Απόλυτο αδιέξοδο με τους δανειστές

0
14

Απόλυτο αδιέξοδο δείχνουν όλες οι πληροφορίες για τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ. Η καγκελάριος δεν έκανε ούτε βήμα πίσω επί τη ουσίας, φρόντισε μάλιστα να ενημερώσει τη Λγκάρντ πως δεν θα υπάρξει συμφωνία εάν η Ελλάδα δεν συμφωνήσει και με το ΔΝΤ.

Η εξέλιξη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς το ΔΝΤ είναι εκείνο που τηρεί την πιο σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, απαιτώντας μάλιστα να επανέλθει ο παλιός τρόπος επιθεώρησης της ελληνικής οικονομίας -δηλαδή, να δίνουν λόγο οι υπουργοί στην Αθήνα στην τρόικα.

Την ίδια ώρα, Γερμανός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες και επιρρίπτει όλη την ευθύνη στον Γιάννη Βαρουφάκη.

«Είμαστε απαισιόδοξοι γιατί δεν κινείται τίποτα. Κάθε τρεις ημέρες ο Βαρουφάκης παρουσιάζει νέες ιδέες», τονίζει χαρακτηριστικά. «Εμείς δεν εκβιαζόμαστε». Και παραθέτει τις δηλώσεις του αντικαγκελάριου, Σοσιαλδημοκράτη Σίγκμαρ Γκάμπριελ ότι: «Είναι βέβαια στο χέρι της Ελλάδας να μην χρεοκοπήσει. Αν είναι όμως να γίνει, ας γίνει. Εμείς πάντως δεν εκβιαζόμαστε».

Πληροφορίες, τέλος, αναφέρουν ότι ο λόγος για τον οποίο η καγκελάριος δεν ήθελε τον πρόεδρο της Κομισιόν στη συνάντηση με τον Τσίπρα ήταν γιατί θεωρεί ότι ο κ. Γιούνκερ είναι διατεθειμένος να κάνει υποχωρήσεις και έχει πιο «μαλακή» στάση απέναντι στην Ελλάδα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here