Αρνητικοί οι Γερμανοί στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε

0
6

 

Το 71% των Γερμανών δεν πιστεύει ότι η Τουρκία θα βοηθήσει στην μείωση των προσφύγων. Ενας στους δύο είναι κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Το 70% είναι αντίθετο με τη χορήγησης βίζας σε Τούρκους πολίτες. Αυτά και άλλα πολλά προκύπτουν από έρευνα του YouGov-Institut που έγινε για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την έρευνα μόνο το 21% των Γερμανών πιστεύει ότι θα καταστεί δυνατή η μείωση των προσφύγων με την βοήθεια της Τουρκίας, ενώ το 71% των Γερμανών δεν πιστεύει ότι η Τουρκία θα συμβάλλει στη μείωσή τους.

Το 67 % των Γερμανών πολιτών δεν θεωρεί δικαιολογημένες τις τουρκικές απαιτήσεις-αντάλλαγμα, ύψους 6 δις ευρώ, και μόνο το 20% έχει διαφορετική γνώμη.

Υπέρ της άμεσης ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. τάσσεται μόνο το 4%, ενώ το 38% θεωρεί ότι πρέπει προηγουμένως να εκληρωθούν και άλλες προϋποθέσεις. Το 49%, δηλαδή ο ένας στου δύο, είναι κατά της ένταξής της στη Ε.Ε.

Επίσης, μόνο το 18% τάσσεται υπέρ της χορήγησης βίζας σε Τούρκους πολίτες, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία, το 70%, είναι αντίθετη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here