Σε παράταση της αποχής μέχρι τις 15 Ιουνίου προσανατολίζονται οι δικηγόροι

0
3

 

Την παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων αποφάσισε να προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Η αποχή  από τα καθήκοντά τους θα προταθεί έως και 15.6.2016. Παράλληλα αποδοκιμάζει τη φημολογούμενη επί τα χείρω, τροποποίηση του άρτι ψηφισθέντος ασφαλιστικού νόμου.

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ αναφέρει:

«Ο υπουργός Εργασίας δημόσια είχε δεσμευτεί ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου θα υποβάλει την αναλογιστική μελέτη για το ΕΤΑΑ. Δημόσια είχε αποδεχθεί τη βασιμότητα τροπολογιών που είχαν κατατεθεί από βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ όπως και δημόσια είχε εξαγγείλει την άμεση προώθησή τους. Αντί αυτών, φαίνεται να επιλέγει την προώθηση αλλαγών που εκτρέπουν -για μια ακόμη φορά- τη νομοθετική πολιτική του Υπουργείου σε δεινή επίθεση κατά του δικηγορικού σώματος, παραγνωρίζοντας -και πάλι- θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος.

Εν όψει των ανωτέρω, το Δ.Σ. αποφάσισε να προτείνει, δια του προέδρου του, στην συνερχόμενη την 3η/6/2016 Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, την παράταση της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έως και 15/6/2016».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here