Αρνήθηκε να αλλάξει γραφείο στη Βουλή ο Σημίτης

0
6

 

 

 Επιστολή προς τον Γιώργο Παπανδρέου απέστειλε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, με την οποία ευχαριστεί τον πρώην Πρωθυπουργό για την παραχώρηση του γραφείου που διατηρούσε εντός της Βουλής και την εγκατάστασή του σε μικρότερο χώρο.

Ο κ. Βούτσης ευχαριστεί τον κ. Παπανδρέου διότι ανταποκρίθηκε στο αίτημα που του απηύθυνε η Βουλή να μετεγκασταθεί, δεδομένης της έλλειψης χώρων στο κεντρικό κτίριο του Κοινοβουλίου, ιδίως δε στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο, κατά την οποία εισήλθε και όγδοη Κοινοβουλευτική Ομάδα (Ένωση Κεντρώων).

«Είναι αυτονόητο, ότι η Βουλή θα πρέπει να εξυπηρετεί αποτελεσματικά τις πάγιες ανάγκες των βουλευτών και των Κοινοβουλευτικών Ομάδων» επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Βούτσης και προσθέτει πως η μόνη λύση στο πρόβλημα των χώρων εντός του κεντρικού κτιρίου είναι «να συμβάλλουμε όλοι, ιδίως οι πρώην πρόεδροι της Βουλής και οι πρώην πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, ώστε όλες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της παρούσας Συνόδου να μπορούν να ασκούν απερίσπαστα το κοινοβουλευτικό τους έργο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βουλή απηύθυνε και στον Κώστα Σημίτη αίτημα να παραδώσει το γραφείο των 70 τ.μ. που διατηρεί στο κεντρικό κτίριο και να εγκατασταθεί σε μικρότερο γραφείο ή να μετακινηθεί σε μεγάλο χώρο σε άλλο κτίριο της Βουλής, εκείνος ωστόσο αρνήθηκε να ανταποκριθεί.

Το ίδιο αίτημα πρόκειται να απευθύνει η Βουλή και προς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο από το κεντρικό κτίριο είχαν αποχωρήσει οι πρώην πρόεδροι της Βουλής, οι οποίοι δεν είναι βουλευτές και εγκαταστάθηκαν σε γραφεία σε κτίρια του Κοινοβουλίου, πέριξ του Μεγάρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here