Αποστόλου: Δεν μπορώ να καταλάβω τις αντιδράσεις των αγροτών

0
4

 

Με τη φράση «πακέτο Αποστόλου στη λογική Χατζηγάκη δεν πρόκειται να υπάρξει», ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, τόνισε ότι η χώρα δεν θα επιστρέψει σε «πρακτικές» του παρελθόντος όσον αφορά τους αγρότες.

Μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας σε επερώτηση του ΚΚΕ για το αγροτικό, ο Βαγγέλης Αποστόλου, έδειξε διάθεση για μικρές αλλαγές στο φορολογικό των αγροτών, ενώ κάλεσε για άλλη μία φορά τους αγρότες σε διάλογο.

«Οι αγρότες αποφεύγουν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Δεν μπορώ να εξηγήσω την αντίδραση τους», είπε επαναλαμβάνοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τους αγρότες και την πρωτογενή παραγωγή.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξήγησε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να φορολογούνται οι μεγαλοαγρότες ακόμα και με πάνω από 45%.

Διαφώνησε δε με την πρόταση του ΚΚΕ για απαλλαγή όσων αγροτών δηλώνουν εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, καθώς μόνο ένα στους 200 παρουσιάζουν αυτό το εισόδημα.

Υπενθύμισε ακόμη ότι το 90% των εισφορών του ΟΓΑ καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και ότι με την κυβερνητική πρόταση διασφαλίζεται αφορολόγητο εισόδημα 5.000 ευρώ από τις ενισχύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here