Απόρριψη Λαγκάρντ στην πρόταση Ντάισελμπλουμ για πλαφόν 15% στο χρέος

0
5

Ξεκάθαρη απόρριψη του πλαφόν 15% ετησίως στο ελληνικό χρέος, στο οποίο είχε αναφερθεί ο Γερούν Ντάισελμπλουμ πριν λίγες μέρες, έκανε η Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ παράλληλα έδειξε και την ενόχλησή της για τις δηλώσεις του.

«Με κίνδυνο να επαναλαμβάνομαι, η θέση του ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει… Είμαστε σε μεγάλο βαθμό έτοιμοι να συμμετάσχουμε στο ελληνικό πρόγραμμα, υπό τον όρο ότι το πρόγραμμα κινείται σε δύο πόδια, το ένα είναι δυνατές και σε βάθος διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όπως στο ασφαλιστικό σύστημα, την τραπεζική διακυβέρνηση και άλλες μεταρρυθμίσεις που θεωρούμε απαραίτητες ότι είναι απαραίτητες για οικονομική ισχύ και οικονομική κυριαρχία» τόνισε την Παρασκευή η γγ. του ΔΝΤ σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Ταμείου.

Όπως είπε στη συνέχεια «το δεύτερο πόδι, είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.» «Κατά την γνώμη μας και την ανάλυσή μας το χρέος χρειάζεται επέμβαση. Το 15% είναι ένα από τα εργαλεία για τη βιωσιμότητα του χρέους και δεν είναι καθόλου το μοναδικό συστατικό που θα εξετάζαμε. Σε καμία περίπτωση».

Να υπενθυμιστεί ότι ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε πως οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης, οι μεγαλύτεροι πιστωτές της Ελλάδας, συμφωνούν πως μια ελάφρυνση χρέους για την Αθήνα θα πρέπει να επιτευχθεί μέσω του περιορισμού του κόστους για την εξυπηρέτησης του χρέους στο 15% του ΑΕΠ ετησίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here