Αποστόλου: Αναζητούνται τρόποι ελάφρυνσης του αγροτικού πληθυσμού

0
3

 

Για τον ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια, το θέμα με το τσεχικό ελληνικό γιαούρτι αλλά και τον διάλογο με τους αγρότες μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Ο υπουργός αύριο θα βρίσκεται στη Λάρισα και τόνισε ότι οι συναντήσεις με τους αγρότες θα είναι μαραθώνιες και ότι γίνεται ενημέρωση και για το ΕΣΠΑ, το πακέτο Γιούνκερ και τις ευκαιρίες που υπάρχουν.

Αναφερόμενος στο θέμα του ΕΝΦΙΑ για τα αγροτεμάχια είπε πως δεν μπορούν να επιβληθούν φόροι με τη λογική των οικοπέδων σε αγροτικές εκτάσεις. Σημείωσε ότι αναζητούνται τρόποι για ελάφρυνση συνταξιούχων του ΟΓΑ και αδύναμων ομάδων στον αγροτικό πληθυσμό.

Για τη διεκδίκηση από την Τσεχία του ονόματος «ελληνικό» ή «ελληνικού τύπου» στο γιαούρτι, τόνισε πως πρόκειται για απόπειρα σφετερισμού που παραβιάζει την αρχή της μη παραπλάνησης για τα τρόφιμα και θέματα εμπορικής εκμετάλλευσης.

Είναι θετικό ότι ελληνικά προϊόντα έχουν αποκτήσει θετική φήμη, είπε χαρακτηριστικά, αλλά προσέθεσε ότι έχει διαμηνυθεί και στην τσεχική πλευρά ότι δεν θα γίνει αποδεκτή μια τέτοια ενέργεια και, εάν χρειαστεί, η χώρα θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here