Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασύλου των Τούρκων αξιωματικών

 

Απορρίφθηκαν από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών άλλες 6 αιτήσεις άσυλου των Τούρκων στρατιωτικών που ήρθαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικοπήματα της 15ης Ιουλίου.

Συνολικά ως τώρα έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις 7 εκ των 8 αξιωματικών με το αιτιολογικό ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα που αποτελεί «τρομοκρατική πράξη».

Οι 8 αξιωματικοί δήλωσαν μέσω της δικηγόρου τους Σταυρούλας Τομαρά:

«Είμαστε έκπληκτοι με τις αποφάσεις της υπηρεσίας άσυλου που εκτός του ότι απορρίπτουν το δίκαιο αίτημα άσυλου μας, μας αποδίδουν τον βαρύτατο χαρακτηρισμό του τρομοκράτη ο όποιος όχι μόνο δεν τεκμαίρεται από κανένα γεγονός αλλά δεν μας έχουν κατηγορήσει ως τρομοκράτες ούτε μέσα στη χωρά μας. Ελπίζουμε η ελληνική κυβέρνηση να λάβει σοβαρά ειπούν της τη στάση των άλλων 5 κρατών μελών της ΕΕ που έθεσαν σε καθεστώς διεθνούς προστασίας τους Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στις επικράτειές τους μετά το πραξικόπημα».

Από την πλευρά της η δικηγόρος τους, κα Τομαρα δήλωσε:
«Φοβάμαι πολύ ότι αυτά δε συμβαίνουν τυχαία αν και ήμασταν προετοιμασμένοι εδώ και δυο μήνες και είχαμε λάβει τα μετρά μας ενεργώντας. Θα εξακολουθήσουμε ο,τι προβλέπεται από τη διαδικασία».

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*