άναρθρες κραυγές και ράδιο αρβύλα.

 30. Υπάλληλος Κεντρικού δήμου στην Κεντρική Μακεδονία (Τριτοβάθμιας μάλιστα εκπαίδευσης) απουσίαζε γιατί είχε υπόλοιπο αναρρωτικής αδείας από πέρυσι!!!!! Τίποτα άλλο.
  Ευχαριστώ

 31. ρε φίλε,φανατικέ ΠΑΣΟΚΕ ‘η ΝΕΟΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΟ (ΝΔ), δεν ξεκινάς την μείωση των ΔΥ (οι οποίοι είναι ~670.000 με τους συμβασιούχους κ επικλητούς και ΣΙΑ και όχι 1.000.000) απο το βύσμα την θεία σου που δουλεύει σε υπουργείο.

  Δεν μας λες ποιος υπουργος/βουλευτης ή έστω στέλεχος ποιανού κομματος την έβαλε μόνιμη σε υπουργείο.
  Και προφανως αναφέρεσει σε μισθό 1.500€ γιατί τόσα παίρνουν οι συγγενείς σου.Δεν μας λες τι θέση κατέχουν πρώτα?Πότε μπήκαν?

  Εχουμε 1.500.000 κοσμο άνεργο (μεσα σε αυτούς κ εγώ).Το να βγάλεις 100.000 ακομα στην ανεργία τι θα κερδίσεις?Να ρίξεις την ανεργία?
  Ο φίλος σου ο Παπαγεωργ’οπουλος έφαγε 17εκ €.ή μήπως φίλος σου είναι ο Τσοχατζόπουλος που έφαγε άλλα τόσα.

  Οπότε δεν ήμαστε εμείς οι φανατικοί που κολήσαμε στον ΣΥΡΙΖΑ.Ο φανατικός είσαι εσύ που ανακάλυψες στον ΣΥΡΙΖΑ το λάθος.Και όχι στις μίζες,όχι στην διαφθορά,όχι στα βύσματα (σαν τους συγγενείς σου) όχι στην απουσία δικαιοσύνης,όχι στην ανυπαρξία των δικαστικών που φοβούνται αντι να φοβίζουν τους πολιτικούς.

  Κανε μας την χάρη.Εξαιτίας ανθρώπων σαν εσενα ήμαστε σήμερα εδώ.

  Και το ποσοστό των ΔΥ στην Ελλάδα ανέρχεται στο ~22% με τους συμβασιούχους.Ασε τους αριθμούς.Ας δούμε τα ποσοστά,
  Νορβηγία 44% (απο τις κορυφαίες οικονομίες), Σουδία ~33%, Γερμανία ~18%.
  Ας αφήσουμε επιτέλους την καραμέλα

 32. Τα είπες όλα με το σχόλιό σου για τον φίλο σου τον Δημόσιο Υπάλληλο, που δουλεύει «ΠΛΗΡΕΣ ΕΠΤΑΩΡΟ (7 για επιβεβαίωση) ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΑ»!!! Μιλάμε φτύνει αίμα ο φουκαράς…

 33. Μία και αναφέρθηκε ο αριθμός των Δημοσίων Υπαλλήλων. Να ρωτήσω σε όλους κάτι; Τα ΝΠΙΔ περιλαμβάνονται στις 667,000 άτομα;;; Οι διάφορες Α.Ε. που ελέγχονται με πλειοψηφικό ποσοστό από το Δημόσιο και/ή αποτελούν φυσικά μονοπώλια (βλέπε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΠΑ, ΔΕΦΑ κ.λπ.) περιλαμβάνονται;;; Οι χιλιάδες ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται κατ’ αποκλειστικότητα από το κράτος είναι μέσα σε αυτά τα νούμερα;

  Γιατί αν δεν είναι το 1,000,000 απασχολούμενοι στον Δημόσιο Τομέα ή σε επιχειρήσεις που έχουν ως βασικό χρηματοδότη το Δημόσιο Τομέα δεν απέχει από την πραγματικότητα.

 34. O ΣΥ.ΡΙΖ.Α μιλαει για 25% ανεργια και 1500000 ανεργους, αλλα δεν λεει οτι ολοι αυτοι ειναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ απο τον ιδιωτικο τομεα και μονο!!!
  Και τεινει να φτασει το 27% λιαν συντομος και ειναι ολοι απο τον Ιδιωτικο τομεα, ανθρωποι με οικογενειες και δανεια (οπως οι δημοσιοι Υπαλληλοι που με την καραμελα αυτην κλαιγονται στην TV και στα καναλια)
  Ανεργοι του ιδιωτικου τομεα που δουλευαν σε εργοστασια Α.Ε.Β.Ε, Α.Β.Ε.Ε μικρες επιχειρησεις, πωλητες σε καταστηματα ρουχων κλπ κλπ… και δεν τους ξερει κανενας και δεν τους δειχνει κανεις και κανενα καναλι!!! Να τους χαιρεστε ρε τους παλιοτεμπεληδες, συνδικαλιστες με τα Lacoste μπλουζακια, τα κομματοσκυλα, τους τεμπεληδες αργοσχολους και να μην ξεχασω κλεφτες στην πλειοψηφια Δημοσιους Υπαλληλους, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΑΤΕ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ…Ουστ ξεφτιλες Ελληνες που εχετε και επιχειρηματα ταχα μου, χαμενοι!!!

 35. κυνηγοί και ψαράδες φημίζονται για τις υπερβολές και τη φαντασία τους.
  Ωχριούν μπροστά στην παραπληροφόρηση του εν θέματι δημοσιογράφου.
  Μέσα σε λίγες γραμμές διπλασίασε τους δημόσιους υπαλλήλους και
  πενταπλασίασε τον αριθμό των αριστερών υπαλλήλων.
  και εις ανώτερα!

 36. Ναι πράγματι συγκράτησα το «οι πολιτικοί κανίβαλλοι του Συριζα»,πόσο εύστοχο.
  Το ότι λυσσάνε οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιτιθέμενοι στην αξιολόγηση γιά να διατηρήσουν το μεσαιωνικό προκλητικό προνόμιο της μονιμότητας,όχι,καμμία εντύπωση δεν μου κάνει.

 37. Αναρωτιέμαι… πότε θα σταματήσετε οι ένθεν κακείθεν αρθρογράφοι να μιλάτε για 1 εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους; 680 χιλιάδες καταμετρήθηκαν, και ξανακαταμετρήθηκαν, και απογραφή έγινε, και δημοσιεύτηκε. Τα αναλυτικά στοιχεία είναι εκεί, στα υπουργεία, στη διάθεση όποιου τα ζητήσει. Μα κι αν κάποιος δεν εμπιστεύεται τα στοιχεία αυτά, είναι εδώ πια το Ενιαίο Μισθολόγιο, εφαρμοσμένο, κι επαληθεύει αυτά τα στοιχεία. Και ναι, αρκετά σώματα και υπηρεσίες εξαιρούνται ακόμα από το Ενιαίο, μα είναι πεπερασμένος πια ο αριθμός των υπαλλήλων τους, οπότε εύκολα υπολογίσιμος.
  Νισάφι! Κι είναι τόσο ενδιαφέρον το άρθρο, έχει τόσο αξιοπρόσεκτη τεκμηρίωση, που είναι κρίμα να ανατροφοδοτεί κι αυτό την ατέρμονη καραμέλα του υποτιθέμενου ενός εκατομμυρίου ΔΥ…

  Θα σας χρεώσω όμως κύριε Κωστάκη και με σχετικό αποπροσανατολισμό. Η ανεργία ΔΕΝ θα λυθεί με την αξιολόγηση των ΔΥ και την απομάκρυνση των χειρότερων εξ’αυτών. Με το να μπουν δλδ 200 χιλιάδες νεότεροι στο δημόσιο στη θέση κακών υπαλλήλων, λύσαμε το πρόβλημα της ανεργίας σε μακροπρόθεσμο επίπεδο; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!
  Αν εγώ συνεχίσω να βγάζω 10 ευρώ και να δηλώνω τα 2, αν εσείς συνεχίσετε να λαμβάνετε αγαθά και υπηρεσίες χωρίς απόδειξη, αν ο άλλος συνεχίσει να κάνει έξτρα δουλειές με μαύρα χρήματα για να μη φορολογείται, αν συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε το κράτος όπως ακριβώς μας αντιμετωπίζει κι αυτό, τότε ποτέ δεν θα αναπτυχθεί τίποτα, ούτε ιδιωτικό ούτε δημόσιο, ώστε να αυγατίσει και να δώσει ανάγκες στελέχωσης και εξέλιξης…

  Έχουμε το κράτος που μας αξίζει, να το θυμάστε αυτό.

 38. Θα συμφωνήσω με τον αρθρογράφο ότι το ΔΗΜΟΣΙΟ είναι υπερβολικά μεγάλο,χαώδες και όσο αφορά την Ελλάδα συμπεριλαμβάνει αρκετούς δημοσίους υπαλλήλους που διορίστηκαν σε εποχές που βασίλευαν άλλοι μέθοδοι πλην της αξιοκρατίας…

  Ενδεικτικό του χάους ακόμα και σήμερα είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με την απογραφή που είχε γίνει…. και περιελάμβανε (Το πάσης φύσεως προσωπικό του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού) είχαν καταμετρηθεί 768.009 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ….
  σήμερα εώς και τον Οκτώβριο του 2012 υπάρχουν 668.000 και συνεχίζεται σταδιακά ο περιορισμός του δημοσίου αλλά με αργούς ρυθμούς.

  Η αναδιάρθρωση όλων των δομών των υπουργείων ,τα νέα οργανογράμματα ,η κατάργηση των άχρηστων φορέων κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση.

  Κάθε έτος μειώνεται ο δημόσιος τομέας κυρίως με συνταξιοδοτήσεις δημ. υπαλλήλων 17.000 με 20.000 αν κοιτάξει κανείς τα στατιστικά του υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης.

  Ωστόσο όσο και αν περιοριστεί το δημόσιο υποθετικά αν απομείνουν 400.000 δημόσιοι υπάλληλοι και πάλι το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν πρόκειται να λυθεί με την διογκούμενη ανεργία…αν δεν υπάρξουν ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ και νέες θέσεις εργασίας!
  Είναι ένα μέρος του προβλήματος το δημόσιο που πρέπει σαφέστατα να περιοριστεί και να γίνει μια πιο ορθολογική και αξιοκρατική κατανομή αλλά σε συνδιασμό με επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλιώς δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα παρά μόνο μια ηθική ικανοποίηση των υπολοίπων πολιτών ότι περιορίστηκε το δημόσιο και μια πενιχρή εξοικονόμηση δημοσίου χρήματος (μην ξεχνάτε και ότι οι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι θα αμοίβονται από το Ελληνικό κράτος).

  Ως επίλογο θα πω ότι και εγώ είμαι δημόσιος υπάλληλος και με κάθε ειλικρίνεια αναγνωρίζω το πρόβλημα με τον τεράστιο ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ για τα Ελληνικά δεδομένα (πληθυσμιακά και οικονομικά της χώρας μας) αλλά το αποτέλεσμα θα έρθει και με άλλες κινήσεις…..αλλιώς βλέπουμε μόνο ένα μέρος του προβλήματος. Δεν φταίει μόνο το Δημόσιο αλλά είναι μέρος του προβλήματος κι αυτό.

  Ευχαριστώ

 39. Καλό θα ήταν να κατηγορήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον καταφέρει να κυβερνήσει.
  Μεγάλωσα με αυτό στα αυτιά μου » μπες ρε στο δημόσιο, μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει». Οι γονείς μας αυτό ήξεραν αυτό έλεγαν, ήταν η σίγουρη δουλειά χωρίς κόπο, χωρίς ιδρώτα, με καλές απολαβές και το πιο σημαντικό Ευέλικτο Ωράριο.

  Κοιτώντας γύρω σου μπορείς να καταλάβεις πως όλη η κοινωνία μας έχει στηθεί με βάσει τα ωράρια των Δ.Υ.
  Ποιος γονέας μπορεί να πάρει το παιδί του στις 13:15 από το σχολείο αν δεν είναι ΔΥ. ?
  Γιατί καμία υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργεί απογευματινές ώρες ώστε εγώ ο Ιδιωτικός Υπάλληλος να μπορώ να εξυπηρετηθώ χωρίς να γλύφω το κ…. του εργοδότη μου για 3 ώρες πρωινή άδεια???
  Ποιοι λείπουν από την εργασία τους, αμειβόμενοι όμως, για να κάνουν εκλογές κλπ. φυσικά οι ΔΥ?
  κλπ. κλπ. που λίγο ή πολύ όλοι τα γνωρίζουμε.

  Η διαφθορά είναι στο πετσί μας και δεν αλλάξει αν απολυθούν οι Χ δημόσιοι υπάλληλοι. Δυστυχώς θα φάμε τα αποτέλεσμα των 30 ετών στην καμπούρα μας κι εύχομαι ίσως, λέω ίσως, τα παιδιά μας να μπορέσουν να χαμογελάσουν πραγματικά στη ζωή τους.

  Πραγματικά πιστεύω πως ο κόσμος βγάζει τη χολή του στα σχόλια γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη δική του αλήθεια.

  Υ.Γ. μην βιαστείς να κρίνεις φίλε αναγνώστη… είναι ορφανός με 2 παιδιά με το ένα εξ αυτών να είναι ΑΜΕΑ και πίστεψε με δεν θέλεις να μάθεις για τα κοινωνικά επιδόματα την αλήθεια και το τί πρέπει να κάνεις για να ζήσεις με αυτό το πρόβλημα…
  υγειά να έχουμε!!!

 40. ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ.εργαστηκε στη δημοκρατια,τη βραδυνη,το καρφι,το μεγκα και αλλα δημοκρατικα μεσα.Θαυμαζει πολιτικες ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΕΣ οπως ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ,ΠΙΝΟΣΕΤ, ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ.Εχει και εξι σκυλια,τα τρια εκ των οποιων φερουν το ονομα blondie

 41. Δεν απολύονται οι άχρηστοι και τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι γιατί αυτοι είναι οι ψηφοφόροι αυτων που κυβερνούν την Ελλάδα. Βεβαια το Συριζα πριν το 2009 δεν πηρε ποτε πάνω απο 5,05% οποτε δεν καταλαβαινω γιατι αυτοι φταινε και οχι καποιοι αλλοι. Και στην τελικη, τι σημασια εχει ποιος φταιει.Αφου οι ιδιοι αυτη την στιγμη μας κυβερνουν οπως και τοσα χρονια. Τι περιμενεις δηλαδη κατι διαφορετικο.Απλως αυτο που αλλαξε ειναι οτι τωρα κλεβουν λιγοτερα. Γιωργος, 30 ετων, μεταναστης στο εξωτερικο απο το 2001 και δεν εχω ψηφισει ποτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here