Απόστρατος αστυνομικός εγκέφαλος σπείρας ναρκωτικών

0
5

 

Απόστρατος ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας φέρεται ως αρχηγός στο διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με τα 370 κιλά ηρωίνης, το οποίο εξαρθρώθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Ήταν μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης που έχει εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια στην ηπειρωτική Ελλάδα, προερχόμενη από την Ασία μέσω Τουρκίας, και σύμφωνα με υπολογισμούς των αρμόδιων αξιωματικών επρόκειτο να αποφέρει κέρδη στους εμπόρους θανάτου, τα οποία μπορεί να έφταναν και τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Ο 60χρονος πρώην αστυνομικός είχε υπηρετήσει σε νευραλγικές υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής, την δεκαετία του ’90 έφτασε στον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή και αποστρατεύτηκε το 1998, μετά από δικό του αίτημα, με τον βαθμό του ταξίαρχου.

Τον τελευταίο καιρό η επαγγελματική «βιτρίνα» του ήταν επιχειρήσεις εμπορίας καυσίμων, ναυτιλιακές πρακτορεύσεις σε μεταφορές εμπορευμάτων και ναυτιλιακές εταιρείες που φαίνεται ότι διατηρούσε με συνέταιρο τον 54χρονο, ο οποίος αναζητείται και φέρεται ότι βρίσκεται στην Τουρκία.

Σε έρευνες που έγιναν στο πολυτελές σπίτι του απόστρατου αξιωματικού και άλλους χώρους στην Αττική και την Πάτρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

. Δύο πιστόλια.
. Ένα περίστροφο.
. 60 φυσίγγια πιστολιών.
. 21.250 ευρώ.
. 12.350 δολάρια Η.Π.Α.
. 30 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαλευκανθεί όλο το πεδίο της εγκληματικής δράσης του οργανωμένου κυκλώματος και να διακριβωθούν οι επιμέρους διασυνδέσεις τους σε ελλαδικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here