Αποζημίωση 100.000 ευρώ σε αστυνομικό που είχε τραυματίσει ο Πάσσαρης

0
8

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή αγωγή αστυνομικού και αναγνώρισε την υποχρέωση του Δημοσίου να του καταβάλλει χρηματική ικανοποίηση 100.000 ευρώ λόγω ηθικής βλάβης από τραυματισμό του.

Nα υπενθυμιστεί ότι ο αστυνομικός είχε τραυματιστεί σοβαρά το 2001 όταν ο Κ.Πάσσαρης απέδρασε από νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς».

Κρίθηκε ότι υπάρχει ευθύνη του Δημοσίου λόγω παράλειψης των οργάνων της ΥΜΔΑ (υπηρεσία μεταγωγών) για λήψη ιδιαίτερων μέτρων ασφαλείας κατά τη μεταγωγή με αυξημένη δύναμη και ανάλογο εξοπλισμό για να αποτραπεί η επίθεση.

Επίσης, κρίθηκε ότι εκτός από την ελλειπή πληροφόρηση από τις φυλακές Κορυδαλλού, τα αρμόδια όργανα της υπηρεσίας δεν χαρακτήριζαν τον κρατούμενο ως «εγκληματία ειδικής κατηγορίας» αλλά απλά ως εγκληματία «άκρως επικίνδυνο απόδρασης», χαρακτηρισμό που αποδίδεται στο μεγαλύτερο αριθμό των ποινικών κρατουμένων.

Το δικαστήριο απέρριψε ισχυρισμό του Δημοσίου για συνυπαιτιότητα του αστυνομικού στον τραυματισμό του κρίνοντας ότι ακόμη και αν έφερε όπλο ενόψει του αιφνίδιου χαρακτήρα του συμβάντος και των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα δεν θα μπορούσε να αντιδράσει και να αποτρέψει μόνος του τη επίθεση και τον σοβαρό τραυματισμό του ενώ ήταν παρόντες και ανώτεροί του ένστολοι και ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here