Απορρίφθηκαν απο το ΣτΕ τα αιτήματα των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες

0
4

 

 

Όπως αναμενόταν, στο κενό έπεσαν τα αιτήματα των επτά τηλεοπτικών σταθμών που είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.  Τα αιτήματα απορρίφθηκαν από τον πρόεδρο του ΣτΕ, ενώ την ίδια ώρα προσδιορίστηκαν για τις 16 Σεπτεμβρίου η συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων που επίσης έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Νωρίτερα, τα νομικά τους επιχειρήματα ανέπτυξαν ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Νικόλαου Σακελλαρίου οι νομικοί παραστάτες των τηλεοπτικών σταθμών που κατέθεσαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αιτήματα στρεφόμενοι ο ένας κατά του άλλου και όλοι μαζί κατά του υπουργού Επικρατείας, όσο και κατά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Με τα αιτήματά τους οι επτά τηλεοπτικοί σταθμοί – που πέρασαν στο στάδιο της προεπιλογής της διαγωνιστικής διαδικασίας για την χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών – ζητούν ουσιαστικά να «παγώσει» η υπ΄ αριθμ. 178/19.7.2016 απόφαση του Γενικού Γραμματέα. Με τη συγκεκριμένη απόφαση εγκρίθηκε το πρακτικό της 5μελούς επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών και προεπελέγησαν οι επτά υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Η διαδικασία της ακρόασης των εκπροσώπων των σταθμών αλλά και των υπουργείων Επικρατείας και Οικονομικών ξεκίνησε ενώπιον του ΣτΕ στις 10 σήμερα το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11.

Στις πολυσέλιδες αιτήσεις τους ο κάθε τηλεοπτικός σταθμός στρέφεται κατά του άλλου κατά το στάδιο της προεπιλογής και εστιάζει σε παραβάσεις των όρων της προκήρυξης του επίμαχου διαγωνισμού. Ακόμη, οι σταθμοί εκθέτουν την οικονομική, φορολογική, διαχειριστική, κ.λπ. κατάσταση των καναλιών τους.

Οι υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί που προεπελέγησαν είναι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)
7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here