Αποστόλου: 650 εκατομμύρια στους αγρότες τη Μεγάλη Εβδομάδα

0
6

 

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα πληρωθούν 650 εκατομμύρια ευρώ στους αγρότες, είπε από τη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου.

Πρόσθεσε ότι θα καταβληθούν στον αγροτικό κόσμο τα ποσά που αφορούν το «πρασίνισμα», το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης και την εξισωτική, ιδιαίτερα στα μικρά νησιά του Αιγαίου.

«Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και μέσα από τις δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε η νέα ΚΑΠ. Είμαστε συνεπείς, εξακολουθούμε να υπηρετούμε τον αγροτικό χώρο και θα δώσουμε την μάχη για τον αγροτικό κόσμο» είπε ο κ. Αποστόλου επισημαίνοντας πως «έχουμε μπροστά μας πολύ χρόνο» και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι μάχες αυτές θα είναι καρποφόρες.

Στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς, ο αρμόδιος υπουργός, ο οποίος δέχθηκε έντονη κριτική από την αντιπολίτευση, τόνισε ότι η Πολιτεία στο εξής θα υποστηρίζει τους συνεταιρισμούς που έχουν υπόσταση και στηρίζονται στην δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία και η νομιμοποίησή τους θα κατοχυρώνεται από την καθολική και ενεργό συμμετοχή των παραγωγών. Επαναλαμβάνοντας δριμείες κατηγορίες προς την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι ως κυβερνήσεις «χρεοκόπησαν» τους συνεταιρισμούς και κληροδότησαν στην σημερινή κυβέρνηση «γόρδιους δεσμούς» είπε πως σήμερα αντί να συνδράμουν στην προσπάθεια που γίνεται για την οργάνωση του συνεταιριστικού χώρου, ασκούν στείρα αντιπολίτευση.

Σφοδρή κριτική δέχθηκε ο υπουργός από την αντιπολίτευση.

Ο Γιώργος Βλάχος από τη ΝΔ είπε ότι προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να θέσει υπό τον στενό έλεγχο της τους συνεταιρισμούς καταργώντας το αυτοδιοίκητο.

Ότι βάζει «ταφόπλακα» στο συνεταιριστικό κίνημα καταλόγισε στον υπουργό εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Μιχάλης Τζελέπης.

Τίθενται σε ισχύ τα μέτρα του Τρίτου Μνημονίου, που τσακίζει την φτωχομεσαία αγροτιά, είπε ο Νίκος Μωραϊτης από το ΚΚΕ καλώντας τον λαό να ξεσηκωθεί και να λάβει μέρος στην 48ωρη απεργία.

Για εξαντλητικές γραφειοκρατικές ρυθμίσεις, αλλά και εξαιρέσεις και «παραθυράκια», με παρεμβάσεις στα εσωτερικά των συνεταιρισμών έκανε λόγο η Κατερίνα Μάρκου από το Ποτάμι.

Για επαναλαμβανόμενες υπερβολές και συνεχιζόμενη καταστροφολογία, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο Αθ. Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ.

Από την Ένωση Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης μίλησε για ελλιπή ρυθμιστική παρέμβαση, για άγνοια της αγοράς και της ιδιομορφίας της.

Το συνεταιριστικό νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here