Απόλυτο ντέρμπι σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

0
15

 

Ντέρμπι έως την ύστατη στιγμή προμηνύεται η εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου, καθώς οι δημοσκοπήσεις αδυνατούν να δώσουν ξεκάθαρο προβάδισμα σε ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Πιο αναλυτικά, οριακό προβάδισμα 0,3% εξασφαλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ., σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του ιστότοπου «newsit.gr».

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,3% έναντι 25% της Ν.Δ., ενώ η Χρυσή Αυγή έπεται στο 6,2%.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,7% , η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) με 4,7% , το Ποτάμι με 4,2% , η Ένωση Κεντρώων με 3,7% και η Λαϊκή Ενότητα με 3%.

Κάτω του 3% παραμένουν οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι συγκεντρώνουν 2,5%.

Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 10%.

prothesialco

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 50% έναντι 19% της Ν.Δ. Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 64% ενώ της Ν.Δ. στο 82%.

parastasinikis-alco

Σχετικά με το debate, το 18% δηλώνει ότι ο κ. Μεϊμαράκης ήταν πιο πειστικός από τον κ. Τσίπρα, ενώ το 17% δηλώνει το αντίθετο.

debate-alco

Σημαντικό ρόλο για να «διαβάσει» κανείς το αποτέλεσμα των εκλογών παίζει και το ποσοστό συσπείρωσης του κάθε κόμματος. Η ΝΔ είναι στο 82% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 64%.

Αντίθετα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», στην εκτίμηση ψήφου, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 31,9% έναντι 31,6% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,7% , το ΚΚΕ με 6,2% , το Ποτάμι με 5,9% , η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) με 5,2% , η Ένωση Κεντρώων με 3,6% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,4%. Οι ΑΝΕΛ τέλος, εξασφαλίζουν ποσοστό 2,7%.

ektimisi

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here