Απορρίφθηκε για έκτη φορά η αίτηση αποφυλάκισης της Β. Σταμάτη

0
8

Για έκτη φορά απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυ Σταμάτη, η οποία μετά το άκουσμα της απόφασης υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης όλης της έδρας του δικαστηρίου.

«Επειδή απορρίπτεται η αίτηση είναι απαραίτητο να πάρω το λόγο και να ζητήσω την εξαίρεση όλης της έδρας επειδή αρνείται να αποδώσει Δικαιοσύνη, να αποδώσει αλήθεια. Είναι δίκαιο το αίτημα μου και παρακαλώ πολύ για την εξαίρεση της έδρας», είπε η Βίκυ Σταμάτη με τον Άκη Τσοχατζόπουλο να φωνάζει: «Η απόφαση η οποία πήρατε είναι απαράδεκτη και εκδικητική. Εκτελείτε εντολές τελικά» και με τη Βίκυ Σταμάτη να παρεμβαίνει ξανά λέγοντας: «Ανοίξατε δυο τάφους σήμερα.»

Στη συνέχεια η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου διάβασε μία επιστολή στους δικαστές:

«Οι μεγάλες χαρές έχουν στην κορυφή τους τη μοναδική σκέψη για έμενα, το σύζυγο μου, τον οποίο ερωτεύτηκα και λάτρεψα και εμπιστεύτηκα για όσα μου προσέφερε αβίαστα. Είναι σημαντικό να τεθεί το ζήτημα του αιτήματος εξαίρεσης επειδή αντιμετωπίζομαι από τη δικαστική και την πολιτική εξουσία οι οποίες δηλώνουν αδυναμία αξιολόγησης με  απαράδεκτη κακότητα. Το απόσταγμα του λόγου μου είναι χειροπέδες στα χέρια όχι στο στόμα».

Την ώρα που ο Άκης Τσοχατζόπουλος άρχισε να ζητά τον λόγο, τον οποίο τελικά το δικαστήριο δεν του έδωσε, η Βίκυ Σταμάτη φώναξε: «Όταν θα είμαι νεκρή από αισθήσεις κανένα νόημα δεν θα έχει να είμαι κοντά στο παιδί μου».

Λίγο νωρίτερα με αφορμή την ένταση που προκλήθηκε στο δικαστήριο με την πρώην σύζυγο του Νίκου Ζήγρα η Βίκυ Σταμάτη ζήτησε συγγνώμη για την αγανάκτησή της.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη μόνο από το δικαστήριο σας για τον παρορμητισμό και την αγανάκτηση μου, αλλά καταλαβαίνετε ότι έχω εκτίσει σιωπηλό πτηνά ποινής και υπακοής. Εξέτισα δίπλα την ποινή μου στο ψυχιατρείο. Εγώ και το παιδί μου τελούμε εν αιχμαλωσία. Ένα παιδί σε μια τόσο τρυφερή ηλικία υφίσταται μια βίαιη κακομεταχείριση. Ζήτω συγγνώμη. Είναι η αγανάκτηση μιας μάνας. Από την ημέρα της φυγής μου ήταν το κύκνειο άσμα. Έχω να πιώ καφέ τρεις μήνες. Δεν βγαίνω από το δωμάτιο μου, δεν προαυλίζομαι. Ο παιδοκτόνος που σκότωσε το παιδί του και το έβρασε, προαυλίζεται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here