Αριστερή Πλατφόρμα κατά Γιουνκέρ : Η έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι καταστροφή

0
10

Για «ωμή παρέμβαση» στα εσωτερικά της κυβέρνησης κατηγορεί τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, η Αριστερή Πλατφόρμα.

Με κείμενο που αναρτήθηκε στο iskra.gr και έχει τίτλο «Νέο χτύπημα Γιούνκερ για πλήρη ελληνική αναδίπλωση» η Αριστερή Πλατφόρμα κατηγορεί τον πρόεδρο της Κομισιόν ότι επιχειρεί νέο πλήγμα σε βάρος των ελληνικών θέσεων.

Στο κείμενο υποστηρίζεται ότι ο κ. Γιούνκερ θέτει ως «πρώτη προτεραιότητα το ξεπάγωμα και την επιτάχυνση των διαδικασιών ξεπουλήματος της εναπομείνασας δημόσιας περιούσιας. Μάλιστα έδωσε έμφαση σε αυτό το ζήτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις γιατί τα νούμερα αλλάζουν. Σύμφωνα με το υπάρχον πρόγραμμα είναι 22 δισ. ευρώ, ενώ μετά υπήρξε μία πρόταση για 17 δισ., τώρα το ποσό είναι χαμηλότερο και δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο».

«Δεύτερος άξονας είναι η αναμόρφωση των συντελεστών του ΦΠΑ σε αντιλαϊκότερη κατεύθυνση και η συνακόλουθη αφαίμαξη των εισοδημάτων των πολιτών κατά 1,8 δισ. ευρώ. Ειδικά σε αυτό το σημείο ο Ζ. Κ. Γιούνκερ διευκρίνισε ότι ο στόχος για επιπλέον έσοδα από ΦΠΑ πρέπει να αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ» επισημαίνει.

«H έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι μια καταστροφή όπως επιχειρούν να την παρουσιάσουν οι δανειστές και οι εγχώριοι εκφραστές τους» απαντά η Αριστερή Πλατφόρμα στις δηλώσεις Γιούνκερ.

Κατηγορεί, επίσης, τον πρόεδρο της Κομισιόν για «ωμή παρέμβαση» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα είπε «ότι δεν εμπιστεύεται το κυβερνόν κόμμα, γιατί αυτό δεν είναι ένα «κανονικό κόμμα»!!!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here