Η «αραβική άνοιξη» έγινε «ευρωπαϊκό βαρυχείμωνο»!

0
4
Silhouette of several muslim militants with rifles

Στο χάραμα του 2015 οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν τρομακτικό χτύπημα στο περιοδικό Charlie Hebdo, που συγκλόνισε το Παρίσι και τη διεθνή κοινότητα. Στο τέλος του 2015 το χτύπημα έγινε σφαγή αθώων πολιτών. Σημάδεψαν τη νεολαία, που αποτελεί την ελπίδα της Γαλλίας, της χώρας με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της Γαλλίας του Διαφωτισμού, της Δημοκρατίας και της ελεύθερης διανόησης !

Σε σχετικό άρθρο μου είχα παρατηρήσει ότι το χάσμα μεταξύ των Γάλλων υπηκόων μουσουλμάνων και των Γάλλων υπηκόων χριστιανών γίνεται ολοένα πιο επικίνδυνο. Συνέπεια αυτού του χάσματος ήταν και η δίωξη του καθηγητή Γκουγκενέμ, που το μοιραίο σφάλμα του ήταν η μη αναφορά στο Ισλάμ σε ένα πανεπιστημιακό βιβλίο του που έγινε ευρύτερα γνωστό.

Όταν όμως η ελεύθερη διανόηση γίνεται θύμα ενός σύγχρονου «ανώμαλου» Ισλάμ – γιατί δεν θα ήθελα να πιστέψω ότι όλοι οι Ισλαμιστές είναι τζιχαντιστές – θα ακολουθήσουν σίγουρα πολλά θύματα, πολλές ανθρώπινες απώλειες. Ο Γάλλος φιλόσοφος και λογοτέχνης Πασκάλ Μπρινκέρ επισημαίνει σχετικά ότι ένα μέρος των Ισλαμιστών πιστεύει πως έρχεται η συντέλεια του κόσμου, γι’ αυτό και πρέπει να σκοτώσει όσο περισσότερους μπορεί για να έρθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η ώρα της κρίσης.

Οι τζιχαντιστές δρουν πια ανεξέλεγκτα. Εύρωστοι οικονομικά με τις πλάτες των…χορηγών και δικαιωμένοι από τον Θεό τους επιζητούν να γίνουν «ήρωες» .Όμως, το μέγιστο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί δεν αντιμετωπίζεται με τα όπλα, η βία γεννά μεγαλύτερη βία και ούτε ήρωες θα υπάρξουν παρά μόνο στάχτες και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Οι τζιχαντιστές αυξάνουν διαρκώς τον αριθμό τους με την πρωτοφανή προπαγάνδα που απευθύνουν κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας, ακόμη και ανήλικα. Το ανελέητο μίσος των «βομβιστών αυτοκτονίας» στρέφεται ουσιαστικά εναντίον του τρόπου ζωής του δυτικού κόσμου και της αγάπης του για τη ζωή, εναντίον των αρχών και των πολιτισμικών αξιών του, όσο και αν αυτές είναι ανθρωπιστικές.

Και ενώ η τρομοκρατία των τζιχαντιστών ταλανίζει την Ευρώπη , το δυσεπίλυτο πρόβλημα των προσφύγων την απειλεί επικίνδυνα και δεν είναι τυχαίο αν ανατρέξουμε σε δήλωση του ηγέτη του Ισλαμικού Χαλιφάτου : «θα πλημμυρίσουμε την Δύση με μετανάστες ώστε να κυριαρχήσουμε στις κοινωνίες αυτές από μέσα»…

Η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων κινδυνεύει να πάρει μορφή χιονοστιβάδας στην Ευρώπη, που στο παρελθόν πλήρωσε με δύο παγκόσμιους πολέμους και για να αποφύγει μια παρόμοια συνέχεια προχώρησε στο εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ευρωσκεπτικισμός, όμως, που συνεχώς ενισχύεται από το προσφυγικό πρόβλημα μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετο εγχείρημα, στην τάση, δηλαδή, αποδέσμευσης των λαών από την Ένωση.

Μπροστά στο αδιέξοδο αυτό σκηνικό της Ευρώπης δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η έκδοση του βιβλίου του Μισέλ Ουελμπέκ με τίτλο «Υποταγή» την ημέρα της επίθεσης στο Charlie Hebdo. Ο Γάλλος συγγραφέας επιχειρεί μια προφητεία ανατρεπτική και δυσοίωνη για τη Γαλλία του 2022, μια χώρα αποδυναμωμένη, όπου θα κυριαρχήσουν πρώτα το Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λεπέν και στη συνέχεια το Κόμμα των Αδελφών Μουσουλμάνων με Πρόεδρο Μουσουλμάνο, που θα θυμίζει Ρωμαίο Αυτοκράτορα…

Ο Ομπάμα χαρακτήρισε τα συμβάντα στη Γαλλία «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». Τους εγκληματίες τους γνωρίζουμε, ποιοι όμως είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτού του εγκλήματος; Γνωστοί και αυτοί, όπως στο σχετικό άρθρο του ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος αναφέρει : Ομπάμα, Ερντογάν και Σαουδαραβική ηγεσία. Θα πρόσθετα τον Σαρκοζί, ως πρόεδρο της Γαλλίας με πολιτική ενάντια σε Λιβύη και Συρία. Δεν ήξεραν άραγε όλοι αυτοί ή δεν ήθελαν να ξέρουν ότι όταν επιχειρείται η αποκαθήλωση ενός αυταρχικού δικτάτορα ηγέτη χωρίς να υπάρχει ικανός διάδοχος , χωρίς προοπτική και σχέδιο για την αποκατάσταση ενός λαού, το μέλλον είναι όχι μόνον αβέβαιο αλλά όπως αποδείχθηκε χειρότερο του παρελθόντος;

Είναι φανερό και εξαιρετικά λυπηρό ότι όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία ανταγωνίζονται στην επιδίωξη επιρροής και γοήτρου τόσο η Ευρώπη θα πλήττεται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ωριμάσει και να αγωνιστεί για την επίλυση του πολέμου στη Συρία.

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια τραγική πραγματικότητα μίσους , βίας και πολέμου, μπροστά σε μια αποτρόπαια μεταμόρφωση του Ισλαμισμού. Αν ο πόλεμος δεν σταματήσει, μόνο μια Δεύτερη Παρουσία είναι ικανή να μας σώσει!…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΧουλιαράκης: Στα τέλη του α’ εξαμήνου του 2016 η άρση των capital control
Επόμενο άρθροΈνας νεκρός και πέντε τραυματίες σε έκρηξη στο μετρό της Κωνσταντινούπολης
Η Στέλλα Πριόβολου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ελληνική, γαλλική και ιταλική φιλολογία και είναι διδάκτωρ των πανεπιστημίων Αθηνών και Ρώμης. Καθηγήτρια Λατινικής-Ιταλικής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ελληνορωμαϊκές -Ελληνοϊταλικές Σπουδές: Λογοτεχνία, Ιστορία και Πολιτισμός". Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και συγγραφέας πολλών μελετών. Η έρευνά της τα τελευταία χρόνια έχει ως αντικείμενο το θεατρικό έργο του Dario Fo και τη σχέση του με τη λατινική λογοτεχνία του Μεσαίωνα. Αποτέλεσμα της έρευνας αυτής είναι τα τρία βιβλία από τις εκδόσεις Περίπλους: 1. "Dario Fo, ένας σύγχρονος goliardus", (2001) 2. "Dario Fo, venticinque monologhi per una donna: La Medea", (2005) 3. "Rosa Fresca Aulentissima, το μεσαιωνικό ερωτικό ποίημα με το μάτι των φιλολόγων και του Νομπελίστα Dario Fo", (2010). Το ποίημα αυτό μεταφράστηκε στην ελληνική με την επιχορήγηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας. Από το 1994 μέχρι το 2001, Αντιπρόεδρος του Ι.Κ.Υ. και υπεύθυνη για το κοινοτικό πρόγραμμα "Σωκράτης". Επιστημονική υπεύθυνη προγραμμάτων ξένων γλωσσών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και εμπειρογνώμων Γ.Γ.Ε.Τ. για την κινητικότητα των σπουδαστών. Τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης 2000-2001. Από το 2001-2004 Ειδική Γραμματέας Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο ΥΠΕΠΘ, Πρόεδρος της Επιτροπής στήριξης των Εδρών Ελληνικών Σπουδών στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού και εθνική εκπρόσωπος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το Ευρωπαϊκό Έτος Γλωσσών 2001. Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας( Σ.Ε.Π.Ι.) και Γ. Γραμματέας της Sociιtι Europιenne de Culture στην Ελλάδα.Από το 2008 μέχρι το 2010, αναπληρώτρια πρόεδρος Τμήματος Σλαβικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών.Έχει τιμηθεί με την ανώτατη διάκριση του Ιταλικού κράτους CAVALIERE al merito della Repubblica Italiana, 2002. Εχει τιμηθεί για την προσφορά της στα Ελληνικά Γράμματα και τον πολιτισμό από την Ένωση Γυναικών Φωκίδας, 2007 και έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Χίου για τον ίδιο λόγο, 2007. Αναπτύσσει επί χρόνια πολιτική δραστηριότητα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ ως μέλος της Κ.Ε. και σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο του Ευρωκοινοβουλίου το 1999.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here