Η «αραβική άνοιξη» έγινε «ευρωπαϊκό βαρυχείμωνο»!

Στο χάραμα του 2015 οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν τρομακτικό χτύπημα στο περιοδικό Charlie Hebdo, που συγκλόνισε το Παρίσι και τη διεθνή κοινότητα. Στο τέλος του 2015 το χτύπημα έγινε σφαγή αθώων πολιτών. Σημάδεψαν τη νεολαία, που αποτελεί την ελπίδα της Γαλλίας, της χώρας με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της Γαλλίας του Διαφωτισμού, της Δημοκρατίας και της ελεύθερης διανόησης !

Σε σχετικό άρθρο μου είχα παρατηρήσει ότι το χάσμα μεταξύ των Γάλλων υπηκόων μουσουλμάνων και των Γάλλων υπηκόων χριστιανών γίνεται ολοένα πιο επικίνδυνο. Συνέπεια αυτού του χάσματος ήταν και η δίωξη του καθηγητή Γκουγκενέμ, που το μοιραίο σφάλμα του ήταν η μη αναφορά στο Ισλάμ σε ένα πανεπιστημιακό βιβλίο του που έγινε ευρύτερα γνωστό.

Όταν όμως η ελεύθερη διανόηση γίνεται θύμα ενός σύγχρονου «ανώμαλου» Ισλάμ – γιατί δεν θα ήθελα να πιστέψω ότι όλοι οι Ισλαμιστές είναι τζιχαντιστές – θα ακολουθήσουν σίγουρα πολλά θύματα, πολλές ανθρώπινες απώλειες. Ο Γάλλος φιλόσοφος και λογοτέχνης Πασκάλ Μπρινκέρ επισημαίνει σχετικά ότι ένα μέρος των Ισλαμιστών πιστεύει πως έρχεται η συντέλεια του κόσμου, γι’ αυτό και πρέπει να σκοτώσει όσο περισσότερους μπορεί για να έρθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η ώρα της κρίσης.

Οι τζιχαντιστές δρουν πια ανεξέλεγκτα. Εύρωστοι οικονομικά με τις πλάτες των…χορηγών και δικαιωμένοι από τον Θεό τους επιζητούν να γίνουν «ήρωες» .Όμως, το μέγιστο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί δεν αντιμετωπίζεται με τα όπλα, η βία γεννά μεγαλύτερη βία και ούτε ήρωες θα υπάρξουν παρά μόνο στάχτες και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Οι τζιχαντιστές αυξάνουν διαρκώς τον αριθμό τους με την πρωτοφανή προπαγάνδα που απευθύνουν κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας, ακόμη και ανήλικα. Το ανελέητο μίσος των «βομβιστών αυτοκτονίας» στρέφεται ουσιαστικά εναντίον του τρόπου ζωής του δυτικού κόσμου και της αγάπης του για τη ζωή, εναντίον των αρχών και των πολιτισμικών αξιών του, όσο και αν αυτές είναι ανθρωπιστικές.

Και ενώ η τρομοκρατία των τζιχαντιστών ταλανίζει την Ευρώπη , το δυσεπίλυτο πρόβλημα των προσφύγων την απειλεί επικίνδυνα και δεν είναι τυχαίο αν ανατρέξουμε σε δήλωση του ηγέτη του Ισλαμικού Χαλιφάτου : «θα πλημμυρίσουμε την Δύση με μετανάστες ώστε να κυριαρχήσουμε στις κοινωνίες αυτές από μέσα»…

Η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων κινδυνεύει να πάρει μορφή χιονοστιβάδας στην Ευρώπη, που στο παρελθόν πλήρωσε με δύο παγκόσμιους πολέμους και για να αποφύγει μια παρόμοια συνέχεια προχώρησε στο εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ευρωσκεπτικισμός, όμως, που συνεχώς ενισχύεται από το προσφυγικό πρόβλημα μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετο εγχείρημα, στην τάση, δηλαδή, αποδέσμευσης των λαών από την Ένωση.

Μπροστά στο αδιέξοδο αυτό σκηνικό της Ευρώπης δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η έκδοση του βιβλίου του Μισέλ Ουελμπέκ με τίτλο «Υποταγή» την ημέρα της επίθεσης στο Charlie Hebdo. Ο Γάλλος συγγραφέας επιχειρεί μια προφητεία ανατρεπτική και δυσοίωνη για τη Γαλλία του 2022, μια χώρα αποδυναμωμένη, όπου θα κυριαρχήσουν πρώτα το Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λεπέν και στη συνέχεια το Κόμμα των Αδελφών Μουσουλμάνων με Πρόεδρο Μουσουλμάνο, που θα θυμίζει Ρωμαίο Αυτοκράτορα…

Ο Ομπάμα χαρακτήρισε τα συμβάντα στη Γαλλία «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». Τους εγκληματίες τους γνωρίζουμε, ποιοι όμως είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτού του εγκλήματος; Γνωστοί και αυτοί, όπως στο σχετικό άρθρο του ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος αναφέρει : Ομπάμα, Ερντογάν και Σαουδαραβική ηγεσία. Θα πρόσθετα τον Σαρκοζί, ως πρόεδρο της Γαλλίας με πολιτική ενάντια σε Λιβύη και Συρία. Δεν ήξεραν άραγε όλοι αυτοί ή δεν ήθελαν να ξέρουν ότι όταν επιχειρείται η αποκαθήλωση ενός αυταρχικού δικτάτορα ηγέτη χωρίς να υπάρχει ικανός διάδοχος , χωρίς προοπτική και σχέδιο για την αποκατάσταση ενός λαού, το μέλλον είναι όχι μόνον αβέβαιο αλλά όπως αποδείχθηκε χειρότερο του παρελθόντος;

Είναι φανερό και εξαιρετικά λυπηρό ότι όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία ανταγωνίζονται στην επιδίωξη επιρροής και γοήτρου τόσο η Ευρώπη θα πλήττεται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ωριμάσει και να αγωνιστεί για την επίλυση του πολέμου στη Συρία.

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια τραγική πραγματικότητα μίσους , βίας και πολέμου, μπροστά σε μια αποτρόπαια μεταμόρφωση του Ισλαμισμού. Αν ο πόλεμος δεν σταματήσει, μόνο μια Δεύτερη Παρουσία είναι ικανή να μας σώσει!…

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*